Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trenerio pasiūlymas: „Joks futbolininkas nebeturėtų vilkėti 10-ojo numerio marškinėlių“

Futbolo pasaulis gedi trečiadienį mirusio Diego Maradonos, o visame pasaulyje rengiamos atminimo akcijos vienam geriausių visų laikų futbolininkų. Marselio „Olympique“ treniruojantis portugalas Andre Villasas-Boasas po Čempionų lygos rungtynių taip pat pasiūlė, kaip galima būtų įamžinti argentiniečio atminimą.

43-ejų specialisto komanda trečiadienį pralaimėjo svarbias Čempionų lygos rungtynes jo gimtosios šalies „Porto“ komandai, tačiau po susitikimo jam teko kalbėti ne tik apie nesėkmės priežastis, bet ir apie tragišką lapkričio 25-osios žinią – D.Maradonos mirtį.

Praeityje Londono „Chelsea“ ir „Tottenham Hotspur“ klubus treniravęs A.Villasas-Boasas pateikė pasiūlymą FIFA.

„Žinia apie Maradoną labai skaudi. Norėčiau, kad FIFA išleistų į pensiją 10-ąjį numerį visuose turnyruose, visose komandose. Tai būtų geriausias pagerbimas, kurį mes galime atlikti. Tai – didžiulė netektis futbolui“, – sakė „Olympique“ strategas.

Scanpix/AP nuotr./Andre Villas-Boasas
Scanpix/AP nuotr./Andre Villas-Boasas

Būtent 10-uoju numeriu D.Maradona žaidė visą savo karjerą – profesionaliame lygyje argentinietis niekada nerungtyniavo su kitu skaičiumi paženklintais marškinėliais.

Tačiau po D.Maradonos karjeros pabaigos 10-ąjį numerį daugelyje jo komandų perėmė kiti žaidėjai.

„Barcelona“ gretose po D.Maradonos 10-uoju numeriu paženklinta apranga žaidė tokios futbolo žvaigždės kaip Romario, Hristo Stoichkovas, Pepas Guardiola, Rivaldo ir Ronaldinho, kol 2008 m. 10-asis numeris atiteko Lioneliui Messi – D.Maradonos tautietis magiškąjį skaičių išlaikė iki pat dabar.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Būtent L.Messi 10-asis numeris priklauso ir kitoje D.Maradonos komandoje – Argentinos rinktinėje. Prieš jį 10-ąjį numerį „Albiceleste“ gretose turėjo Arielis Ortega ir Juanas Romanas Riquelme.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi ir Diego Maradona
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi ir Diego Maradona

10-asis numeris nebuvo išleistas į pensiją ir D.Maradonos jaunystės klube Buenos Airių „Boca Juniors“ bei „Sevilla“ komandoje, kurioje argentinietis rungtyniavo jau primiršęs geriausius savo laikus. Dar ir dabar „Boca Juniors“ komandoje 10-asis numeris priklauso Carlosui Tevezui, o Sevilijoje su juo žaidžia Ivanas Rakitičius.

„Scanpix“ nuotr./Carlosas Tevezas
„Scanpix“ nuotr./Carlosas Tevezas

Ir tik vienintelis „Napoli“ klubas 10-ąjį numerį po to, kai jį paliko D.Maradona, padarė neliečiamu – šio numerio negali rinktis joks kitas Neapolio klubo žaidėjas.

Įdomu tai, kad jeigu FIFA įsiklausytų į A.Villaso-Boaso žodžius, savojo numerio tektų atsisakytų daugybei ryškių pasaulio futbolo žvaigždžių.

Šiuo metu 10-ąjį numerį dėvi ne tik L.Messi, C.Tevezas ir I.Rakitičius, bet ir Paryžiaus „Saint-Germain“ žvaigždė Neymaras, 2018 m. geriausias planetos žaidėjas Madrido „Real“ saugas Luka Modričius, „Manchester City“ atakų lyderis Sergio Aguero, Anglijos rinktinės žvaigždė Harry Kane'as, „Liverpool“ snaiperis Sadio Mane, Turino „Juventus“ argentinietis Paulo Dybala ir kiti.

„Scanpix“ nuotr./Neymaras
„Scanpix“ nuotr./Neymaras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius