Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tolimas ir staiga pabrangęs Kijevas sujaukė sirgalių planus ir privertė UEFA vadovą teisintis: „Taip neturėtų būti“

UEFA prezidentas Aleksandras Čeferinas pareiškė, kad Čempionų lygos finalai turėtų tapti „patogesni sirgaliams“. Į svarbiausią klubinio sezono renginį šią savaitę plūstantys futbolo gerbėjai susidūrė su virtine problemų, kurios, pasak A.Čeferino, kasmet pradeda kartotis ir kurios turėtų būti sprendžiamos.
„Real“ ir „Liverpool“ sirgaliai Kijeve
„Real“ ir „Liverpool“ sirgaliai Kijeve / „Scanpix“ nuotr.

Nesklandumai dėl logistikos, viešbučių trūkumas ir prieš pat finalą mieste išaugančios kainos – visa tai sukelia daug galvos skausmo sirgaliams, kurie tiesiog nori mėgautis futbolu.

„Liverpool“ klubas suskubo pažadėti, kad padengs sirgalių patirtus finansinius nuostolius dėl atšauktų skrydžių į Kijevą.

Dėl ribotų Kijevo oro uosto galimybių du Liverpulio oro uostai negalėjo įterpti kelių papildomų užsakomųjų skrydžių, dėl ko „Worldchoice Sports“, kelionių organizatorius, ketvirtadienį turėjo atšaukti tris užsakomuosius reisus į Ukrainą, taip palikdamas beveik tūkstantį „Liverpool“ sirgalių „ant ledo“.

„Tai, be abejonės, nuvilianti situacija. Šiems sirgaliams dabar labai sudėtinga pasiekti Kijevą ir esame labai nusiminę dėl to. Tikimės, kad jie ras alternatyvius kelionės būdus“, – penktadienį spaudos konferencijoje sakė „Liverpool“ saugas Jordanas Hendersonas.

Zinedine'as Zidane'as spaudos konferencijoje taip pat apgailestavo, kad į Ukrainos sostinę dėl didelių kelionės kainų negalėjo atvykti ir visi planavę tai padaryti „Real“ sirgaliai.

Sergio Ramosas sukritikavo UEFA dėl sprendimo finalą rengti būtent Ukrainoje.

„Pasiekti kai kurias šalis kartais būna komplikuota. Esu tikras, kad daugelis sirgalių norėtų, jog šios rungtynės būtų žaidžiamos arčiau namų. Į tai turėtų būti atsižvelgiama, kai organizuojami tokie renginiai“, – sakė S.Ramosas.

Sirgaliams užkliuvo ir staiga pakilusios apgyvendinimo bei kitų paslaugų kainos Kijeve per finalo savaitgalį. Panašios problemos buvo apatrinėjamos ir praėjusiais metais, kai Čempionų lygos finalas vyko Kardife, Velse. Ten apskritai sirgaliams trūko vietų viešbučiuose.

„Visų pirma, Kijevas Čempionų lygos organizatoriumi buvo pasirinktas kitą dieną po mano išrinkimo...“, – teisinosi A.Čeferinas.

„Be to, tai buvo vienintelė kandidatūra, taigi mes neturėjome pasirinkimo. Vėliau mes pakoregavome kandidatavimo procedūrą, kuri yra gana griežta“.

Pasak A.Čeferino, 2019 m. finalo organizatorius Madridas ir 2020 m. organizatorius Stambulas buvo pasirinkti būtent atsižvelgiant į patogesnes keliavimo ir apgyvendinimo sąlygas.

„Man Čempionų lygos finalas – ir ne tik man, bet objektyviai žiūrint – didžiausias vienadienis sporto renginys pasaulyje. Taigi jis turi vykti vietose, kurios pajėgios atlikti šeimininko vaidmenį. Net jei tai reikštų, kad finalas du, tris ar dar daugiau kartų vyks tuose pačiuose dideliuose miestuose – viskas OK. Tai turi būti viršūnių viršūnė. Tai turi būti patogus vartotojui, patogus sirgaliui renginys.

„Scanpix“ nuotr./„Real“ ir „Liverpool“ sirgaliai Kijeve
„Scanpix“ nuotr./„Real“ ir „Liverpool“ sirgaliai Kijeve

Jis turi būti pakankamai didelis, kad kainos nešoktų iki padangių, kaip kad nutiko ne tik šiais metais, bet ir ankstesniais. Toks renginys turi vykti tik tokiose sporto bazėse, kurios pajėgios suorganizuoti viską, ne tik pačias rungtynes“, – kalbėjo UEFA vadovas.

A.Čeferinas pritaria minčiai, kad Čempionų lygos finalas galėtų perimri gerąsias „Super Bowl“ mačo patirtis, kai šventė apima ne vieną dieną, o visą savaitę trunkančius renginius.

„Tai įdomi idėja, nors amerikietiškas sportas ganėtinai skiriasi nuo europietiškojo“, – kalbėjo A.Čeferinas.

„Lankiausi „Super Bowl“ rungtynėse praėjusiais metais – tai išties įdomus renginys. Turėtume kai ką pritaikyti prie europietiško požiūrio į sportą, nes yra dalykų, kurie kiek skiriasi. Bet tai vis tiek gera idėja – kodėl negalėtume išplėsti renginio į daugiau dienų? Jei ketvirtadienį būtų žaidžiamas moterų Čempionų lygos finalas, renginys galėtų trukti visą savaitę. Kodėl gi ne?“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius