Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trumpai trukęs „Trakų“ džiaugsmas: „Tai – tragiškoji futbolo dalis“

„Trakų“ žygis Europoje ketvirtadienio vakarą baigėsi. Kibu Vicunos vadovaujama komanda Europos lygos antrojo kvalifikacinio etapo atsakomame mače su garsiuoju Belgrado „Partizan“ klubu bandė šiepti dantis ir net buvo panaikinusi prieš savaitę iš Serbijos parsivežtą įvarčio deficitą, tačiau apmaudi klaida prieš pat didžiąją pertrauką palaidojo visas viltis.
Europos lygos atranka: „Trakai“ - Belgrado „Partizan“
Europos lygos atranka: „Trakai“ - Belgrado „Partizan“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dvikova LFF stadione pasibaigė taikiai 1:1. Prieš savaitę Serbijos sostinėje „Partizan“ laimėjo 1:0 ir žengė toliau.

9-ąją minutę Jevgenijus Osipovas pasinaudojo „Partizan“ gynėjų klaida ir po užsitęsusios atakos smūgiu iš kelių metrų išvedė šeimininkus į priekį.

Bet kai atrodė, kad rungtynės pradėjo klostytis pagal šeimininkų scenarijų, iššovė Nemanja Miletičius. Jis sugebėjo pasižymėti pirmo kėlinio trečią pridėtą minutę, o tai reiškė, kad per likusią rungtynių pusę „Trakus“ galėjo gelbėti tik dar du įvarčiai.

Vilties spindulys vėl sušvietė 53-ąją minutę, kai antrą geltoną kortelę prieš save išvydo ir iš aikštės buvo pašalintas Gvinėjos saugas Seydouba Soumah, bet įvarčiu paversti kiekybinės persvaros „Trakai“ taip ir nesugebėjo.

„Abejos rungtynės buvo labai sunkios. Tokiuose mačuose viską lemia smulkios detalės. Tiek Serbijoje, tiek čia. Tai yra tragiškoji futbolo dalis. Šiame mače atrodėme tikrai neblogai. Aišku, galėjome pasiekti ir daugiau, bet gaila, jog dėl tų smulkmenų toliau keliauja serbai“, – po mačo apgailestavo „Trakų“ lyderis Diniaras Bilialetdinovas.

Patyręs saugas iš Rusijos pripažino, jog komandai smūgis į paširdžius buvo įvartis „į drabužinę“.

„Psichologiškai mums tai buvo didelis smūgis. Didelis stresas. Aišku, dar turėjome 45 minutes viską pakeisti, o ir varžovai liko dešimtyje. Bet jie pakeitė pora žaidėjų, giliai atsitraukė prie savų vartų ir visas zonas uždarė“, – konstatavo rusas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Europos lygos atranka: „Trakai“ – Belgrado „Partizan“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Europos lygos atranka: „Trakai“ – Belgrado „Partizan“

Savo auklėtiniui pritarė ir „Trakų“ strategas K.Vicuna.

„Pirmiausia tenka pasveikinti varžovus su pergale. Manau, kad „Partizan“ gali patekti į grupių etapą. Kalbant apie žaidimą, man patiko, kad atrodėme solidžiai abiejuose mačuose. Sunku žaisti pagal serbų pasiūlytą tempą. Abu kartus pirmuosius kėlinius žaidėme kur kas geriau. Futbolas – detalių žaidimas. Viena tokia detalė 47-ąją minutę lėmė, kad toliau žengė varžovai. Nors ir ilgiau kontroliavome kamuolį, bet progų nesukūrėme. Mums jau vieną įvartį įmušti sudėtinga, o čia reikėjo mušti dar du sykius. Bet bendrai man patiko, kaip šiuose mačuose atrodėme prieš Europos lygio komandą“, – rungtynes įvertino ispanas.

Kur kas pakilesnėmis nuotaikomis po dvikovos spinduliavo „Partizan“ stratego Miroslavo Djukičiaus veidas.

„Rungtynės buvo sunkios, bet to mes ir laukėme bei buvome pasiruošę. Tikrai džiaugiuosi, kad patekome į kitą etapą ir tai yra svarbiausia. Žinoma, toks greitas praleistas įvartis sumaišė visas kortas, bet smagu, kad sugebėjome atsitiesti ir įmušėme. Tuomet tapo gerokai lengviau, bet raudona kortelė vėl viską sujaukė iš naujo“, – po mačo lengviau atsiduso „Partizan“ strategas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Miroslavas Djukičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Miroslavas Djukičius

Serbas negailėjo komplimentų „Trakų“ ekipai. Anot jo, prie ekipos vairo stojus K.Vucunai, Lietuvos ekipos braižas gerokai pasikeitė.

„Varžovai niekuo nenustebino, nes mes žinojome, kad lengva tikrai nebus. Atėjus ispanui treneriui „Trakų“ žaidimas tapo kur kas geriau organizuotas. Džiaugiuosi, kad iš Vilniaus išvykstame nugalėję“, – pažymėjo serbas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius