Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Trakai“ sutriuškino „Klaipėdos granitą“

Be dviejų pagrindinių gynėjų į sostinę atvykęs „Klaipėdos granitas“ nesurado vaistų prieš Davido Aršakiano vedamą „Trakų“ ekipą. Legionierius iš Rusijos įmušė antrąjį savo „hattrick'ą“ šiame A lygoje ir labiausiai prisidėjo prie riterių pergalės – 5:0 (2:0).
Deividas Česnauskis ir Mantvydas Eiza
Deividas Česnauskis ir Mantvydas Eiza / Augusto Četkausko nuotr.

Jau 1-ą mačo minutę D.Aršakianas pasinaudojo tuo, kad svečių gynybos linijoje teko žaisti žaidėjams, įprastai rungtyniaujantiems kitose pozicijose, ir tiksliu smūgiu labai stipriai sumažino „Klaipėdos granito“ viltis į namus parsivežti bent tašką.

Nepaisant žaibiško įvarčio, pirmoje dvikovos pusėje riteriams nepavyko atsikratyti įtampos, todėl žaidimas nebuvo gražus akiai, netrūko netikslių perdavimų. Tuo tarpu uostamiesčio komanda atrodė labai blankiai ir „Trakų“ vartams jokios grėsmės sukelti nepajėgė.

Kėlinio viduryje padvigubinti persvarą galėjo Deividas Česnauskis. Po labai gero perdavimo iš gilumos į puolimą atskubėjęs gynėjas iššoko vienas prieš vartus, bet kiek per toli atleido kamuolį ir jį sugavo svečių vartininkas.

39-ą minutę Tadui Norbutui teko darsyk išimti kamuolį iš tinklo po dar vieno tikslaus D.Aršakiano smūgio. Antrasis įvartis atpalaidavo aikštės šeimininkus, „Trakų“ atakos darėsi vis pavojingesnės.

Iškart po pertraukos „Trakai“ pakartojo greito įvarčio kėlinio pradžioje scenarijų. Sužaidus vos 4-ias minutes stipriu smūgiu pažeme iš baudos aikštelės prieigų kamuolį į vartų tinklą pasiuntė Lukas Kochanauskas.

Jau po dviejų minučių puolėjas į savo sąskaitą galėjo įsirašyti dublį, tačiau po idealiai tikslaus aukšto Aleksandro Byčianoko perdavimo jis iššoko prieš vartus, bet smūgiu galva įsigudrino smūgiuoti pro šalį.

Abiejų komandų treneriai į aikštelę įgauti patirties šiose rungtynėse išleido jaunuosius futbolininkus. Pirmąsias minutes čempionate sužaidė Villi Grigaitis ir Mantas Leonavičius.

56-ą minutę D.Aršakianas įmušė savo trečiąjį įvartį. A.Gurenka pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, o rusas neatremiamu smūgiu į viršutinį vartų kampą nepaliko Tadui Norbutui jokių šansų.

Netrukus darsyk sėkmė lydėjo klaipėdiečius. Po A.Byčianoko aukšto perdavimo gražiu smūgiu galva krisdamas L.Kochanauskas pasiuntė galvą į skersinį. Pakartotinis D.Aršakiano smūgis praskriejo pro šalį.

Svečių iš uostamiesčio triuškinimą 71-ą minutę užbaigė iki tol komandos draugams asistavęs A.Gurenka. L.Kochanauskas dešiniajame flange susitvarkė su Zigmantu Jesipovu ir atliko perdavimą į baudos aikštelę, kur jo jau laukė baltarusis. Gražiai suklaidinęs prišokusį varžovą, jis smūgiu pažeme pasiuntė kamuolį į tinklą.

Retai į trakiškių aikštės pusę persikeldavęs „Klaipėdos granitas“ antrajame kėlinyje vos kartą smūgiavo į vartus. Kėliniui baigiantis Mariaus Rapalio budrumą stipriu smūgiu patikrino Marius Papšys. Vartininkas kamuolį sugavo.

Abiejų komandų treneriai į aikštelę įgauti patirties šiose rungtynėse išleido jaunuosius futbolininkus. Pirmąsias minutes čempionate sužaidė Villi Grigaitis ir Mantas Leonavičius.

A lygos turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus „Žalgiris“ 14 13 0 1 41:6 39
2. Trakų „Trakai“ 15 12 1 2 39:15 37
3. Klaipėdos „Atlantas“ 14 7 3 4 23:12 24
4. Marijampolės „Sūduva“ 14 7 3 4 25:15 24
5. Kauno „Spyris“ 14 6 1 7 16:27 19
6. Utenos „Utenis“ 14 4 3 7 11:19 15
7. Pakruojo „Kruoja“ 14 3 4 7 12:20 13
8. Kauno „Stumbras“ 14 3 3 8 18:28 12
9. „Klaipėdos granitas“ 15 2 4 9 15:35 10
10.Šiaulių „Šiauliai“ 14 1 4 9 12:35 7

Rezultatyviausias čempionato žaidėjas – 14 įvarčių – Andrejus Paniukovas („Atlantas“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius