Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trenerį A.Skarbalių prieš startą Europoje atleidę „Žalgirio“ vadovai užsitvėrė tylos siena

Žaibas kirto į Vilniaus „Žalgirio“ stovyklą prieš pat svarbiausias vasaros kovas. Sostinės komandos vadovai atleido Aurelijų Skarbalių, bet nėra pasirengę komentuoti šio sprendimo.
Vilma Venslovaitienė
Vilma Venslovaitienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nuo sezono pradžios „Žalgirį“ treniravęs A.Skarbalius nesulauks starto Europos lygoje.

Penktadienį 45 metų strategas atleistas be išsamesnių komentarų.

„Aš pats žinau, kad šitam pasaulyje yra rizika. Ramiai sureagavau. Dabar lauksiu kitų pasiūlymų“, – 15min sakė A.Skarbalius, bet komentuoti išsiskyrimo aplinkybių nepanoro.

„Viskas parašyta pranešime. Aš nieko negaliu komentuot ir nenoriu“, – sakė A.Skarbalius, didžiąją karjeros dalį žaidęs ir treniravęs komandas Danijoje ir tik šiemet po dviejų dešimtmečių sugrįžęs dirbti į Lietuvą.

Dar tvirtesniu tylos mūru užsitvėrė Vilniaus „Žalgirio“ vadovybė.

A.Skarbalius: „Dabar lauksiu kitų pasiūlymų“.

Klubo komunikacijos vadovas Evaldas Gelumbauskas perdavė „Žalgirio“ generalinės direktorės Vilmos Venslovaitienės poziciją – ji nesiruošia komentuoti trenerio atleidimo.

Apie tai atsisakė kalbėti ir „Žalgirio“ techninis direktorius Sergejus Slyva, pasiūlęs kreiptis į komunikacijos vadovą.

„Žalgirio“ sporto direktoriaus Mindaugo Nikoličiaus, kuris darbus Vilniaus klube derina su tokiomis pat pareigomis Kroatijoje, telefonas buvo išjungtas.

Alfredo Pliadžio nuotr./Sergejus Slyva
Alfredo Pliadžio nuotr./Sergejus Slyva

Trumpame klubo pareiškime penktadienį primenami A.Skarbaliaus rodikliai šį sezoną.

„Po A lygos 16 ture patirtos nesėkmės (0:1) rungtynėse su Kauno „Stumbru“, „Žalgirio“ atsilikimas nuo čempionate pirmaujančios ir vieneriomis rungtynėmis mažiau sužaidusios Marijampolės „Sūduvos“ padidėjo iki 8 taškų. Nors praėjusiame A lygos ture „Žalgiris“ 2:0 įveikė „Palangos“ ekipą, tačiau blankus žalgiriečių žaidimas privertė klubo vadovus imtis permainų, – rašoma Vilniaus klubo puslapyje fkzalgiris.lt. – „Žalgiris“ dėkoja A.Skarbaliui už atliktą darbą formuojant komandą ir linki sėkmės tolesnėje profesinėje veikloje.“

Ženklų apie konfliktus klubo viduje tarp trenerio ir administracijos bei žaidėjų pastaruoju metu nebuvo. Tačiau A.Skarbalius komentare po rungtynių su „Palanga“ sakė, kad žaidėjus kausto psichologinė įtampa.

Veikiausiai klubo vadovus ypač paveikė pralaimėjimas Kauno „Stumbrui“ praėjusią savaitę, kai „Žalgiris“ pralaimėjo mačą namie 0:1.

Alberto Skirpsto nuotr./A lygos rungtynėse Vilniuje Kauno „Stumbras“ 1:0 pranoko Vilniaus „Žalgirį“.
Alberto Skirpsto nuotr./A lygos rungtynėse Vilniuje Kauno „Stumbras“ 1:0 pranoko Vilniaus „Žalgirį“.

Po šių rungtynių pats A.Skarbalius apkaltino žaidėjus „arogancija“ ir net prakalbo apie galimybę nurėžti žaidėjų atlyginimus.

Tačiau praėjusį antradienį, lankydamasis 15min studijoje, treneris sušvelnino toną ir dėliojo akcentus artėjančioms Europos lygos rungtynėms.

VIDEO: A.Skarbalius: apie Europos lygos burtus, lietuviškų komandų viltis ir VAR kontroversiją

Kol kas nežinia, kas stos prie „Žalgirio“ vairo, nors Vilniaus klubas jau liepos 10 dieną pradės Europos lygos turnyrą – vilniečių varžovas paaiškės po Maltos „Birkirkara“ ir Farerų salų „Kl Klaksvik“ dvikovos.

„Vykstant naujojo „Žalgirio“ stratego paieškoms komandai laikinai vadovaus klubo paskirtas treneris“, – skelbiama klubo svetainėje.

Sprendžiant iš pareiškimo, klubas nėra ieškojęs ir suradęs A.Skarbaliaus įpėdinio.

Penktadienį Vilniaus futbolininkams yra laisva diena, bet jau birželio 27 dieną laukia svarbus A lygos mačas Marijampolėje su čempionato lydere „Sūduva“.

Realu, kad „Žalgiriui“ laikinai vadovaus A.Skarbaliaus asistentu dirbęs Rolandas Džiaukštas arba „Žalgirio“ jaunimo komandos strategas Žydrūnas Grudzinskas.

Sauliaus Čirbos nuotr./Rolandas Džiaukštas
Sauliaus Čirbos nuotr./Rolandas Džiaukštas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius