-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Trakai“ grąžino intrigą A lygos kovoje dėl čempionų vardo – įveikė „Žalgirį“

Lietuvos futbolo A lygoje lyderių rungtynėmis užsibaigė 28-ojo turo rungtynės. Po atkaklios kovos LFF stadione svarbią pergalę pasiekė „Trakų“ futbolininkai, kurie 2:1 (0:0) įveikė „Žalgirį“. Atotrūkis nuo lygoje pirmaujančio čempiono ir antroje vietoje žengiančių trakiškių sumažėjo iki penkių taškų, ekipos dar kartą žais tarpusavyje – tai vyks paskutiniame ture.
Lietuvos futbolo A lygos 28-ojo turo rungtynės Vilniuje tarp vietos „Žalgirio“ ir „Trakų“.
Lietuvos futbolo A lygos 28-ojo turo rungtynės Vilniuje tarp vietos „Žalgirio“ ir „Trakų“. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Rungtynės prasidėjo geresniu „Trakų“ futbolininkų žaidimu ir didesne kamuolio kontrole. Pirmas dešimt minučių svečiai visai neblogai spaudė „Žalgirį“ prie savų vartų, o pirmą gerą progą turėjo jau 4-ąją minutę, kai Jurijaus Mamajevo smūgis skriejo visai prie pat vilniečių vartų skersinio.

Po 10-ies minučių Deividas Česnauskis gražiai prasiveržė į „Žalgirio“ baudos aikštelę, tačiau kamuolį gavęs Jurijus Mamjevas nesugebėjo jo tinkamai sustabdyti ir smūgio neatliko.

21-ąją minutę iš toli labai pavojingai šovė Jurijus Kendyšas, tačiau vartininkas ištraukė kamuolį iš apatinio vartų kampo. Vos po kelių minučių „Trakų“ gynėjui suklydus aikštės viduryje „Žalgiris“ surengė pavojingą kontrataką. Darvydas Šernas susitvarkė su trimis gynėjais, numetė kamuolį Andro Švrljugai, tačiau kroatas smūgiavo tiesiai į vartininką.

Antroje kėlinio pusėje aikštėje jau dominavo „Žalgiris“, o pačioje kėlinio pabaigoje išvydome du pavojingus epizodus. iš pradžių „Trakų“ puolėjas pavojingai bandė pramušti virš vartininko galvos, tačiau S.Klevinskas kamuolį atmušė. Iškart po to ataką surengė „Žalgiris“, o D.Česnauskis vos nenukreipė kamuolio į savus vartus.

Pirmą tikrai gerą progą po pertraukos „Žalgiris“ turėjo 55 min., kai A.Švrljuga skersavo kamuolį iš dešinės, o „Trakų“ vartininkas Marius Rapalis per toli išėjo iš vartų. D.Šernas griūdamas galva į tuščius vartus nepataikė. 60 min. į baudos aikštelę gražiai prasiveržęs D.Šernas iš aštraus kampo sumąstė bandyti įmušti ir šovė stipriai pro šalį.

63 min. nuostabų šansą vėjais paleido J.Kendyšas, vos iš pekių metrų pataikęs tiesiai į vartininką. 66 min. D.Šernas maždaug ties aikštės trečdalio linija iššoko vienas prieš vartininką, nesugebėjo tinkamai nuleisti kamuolio ant žemės ir M.Rapalis spėjo uždaryti kelius įvarčiui.

70 min. pavojingą reidą dešinėje surengė tik į aikštę įėjęs Vytautas Lukša, tačiau jo pažeme skersuotą perdavimą atmušė M.Rapalis. Netrukus „Žalgiris“ prasižengė kitoje aikštės pusėje, o „Trakai“ išpildė standartinę situaciją. Po J.Mamajevo puikaus perdavimo Linas Klimavičius peršoko J.Kendyšą ir galva įmušė į tolimąjį kampą.

76 min. krito antras įvartis. Kampinio metu J.Kendyšas bandydamas išmušti kamuolį už galinės linijos pataikė į virpstą, kamuolys atšoko Davidui Aršakianui, kuris iš kelių metrų nukreipė jį į vartus.

86 min. nuostabų įvartį įkalė A.Švrljuga. Standartinės situacijos metu kroatui kamuolys atšoko kairėje, tačiau kone stačiu kampu su vartais. A.Švrljuga nestabdydamas kaire koja įkalė tiesiai į tolimąjį vartų kampą. Nors vilniečiai pagaliau užsivedė, tačiau dar vieno įvarčio pasiekti nepavyko ir „Trakai“ šventė pergalę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius