Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Treneris pasitraukė prieš pat Europos lygos mūšį. Priežastis – ilgi metai kalėjime

Zagrebo „Dinamo“ treneris Zoranas Mamičius pasitraukė iš klubo likus kelioms dienoms iki Europos lygos rungtynių su Londono „Tottenham Hotspur“. Kroatas nuteistas kalėti 4 metus ir 8 mėnesius.

Pirmadienį Aukščiausias Kroatijos teismas nuteisė Z.Mamičių ilgai bausmei kalėti, pranešė „Reuters“ naujienų agentūra, remdamasi Kroatijos nacionaline televizija HRT.

Bausmė Z.Mamičiui skirta dėl pinigų įsisavinimo ir mokesčių slėpimo.

Zagrebo „Dinamo“ pirmadienį paskelbė, kad treneris traukiasi iš savo pareigų. Į jas skiriamas buvęs Zagrebo „Dinamo“ žaidėjas Damiras Krznaras.

„Nors nesijaučiu kaltas, aš atsistatydinu, kaip ir sakiau anksčiau, kad padarysiu, jei bus priimtas toks verdiktas. Linkiu visa ko geriausia klubui“, – pareiškime teigė Z.Mamičius.

49 metų kroatas, per karjerą pats rungtyniavęs Bundeslygoje, Lėverkūzeno „Bayer“ klube, treniravo Zagrebo „Dinamo“ 2016–2019 metais, taip pat nuo 2020 metų.

Z.Mamičius nebus vienintelis, kuris atsidurs už grotų dėl machinacijų stipriausiame Kroatijos futbolo klube.

Jo brolis, buvęs klubo savininkas Zdravko Mamičius, nuteistas šešeriems su puse metų kalėjimo dėl maždaug 15 mln. eurų sumos įsisavinimo dirbant „Dinamo“. Bylai prasidėjus prieš kelerius metus 61 metų kroatas pervažiavo į Bosniją ir Hercegoviną, gavęs šios šalies pilietybę ir galimybę pasislėpti nuo Kroatijos pareigūnų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Zdravko Mamičius nuteistas.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Zdravko Mamičius nuteistas.

Buvęs „Dinamo“ direktorius ir Kroatijos futbolo federacijos narys Damiras Vrbanovičius nuteistas trejiems metams. Jis kaltinamas nuslėpęs apie pusantro milijono eurų mokesčių nuo žaidėjų pirkimais ir pardavimais įsisavintos 15 mln. eurų sumos.

Trejų metų ir dviejų mėnesių bausmė kalėti skirta Milanui Pernarui, kuris buvo atsakingas už mokesčių apskaitą.

Zagrebo „Dinamo“ ketvirtadienį laukia Europos lygos aštuntfinalio atsakomasis mačas su Londono „Tottenham Hotspur“. Pirmąsias rungtynes Anglijos klubas namie laimėjo 2:0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius