-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trumpa kelione Europoje nusivylęs L.Antalis: „Kartais 24 smūgiai nieko nereiškia“

Vilniaus „Žalgiris“ visas rungtynes beldėsi į Budapešto „Honved“ vartus, tačiau 24 smūgius atlikę vilniečiai kapituliavo prieš svečius iš Vengrijos. Nors ketvirtadienį vakarą „Žalgiris“ su „Honved“ sužaidė lygiosiomis 1:1, to buvo maža ir vilniečiai greitai baigė savo pasirodymą Europos lygoje.
Liviu Antalis
Liviu Antalis / nuotr. Elvio Žaldario

Pirmasis susitikimas prieš savaitę Budapešte buvo pasibaigęs „Žalgirio“ nesėkme 1:3, tad namuose reikėjo solidžios pergalės. Deja, jos pasiekti nepavyko.

Nuo pat pirmųjų minučių agresyvų spaudimą kūrę vilniečiai vis labiau spaudė „Honved“ prie savųjų vartų. Greiti, trumpi perdavimai ir puikūs sprintai kraštuose išmušė iš vėžių Budapešto ekipą.

„Žalgirį“ būtų tenkinusi pergalė rezultatu 2:0, tad žaidimo logika diktavo, jog būtina įmušti kuo greičiau. Tą padaryti pavyko – 18-ąją susitikimo minutę po puikaus Tomislavo Kišo aukšto perdavimo Liviu Antalis nuginklavo „Honved“ vartininką Rubi Levkovichių.

Elvio Žaldario nuotr./Liviu Antalis
Elvio Žaldario nuotr./Liviu Antalis

Po pirmojo kėlinio 1:0 pirmavę vilniečiai po pertraukos atrodė dar energingesni, o nusiteikimą geriausiai atspindėjo emocingas Donovano Slijngardo paraginimas sirgaliams daryti daugiau triukšmo.

Vilniečiai šaltame duše buvo išprausti 62-ąją rungtynių minutę, kai nesugebėjo išmušti pavojingai bešokinėjančio kamuolio baudos aikštelėje. Serbas Djordje Kamberis įmušė įvartį ir išlygino rezultatą.

„Žalgiriui“ vis dar būtų tikę įmušti du įvarčius, bet tam laiko nebuvo likę daug, o fantastiškai kurtas progas realizuoti sekėsi prastai.

Rungtynės baigėsi rezultatu 1:1, o džiaugsmo šūkiai iš vengrų rūbinės po rungtynių girdėjosi dar bent 10 minučių.

Elvio Žaldario nuotr./„Žalgiris“ – „Honved“
Elvio Žaldario nuotr./„Žalgiris“ – „Honved“

Vilniečių įvarčio autorius L.Antalis žodžių į vatą nevyniojo – taip jau atsitinka futbole ir kartais silpnesnė komanda iš stadiono išeina kaip nugalėtoja.

Nepaisant to, puolėjas džiaugėsi komandos atsidavimu bei pasidžiaugė gausiu palaikymu LFF stadione.

– Liviu, jūsų komentaras apie rungtynes...

– Ką galiu pasakyti... Noriu pasveikinti savo komandos draugus. Visą laiką turėjome iniciatyvą savo rankose ir kontroliavome rungtynės. Turėjome daug galimybių pasižymėti, bet, žinoma, jei neįmuši – pralaimėsi.

Turime didžiuotis savo pasirodymu, nes žaidėme gerai ir atidavėme visas jėgas, bet esame nusivylę, kad nepatekome į kitą etapą.

– Atlikote net 24 smūgius vartų link. Kodėl nepavyko realizuoti tų progų?

– Tai tiesa, rūbinėje daug kalbėjome apie statistiką. Kartais kamuolys tiesiog neįkrenta į vartus, kartais pats nepataikai. Aišku, jų vartininkas sužaidė puikias rungtynes ir buvo vienas geriausių jų žaidėjų. Ką galiu pasakyti – linkiu jiems sėkmės, o mes turime koncentruotis į A lygą.

– Kaip vertinate rungtynių teisėjų darbą?

– Nieko blogo negaliu pasakyti apie teisėjų darbą. Jie mus gerbė ir varžovai galėtų pasakyti tą patį. Manau, kad su teisėjais daugiau problemų buvo Budapešte. Ten gavome tris įvarčius, bet dabar nesižvalgome į praeitį ir galvojame apie ateitį.

nuotr. Elvio Žaldario /Budapešto „Honved“ – Vilniaus „Žalgiris“
nuotr. Elvio Žaldario /Budapešto „Honved“ – Vilniaus „Žalgiris“

– Visas rungtynes dominavote, tačiau šansus sužlugdė varžovų įvartis. Kas nutiko tuo metu gynyboje?

– Mes žinojome, kad ši komanda įmuša daug tokių įvarčių iš baudos smūgių, kampinių, tolimų įmetimų iš užribio. Jie turėjo vieną tokį šansą ir jį išnaudojo. Kartais futbole taip atsitinka, jog pakanka vieno šanso nulemti rungtynes, o 24 smūgiai nieko nereiškia.

– Lietuvoje retai futbolas susilaukia tokio sirgalių dėmesio. Ką galite pasakyti apie atmosferą stadione?

– Iš tikrųjų buvau labai laimingas, kai pamačiau tiek sirgalių. Didžiavausi, kad jie mus palaikė. Tikiuosi, kad jie ateis ne tik į Europos lygos atrankos varžybas, bet ir A lygos kovas. Komandai reikia aistruolių palaikymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius