-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Trakams“ jaunojo talento išsaugoti nepavyko

„Tikiuosi, kad komandos žaidimui pridėsiu kokybės. Aišku, aš dar jaunas žaidėjas, todėl turiu ko mokytis. Mano asmeninis tikslas – tapti geresniu žaidėju nei atvažiavau“, – vos atvykęs į Lietuvą teigė tuomet dar tik devyniolikmetis Alma Wakili. Praėjus pusantrų metų, futbolininko iš Nigerijos bei „Trakų“ keliai skiriasi.
Alma Wakili
Alma Wakili / Luko Balandžio / 15min nuotr.

21-erių metų gynėjas palieka Lietuvą ir keliasi į komandą, kuri praėjusiame sezone užbaigė „Trakų“ kelionę UEFA Europos lygoje – Tetovo „Skhendija“ iš Makedonijos.

Savo technikos sugebėjimais ir greičiu išsiskyręs gynėjas greitai tapo pagrindinės „riterių“ sudėties žaidėju bei puikiai rungtyniavo ne tik Lietuvos A lygoje, bet ir užsirekomendavo save UEFA Europos lygos atrankoje.

2 įvarčiai per 17 rungtynių – tokia greičiausiu A lygos futbolininku tarp gerbėjų vadinto afrikiečio statistika praėjusiame sezone.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Alma Wakili (su kamuoliu)
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Alma Wakili (su kamuoliu)

„Tai buvo neįtikėtini pusantrų metų Lietuvoje. Ačiū „Trakams“, kurie suteikė man puikias galimybes atsiskleisti. Klubo personalas bei trenerių štabas mane labai palaikė ir tai leido pakankamai greitai įsilieti į komandą. Už tai esu labai dėkingas.

Man buvo vienas malonumas rungtyniauti su savo komandos draugais – linkiu jiems sėkmės UEFA Europos lygos atrankoje, A lygoje bei visur kitur. Telaimina Dievas“, – atsisveikindamas su Lietuva rašė A.Wakili.

Įpusėjus sezonui, „Skhendija“ Makedonijos pirmenybėse užtikrintai žygiuoja čempionų titulo link. Po 18 turų „Skhendija“ 8 taškais lenkia antroje vietoje esantį „Vardar“ klubą.

A.Wakili sutartis su „Trakais“ galiojo iki šių metų vasaros. Jis tapo trečiuoju riterių žaidėju, kurio kontraktą perpirko užsienio klubai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius