Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Traumų pristabdytas ir į Vilnių grįžtantis G.Freidgeimas: „Manau, šį sezoną išspausime maksimumą“

Po pirmųjų kontrolinių rungtynių Vilniaus „Žalgirio“ gretas oficialiai papildė patyręs gynėjas Georgas Freidgeimas. 30-metis futbolininkas į komandą grįžta po pusmečio pertraukos ir su žalgiriečiais pradės jau aštuntą sezoną.
Georgas Freidgeimas
Georgas Freidgeimas / Sauliaus Čirbos nuotr.

„Labai smagu grįžti į „Žalgirio“ šeimą. Šiuo metu labiausiai trokštu padėti „Žalgiriui“ susigrąžinti visus titulus! Būtent dėl šios priežasties baigiau klajones po Kazachstaną ir grįžau į Lietuvą“, – teigė per karjerą žalių ir baltų gretose 164 oficialias rungtynes sužaidęs G.Freidgeimas.

Iš Kaišiadorių kilęs futbolininkas „Žalgirio“ aprangą pirmą kartą apsivilko 2011 m. ir ekipoje žaidė iki 2016 m., kai nuomos pagrindais sezoną praleido Pavlodaro „Irtyš“ ekipoje. Su ja jis iškovojo Kazachstano čempionato bronzą bei padėjo komandai patekti į taurės turnyro finalą. Pasibaigus sezonui G.Freidgeimas sugrįžo į „Žalgirį“, tačiau praėjusių metų birželio pradžioje juo susidomėjo Kokšetau „Okžetpes“ klubas ir futbolininkas sezoną užbaigė Kazachstane.

Praėjusiame sezone G.Freidgeimas A lygoje sužaidė 9-erias rungtynes, iš kurių 8-erias pradėjo starto sudėtyje ir per jas įvarčių nepelnė bei užsidirbo tris geltonas korteles. Jis taip pat žaidė ir Lietuvos futbolo federacijos taurės turnyro antrojo etapo dvikovoje su Gargždų „Banga“. Kazachastano čempionate 30-metis futbolininkas sužaidė 13 rungtynių ir pelnė 1 įvartį. Tiesa, sezono pabaigą G.Freidgeimui apkartino trauma, dėl kurios jis buvo priverstas praleisti paskutinius penkerius Kazachstano čempionato turus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Georgas Freidgeimas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Georgas Freidgeimas

„Kai tik prisijungiau prie komandos, viskas buvo puiku. Jaučiausi gerai, daug žaidžiau, o ir komanda rinko taškus. Tačiau vėliau mane pradėjo kamuoti Achilo sausgyslės skausmai, kelis mėnesius žaidžiau vartodamas vaistus nuo skausmo.

Suprastėjo ir mano žaidimas, ir komandos rezultatai. Galiausiai rugsėjo pabaigoje vykusiose rungtynėse su Kyzylorda „Kaisar“ ekipa patyriau to paties Achilo traumą, dėl kurios negalėjau padėti komandai kovoje dėl išlikimo aukščiausioje lygoje.

Po sezono buvo atlikta operacija, tyrimai rodo, kad sveikata sparčiai gerėja, tikiuosi, kad sausio pabaigoje jau galėsiu prisijungti prie komandos treniruočių“, – teigė šiuo metu individualiai su „Žalgirio“ medikais sportuojantis žalgirietis.

Per savo karjerą sostinės ekipoje G.Freidgeimas iškovojo tris Lietuvos čempiono titulus ir po keturis kartus triumfavo Lietuvos futbolo federacijos taurės turnyre bei Supertaurės rungtynėse.

Manau, jog vyriausias treneris Aurelijus Skarbalius neabejotinai išspaus maksimumą iš komandos

Tiesa, futbolininkui naujų pergalių teks siekti su smarkiai pasikeitusia ir naujo trenerių štabo vadovaujama komanda.

„Komanda tikrai pasikeitė, nebėra būrio senbuvių, bet ją papildė aukštos klasės legionieriai. Didelį įspūdį padarė ir trenerių kolektyvo darbas treniruotėse. Matosi, kad viskas vyksta aukščiausiame lygyje, naudojamos naujausios technologijos.

Manau, jog vyriausias treneris Aurelijus Skarbalius neabejotinai išspaus maksimumą iš komandos ir mes vėl džiuginsime pergalėmis „Žalgirio“ gerbėjus pergalėmis. Aš tuo tikiu ir žinau, jog taip ir bus jei tik vykdysime trenerio reikalavimus ir įdėsime daug sunkaus darbo treniruotėse. Viskas priklauso tik nuo mūsų pačių.

Žinau, jog „Žalgiryje“ surinkti labai ambicingi futbolininkai, jie supranta koks sunkus darbas laukia mūsų šiais metais. Aš asmeniškai taip pat nekantriai laukiu naujo sezono pradžios ir net neabejoju, kad šiais metais Lietuvos futbole bus labai įdomu“, – pareiškė G.Freidgeimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius