Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Trakų“ pasaką kuriantis O.Vasilenka pergalę prieš švedus vadina didžiausiu karjeros laimėjimu

„Buvau užtikrintas, jog įmušiu“, – lemiamą 11 metrų baudos smūgį, atvėrusį „Trakams“ istorinį kelialapį į UEFA Europos lygos trečiąjį kvalifikacinį etapą, prisiminė šios komandos senbuvis Justinas Januševskis. 23-ejų gynėjo koja nesudrebėjo, kaip ir keturių prieš tai mušusių jo komandos draugų, ir A lygos vicečempionai ketvirtadienio vakarą LFF stadione netikėtai peršoko švedišką „Norrkoping“ barjerą.
Olegas Vasilenka
Olegas Vasilenka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Bet laimėti šeimininkai galėjo ir per pagrindinį laiką. Iš Švedijos parsivežę įvarčio deficitą (1:2), „Trakai“ dar iki pertraukos įmušė du įvarčius ir tapo padėties šeimininkais.

Ne vieną progą Olego Vasilenkos auklėtiniai turėjo įmušti ir trečią kartą bei išsklaidyti intrigą, tačiau antrojo kėlinio pabaigoje praleido patys ir buvo priversti žaisti pratęsimą.

O vėliau ir dalyvauti baudinių loterijoje, bet šį kartą laimingą bilietą pavyko ištraukti Lietuvos vicečempionams.

„Po paskutinio tikslaus smūgio emocijos buvo tokios, kad nežinojau, ką daryti. Tiesiog bėgau aplink stadioną, skraidžiau padebesiais, – šypsodamasis pasakojo J.Januševskis. – Rungtynių išvakarėse treniruotėje žaidėme baudinių karalių, gerai sekėsi, tad ir šįkart įtampos per daug nebuvo. Galėjome laimėti ir per pagrindinį laiką, bet praleidome žioplą įvartį, tad turėjome žaisti pratęsimą, bet svarbiausia, jog kovojome iki pabaigos ir nugalėjome.“

Po pergalės džiaugsmingai švytėjo ir „Trakus“ treniruojančio ruso O.Vasilenkos veidas.

„Sveikinu visus sirgalius, Lietuvą, šalies futbolą. Sukūrėme šventę ir tai buvo puikiai matoma tribūnose. Nors laimėjome tik po baudinių serijos, manau, jog pergalė pelnyta. Man garbė dirbti su šiais vyrais, tikrais riteriais“, – ketvirtadienio vakarą reziumavo specialistas.

Jis džiaugėsi, kad šiame mače auklėtiniai įrodė, jog yra pasirengę žaisti net ir 120 minučių. Net ir likę be čiurnos traumą patyrusio atakų lyderio Maksimo Maksimovo, „Trakai“ nenuleido galvų, kabinosi iš paskutiniųjų ir galiausiai iškovojo istorinį kelialapį.

„Maksas po rungtynių pasakė, kad kitą kartą geriau žais viena koja nei viską stebės iš šalies“, – emocijas drabužinėje papasakojo treneris.

„Baudinių serijos laimimos charakteriu ir tikėjimu. Mums labai padėjo ir publikos palaikymas. Norėtųsi, kad kitąkart stadione gerokai didesnė būtų Lietuvos vėliava, o ne varžovų“, – kalbėjo specialistas, metęs akmenį į LFF stadioną prižiūrinčius asmenis, kurie ant stulpo iškėlė Švedijos vėliavą, kuri buvo gerokai didesnė už lietuviškąją.

Ketvirtadienio pergalę jis pavadino svarbiausia savo karjeroje bei džiaugėsi, kad sulaukė sveikinimų ir iš vos prieš kelias valandas iš Razgrado sugrįžusių Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkų.

„Po rungtynių priėjo Mantas Kuklys, pasveikino. Esu dėkingas už palaikymą. Turime būti vieningi, tada mes stipresni“, – pažymėjo rusas.

VIDEO: Rungtynių santrauka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius