Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Titulo gynybai pasiruošęs „Stumbro“ vedlys: „Žalgiris“ – geriausia Lietuvos komanda“

Kauno „Stumbras“ ruošiasi dar vienai staigmenai. Praėjusiais metais kiek netikėtai LFF taurės finale Vilniaus „Žalgirį“ nukovę laikinosios sostinės futbolininkai sekmadienį Alytuje sieks nustebinti dar kartą, tačiau treneris Mariano Barreto tikina suprantantis, koks sunkus mūšis laukia prieš puikią formą įgavusius vilniečius.
Valdas Urbonas, Mariano Barreto
Valdas Urbonas, Mariano Barreto / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Žalgiris“ – geriausia Lietuvos komanda“, – taip pareiškė „Stumbro“ strategas prieš finalą surengtoje spaudos konferencijoje.

„Vėl esame čia, atrodo, kad praėjo pora dienų, tačiau laikas buvo ilgas. Valdas Urbonas – labai geras treneris, „Žalgiris“ – puiki komanda. Bandysime žaisti taip, kaip praėjusiais metais, varžovai yra favoritai, tačiau vyksime kovoti, pasakyti „laba diena“.

Ruošiamės šioms rungtynėms ilgai, esame susikoncentravę. Bus labai gera futbolo diena, tikimės pratęsti gerą šių metų žygį“, – omenyje turėdamas šiuo metu A lygoje užimamą trečiąją vietą kalbėjo M.Barreto.

Treneris akcentavo, kad pastaraisiais metais Lietuvos futbole įvyko daug gerų dalykų, nes pagaliau atsirado komandų, galinčių nutraukti „Žalgirio“ dominavimą.

„Nesame vaikai, suprantame, kaip bus sunku, tačiau, kai prasidės mačas, bandysime daryti viską, kad sutrukdytume varžovams žaisti pagal jų planą“, – sakė kauniečių vedlys.

Jo kolega kitoje barikadų pusėje Valdas Urbonas džiaugėsi gražia savo klubo tradicija žaisti LFF taurės finaluose: „Laukia paskutinis žingsnis, turime būti susikaupę, susikoncentravę, disciplinuoti. „Stumbras“ antrus metus patekdami į finalą parodė, kad turi stabilumą, turi patyrusį trenerį, kuris matęs ir šilto, ir šalto futbole“, – M.Barreto kryptimi komplimentų negailėjo „Žalgirio“ treneris.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Tomašas Šimkovičius, Valdas Urbonas, Mariano Barreto, Rimvydas Sadauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Tomašas Šimkovičius, Valdas Urbonas, Mariano Barreto, Rimvydas Sadauskas

V.Urbono auklėtiniai A lygoje yra iškovoję šešias pergales iš eilės, tačiau, trenerio teigimu, finale sieks ne tik pratęsti šią seriją, bet ir susigrąžinti taurę, prarastą praėjusiais metais.

„Kartojasi praėjusių metų finalas, „Stumbras“ yra taurės savininkas, tad „Žalgiris“ sieks revanšo. Turime būt pasiruošę maksimaliai, nes „Stumbro“ rezultatai ir A lygoje, ir Europos lygoje rodo, kad komanda turi labai stiprių žaidėjų. Taurės finalas niekada nebūna lengvas, laukia įtemptos ir kovingos rungtynės. Džiaugiuosi, kad finalas vyks Alytuje, tai garantuoja gerą atmosferą, geras sąlygas. Susirinks daug žiūrovų ir stengsimės jų nenuvilti. Tegul nugali stipriausias“, – mintis apie sekmadienio mūšį užbaigė V.Urbonas.

„Stumbro“ rezultatai ir A lygoje, ir Europos lygoje rodo, kad komanda turi labai stiprių žaidėjų

„Stumbro“ kapitonas Rimvydas Sadauskas, kaip ir treneris, supranta, kokį galingą varžovą sutiks finale, tačiau tikino, kad į aikštę žengs galvodamas tik apie pergalę: „Labai malonu čia sėdėti antrus metus iš eilės. Esame taurės savininkai, mums bus kiek sunkiau, nes reikės titulą ginti. Eisime tik pergalės, nėra kalbų, kad bandytume traukti lygiąsias. Galiu pasakyti, kad dirbame ta linkme, jog pasiektume pergalę ir antrus metus taptume čempionais.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rimvydas Sadauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rimvydas Sadauskas

Tomašas Šimkovičius antrino būsimam varžovui ir pabrėžė, jog „Stumbro“ jėgą šiais metais ne kartą teko pajusti. „Bus sunkios rungtynės, kaip ir visos rungtynės su „Stumbru“ šiais metais. Esame pasiruošę, komanda laukia tos dienos, bus gražus mačas“, – kalbėjo „Žalgirio“ kapitonas.

Ar „Žalgiris“ antrą kartą nepakibs ant „Stumbro“ ragų pamatysime sekmadienį Alytaus stadione. Rungtynių pradžia – 13 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius