Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tris įvarčius pelniusi Lietuvos futbolo rinktinė įveikė armėnus

Trečiadienio vakarą Lietuvos futbolo rinktinė Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione žaidė draugiškas rungtynes su Armėnijos nacionaline komanda. Rungtynes rezultatu 3:0 (1:0) laimėjo lietuviai.
Rungtynių akimirka
Edgaras Česnauskis / Evaldo Šemioto nuotr.

Tai pirmas kartas per paskutines 20 rungtynių, kai Lietuvos rinktinei pavyko pelnyti 3 įvarčius. Paskutinį kartą 3 įvarčius per vienas rungtynes lietuviai buvo įmušę 2009 metų vasarį draugiškame susitikime su Andora. Tuomet rinktinei vadovavo portugalas Jose Couceiro. Raimondo Žutauto vadovaujama rinktinė trijų įvarčių per rungtynes dar nebuvo pelniusi.

Lietuviai į priekį išsiveržė jau rungtynių pradžioje: 9 minutę kamuolį į vartų tinklą pasiuntė Arūnas Klimavičius, pasižymėjęs smūgiu galva po kampinio. Po greito įvarčio Lietuvos rinktinė sumažino apsukas, žaidybinę iniciatyvą atidavė varžovams, o puolimą suaktyvino tik po pertraukos.

Tiesa, lietuvių užduotis palengvino ir varžovai, 59 min. likę be vieno žaidėjo. Vidurio gynėjas Varazdatas Haroyanas užsidirbo dvi geltonas korteles ir buvo pašalintas iš aikštės.

Skirtumą padidinti lietuviams pavyko 75 minutę, kai baudos smūgį be priekaištų realizavo Edgaras Česnauskis. Praėjus vos kelioms minutėms įvartį pelnė ir aikštėje po keitimo pasirodęs Ričardas Beniušis.

Su Armėnijos rinktine Lietuvos futbolininkai iki šiol buvo žaidę vos kartą – 2000 metais taip pat Kaune vykusias draugiškas rungtynes 2:1 buvo laimėję armėnai. Armėnija šiuo metu yra 70-oje FIFA reitingo pozicijoje, Lietuvos rinktinė – 58-a.

Lietuvos rinktinės startinė sudėtis: Žydrūnas Karčemarskas, Marius Žaliūkas, Arūnas Klimavičius, Andrius Skerla, Arvydas Novikovas, Saulius Mikoliūnas, Kęstutis Ivaškevičius, Deividas Šemberas, Edgaras Česnauskis, Deividas Česnauskis, Tadas Labukas.

RUNGTYNIŲ EIGA:

1 kėlinys 3min.

Po puikaus Arvydo Novikovo perdavimo Saulius Mikoliūnas išbėga vienas prieš vartininką... Deja, nuošalė.

1 kėlinys 8min.

Įvartis! Po kampinio įvartį galva pelno Arūnas Klimavičius! 1:0 Lietuva priekyje. Rezultatyvų perdavimą atliko E.Česnauskis.

1 kėlinys 13min.

Iniciatyva ir po pelnyto įvarčio išliko lietuvių rankose. Tiesa, pozicinės atakos pavojingais išpuoliais kol kas nevirsta. Lietuviai ypač aktyvūs kairiajame krašte, A.Novikovas vienas pastebimiausių žaidėjų.

1 kėlinys 15min.

Pirmasis pavojingesnis armėnų smūgis – kamuolys skrieja šalia virpsto.

1 kėlinys 20min.

Armėnai perėmė žaidimo kontrolę. Po vienos iš atakų į žaidimą teko įsitraukti ir Ž.Karčemarskui. Po smūgio iš baudos aikštelės Lietuvos vartininkui teko iškumščiuoti kamuolį už galinės linijos. Armėnų atakos tęsiasi.

1 kėlinys 26min.

S.Mikoliūnas pabando laimę iš toli, taip kiek atgaivindamas Lietuvos rinktinės puolimą. Smūgis labai netikslus.

1 kėlinys 28min.

D.Česnauskio smūgis kaire koja iš maždaug 18 metrų. Šalia vartų.

1 kėlinys 33min.

Armėnijos rinktinės puolėjas Arturas Sarkisovas dešiniajame atakos krašte suklaidina Lietuvos gynėją ir įsiveržia į baudos aikštelę, tačiau į pavojingą perdavimą niekas iš draugų neatsiliepia. Lietuviai apsigina. Su kamuoliu ir toliau žaidžia svečiai.

1 kėlinys 40min.

Ilgai regzta armėnų ataka baigiasi nuošale, kurioje atsiduria A.Sarkisovas. Lietuviai tik ginasi. Net mėginimai kontraatakuoti labai reti.

1 kėlinys 45min.

M.Žaliūkas vos neįsimuša į savus vartus, bandydamas galva išmušti kamuolį iš baudos aikštelės. Kamuolys praskrieja šalia virpsto. Pirmasis kėlinys baigėsi.

2 kėlinys 46min.

Po pertraukos aikštėje pasirodė Mindaugas Panka. Jis pakeitė K.Ivaškevičių.

2 kėlinys 49min.

Kėlinys vėl prasidėjo aktvyiais lietuvių veiksmais, tačiau T.Labuko ir A.Novikovo bandymai pabėgti ir „užsikabinti“ už kamuolio kol kas nesėkmingi.

2 kėlinys 51min.

Ilgą D.Česnauskio reidą aikštės viduriu agresyviai stabdo Varazdatas Haroyanas. Armėnui rodoma geltona kortelė. D.Šemberas atlieka baudos smūgį – nestipriai iš maždaug 23 m pasiųstas kamuolys nuskriejo šalia virpsto.

2 kėlinys 56min.

A.Novikovą keičia Mantas Savėnas.

2 kėlinys 59min.

Armėnijos vidurio gynėjui Varazdatui Haroyanui rodoma antroji geltona kortelė. Jis šalinamas iš aikštės, svečiai lieka dešimtyje. V.Haroyanui tai buvo debiutinės rungtynės Armėnijos rinktinėje.

2 kėlinys 61min.

T.Labukas pavojingai pabėga vienas prieš vartininką. Daug erdvės, tačiau T.Labukas nusprendžia suvaidinti pražangą – griūva ant žemės, bet vaidyba neįtikinanti. Teisėjo švilpukas tyli, o neįtikėtinai puiki proga lieka išvaistyta.

2 kėlinys 65min.

Vytautas Andriuškevičius keičia A.Skerlą.

2 kėlinys 67min.

Po puikaus E.Česnauskio reido ir perdavimo progą pasižymėti turėjo T.Labukas. Armėnai blokavo smūgį, tad išpešti pavyk otik kampinį...

2 kėlinys 68min.

A.Klimavičius dviem rankom stabdo į greitą ataką bandantį pabėgti varžovą ir yra baudžiamas geltona kortele.

2 kėlinys 70min.

M.Savėnio toliams smūgis iš eigos... tiesiai į vartininką.

2 kėlinys 72min.

Ž.Karčemarskas apmaudžiai suklysta bandydamas paspirti kamuolį gynėjui... Kamuolį perima armėnų puolėjas, kuris atsiduria visiškai vienas prieš Ž.Karčemarską. Žvėriškų pastangų dėka Ž.Karčemarskui pavyksta apsiginti ir ištaisyti savo klaidą. Vartininkas nusišypso ir atsiprašo komandos draugų.

2 kėlinys 75min.

Įvartis! E.Česnauskis baudos smūgiu guldo kamuolį į tolimą apatinį vartų kampą! 2:0.

2 kėlinys 77min.

Įvartis! Neseniai aikštėje pasirodęs Ričardas Beniušis muša įvartį po E.Česnauskio perdavimo. 3:0.

2 kėlinys 87min.

Lukas Baranauskas keičia D.Česnauskį.

2 kėlinys 90min.

Rungtynės baigėsi. Lietuvos rinktinė laimėjo rezultatu 3:0. Įvarčių autoriai: A.Klimavičius, E.Česnauskis ir R.Beniušis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius