Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tomas Ražanauskas baigia karjerą: kokia prasmė tęsti, kai esi absoliučiai niekam nereikalingas?

REO klubui pasitraukus iš A lygos pirmenybių, vyriausias šios ekipos žaidėjas 36 metų Tomas Ražanauskas nusprendė baigti profesionalaus futbolininko karjerą. Net dvidešimties klubų per 20 metų spalvas gynęs saugas su dviem komandomis sezono nebaigė – 2010 m. su Vilniaus „Vėtra“ ir šiemet su Vilniaus REO.
Tomas Ražanauskas
Tomas Ražanauskas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

1995 metais debiutavęs Lietuvos rinktinėje jis sužaidė 41 rungtynes ir pelnė 7 įvarčius.

Karjeros pabaigoje, T.Ražanauskas ne kartą minėjo, kad tiek jis, tiek kiti REO žaidėjai jautėsi niekam nereikalingi, tad žaisti toliau ir laukti geresnių laikų nematė prasmės.

– Tomai, kas blogiau: jaustis niekam nereikalingam, bet būti klube ar būti apskritai be klubo? – futbolas.lt paklausė dabar jau buvusio futbolininko.

– Neaišku, kas čia geriau, kas blogiau, nes abu variantai tikrai nėra patys geriausi.

– Kada galutinai su komanda nusprendėte, kad reikia dėti tašką? Buvo kažkoks lemiamas veiksnys?
 
– Kokia prasmė kažką tęsti, kai esi absoliučiai niekam nereikalingas? Daug anksčiau visi kartu apie tai pagalvodavome, o galutinai nusprendėme tada, kai turėjome vykti į Pakruojį. Po rungtynių su „Šiauliais“ dar galvojome, kad gal dar verta palaukti, bet prabėgo kelios dienos, o absoliučiai niekas nepasikeitė.

– Tomai, tavo asmenine nuomone, kas šioje situacijoje kaltesnis: LFF ar REO?

– Nežinau. Bet faktas, kad, tarkime, dėl regioninės lygos jau seniai turėjo būti nuspręsta, kas dalyvaus, o kas ne. Kitas dalykas – naųjų žaidėjų registracija. Manau, kad tai yra LFF santykių aiškinimasis su klubu. Tikrai nemanau, kad visi klubai yra atsiskaitę už teisėjavimą.

– Buvo kasdien treniruotės, normalus režimas ir per dieną nieko nebeliko. Ką veikti tokioje situacijoje?

– Reikia treniruotis toliau. Juk gali tą daryti su draugais. Be to, daugiau laisvesnio laiko lieka šeimai. Kalbu apie kitus žaidėjus, o man tie trys mėnesiai.. Jie nieko nebūtų pakeitę.

– Ar tai reiškia, kad REO buvo paskutinė Tomo Ražanausko karjeros stotelė?

– Jokių klubų pasiūlymų nebelaukiu, suprantu, kad atėjo laikas užsiimti kita veikla. Kalbant apie profesionalaus futbolininko karjerą, manau, kad tai yra taškas, nes dirbti tokiu režimu, kokiu dirbome, jau nebenorėčiau.

– Gal teko bendrauti su kitais REO žaidėjais? Kaip jiems sekasi?

Blogai sekasi. Jų niekas net negalės registruoti, kol nebus oficialaus sprendimo, kad tokio klubo, kaip REO, nėra. Žmonės išmesti, kaip į gatvę.

– Tai reikėjo į A lygą priimti klubą be licencijos ar nereikėjo?

– Šiaip jau daug ko nereikėtų leisti į A lygą, bet jei jau leidote dalyvauti, tai leiskite ir užbaigti sezoną. Juk prieš sezoną buvo aišku, kad klube yra ne viskas gerai, tai kodėl kabliukų yra ieškoma dabar, o ne tada? Jei jau tokia geležinė tvarka, tai tegul visi prieš sezoną sumoka už teisėjavimą ir visiems viskas bus aišku. Susimoki – dalyvauji, nesusimoki – nedalyvauji. Jei tavo biudžetas viršija kontraktų sumas, tai irgi negali leisti dalyvauti.. kaip visame pasaulyje. O pas mus pradedi dalyvauti ir tik tada jie pradeda ieškoti pinigų. Kaip tokioms komandoms gali leisti dalyvauti? Aš nekalbu apie REO, aš kalbu apie visus kitus. Juk tiek “Taure”, tiek daugelyje kitų komandų yra problemų ir, nemanau, kad jos viską išmoka. Jeigu norite, kad būtų normali lyga, darykite mėgėjų lygą ir viskas – žmonės dirbs, o futbolą žais savo malonumui. Čia tik mano nuomonė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius