Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trumpiausiai vadovaujant Florentino Perezui „Real“ klube dirbę treneriai

Po septynių mėnesių Madrido „Real“ trenerio poste, Rafaelis Benitezas prisijungė prie šį sezoną jau taip pat atleistų Jose Mourinho, Brendano Rodgerso ar Timo Sherwoodo.
Rafaelis Benitezas
Rafaelis Benitezas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Madrido Real CF

Buvęs „Real Madrid Castilla“ treneris buvo pakeistas dar neseniai šiai ekipai atstovavusiu Zidedine`u Zidane`u, o iki atleidimo ispanas laimėjo 17 iš 25 rungtynių bei vadovavo rezultatyviausiai lygos komandai (47 įvarčiai).

Per du savo vadovavimo „Real“ klubui etapus, Florentino Perezas iš viso paskyrė 11 trenerių, iš kurių tik trys ekipoje išbuvo daugiau nei sezoną.

Per tą laikotarpį klubas investavo daugiau nei milijardą eurų transferams ir iškovojo du „La Liga“ titulus, vieną „Copa del Rey“ taurę ir du Čempionų lygos trofėjus.

Bleacherreport.com apžvalgininkas Ryanas Bailey pateikia aštuonių mažiausiai Perezo vadovavimo metu klube dirbusių trenerių sąrašą, surikiuodamas juos, pagal komandą treniruotų rungtynių skaičių.

Carlosas Queirozas (59 rungtynės, 2003-2004 metai)

Ilgametis Sero Alexo Fergusono asistentas „Manchester United“ klube, dirbo „Real“ komandoje visą 2003-2004 metų sezoną, o į ekipą atvyko savaitę po to, kai prie jos prisijungė Davidas Beckhamas.

C.Queirozas startavo gerai – madridiečiai gruodį laimėjo „El Clasico“, tačiau sezono pabaiga komandai susiklostė nekaip. Po pralaimėjimo „Barcelona“ ekipai likus keturiems turams iki sezono pabaigos, komanda subyrėjo ir pralaimėjusi visus likusius mačus „La Liga“ pirmenybėse liko vos ketvirta.

Iškritimas Čempionų lygos ketvirfinalyje portugalui taip pat tikrai nepadėjo.

Manuelis Pellegrini (48 rungtynės, 2009-2010 metai)

F.Perezo pirmasis treneris, grįžus į ekipą 2009 metais, buvo Manuelis Pellegrini, kuris buvo pasikviestas dėl puikaus darbo „Villarreal“ klube. Čilietis į savo vadovaujamą komandą gavo Kaka ir Cristiano Ronaldo, taigi su 2009-2010 metų sezonu buvo siejamos didžiulės viltys.

Visgi, M.Pellegrinio auklėtiniai paskutiniajame ture pralaimėjo „La Liga“ titulą „Barcelona“ klubui. Negana to, žvaigždžių pilna komanda pralaimėjo abu „El Clasico“ Ispanijos pirmenybėse, nusileido „Lyon“ ekipai Čempionų lygos šešiolikfinalyje, o „Copa del Rey“ turnyrė gėdingai 0:4 buvo sutriuškinti mažyčio „Alcornon“ klubo.

Jis privalėjo palikti ekipą.

Vanderlei'us Luxemburgas (45 rungtynės, 2004-2005 metai)

V.Luxemburgas per savo karjerą treneriu buvo paskirtas net 32 kartus, o tarp jo plataus darboviečių sąrašo ryškiausiai įrašytas Madrido „Real“ klubo pavadinimas.

Daug pasaulio apkeliavęs brazilas į komandą atvyko 2004-2005 metų sezono antroje pusėje, bet buvo atleistas kito sezono pradžioje. Tai nutiko po gėdingo pralaimėjimo 0:3 „Barcelona“ klubui 2005 metų lapkritį. Tos rungtynės taip pat yra įsimintinos ir tuo, jog Ronaldinho šiame mače žaidė taip gerai, kad net Madrido gerbėjai išlydėjo jį plojimais atsistojus.

Kaip jau galėjo įsitikinti daugybė trenerių – didžiulis pralaimėjimas „Barcai“ dažniausiai būna mirties bučinys trenerio darbui „Santiago Bernabeu“ stadione.

Juande Ramosas (27 rungtynės, 2008-2009 metai)

Juande Ramosas nėra itin populiarus kai kuriose šiaurės Londono dalyse. Nepaisant to, po nesėkmingos karjeros pabaigos „Tottenham Hotspur“ klube, sekė beveik iškart paskelbtas paskyrimas „Real“ treneriu 2008 metų gruodį.

Savo pirmosiose rungtynėse jis 0:2 nusileido principiniams varžovams „Camp Nou“ stadione, bet vėliau sugebėjo laimėti 17 iš 18 rungtynių.

Visgi, 2:6 pralaimėjimas „Barcelonai“ ir toliau sekusios dar keturios iš eilės nesėkmės nutraukė bet kokias galimybes iškovoti „La Liga“ čempionų titulą, o J.Ramosą paliko be darbo.

Beje, jo atleidimo istorija visiškai sutampa su Carloso Queirozo karjeros pabaiga „Real“ klube – darbą jiems abiems kainavo pralaimėjimas „Barcelona“ komandai ir dar keturios nesėkmės iš eilės po šios dvikovos.

Rafa Benitezas (25 rungtynės, 2015 metai)

Priėjome prie R.Benitezo, kuris vos paskirtas „Real“ treneriu, šias pareigas įvardijo, kaip „svajonių darbą“.

Daugiausiai neutralių gerbėjų nesuprato, kuo R.Benitezas buvo geresnis už buvusį trenerį Carlo Ancelottį, bet jo komanda lapkritį nepatyrė pralaimėjimų, o tuo metu skynė pergales 5:0 ir 6:0 atitinkamai prieš Sevilijos „Real Betis“ ir Barselonos „Espanyol“ klubus.

Nepaisant 25 įvarčių per paskutinius keturis namų mačus, ir 69,57% laimėjimų statistikos, po pralaimėjimo 0:4 „Barcelona“ klubui ir po to sekusios ne itin sėkmingos rungtynių serijos, R.Benitezas buvo atleistas iš darbo, o jo vietą pirmadienį užėmė klubo legenda Zinedine`as Zidane`as.

Juanas Ramonas Lopezas Caro (24 rungtynės, 2006 metai)

Paskutinis F.Perezo treneris, prieš pasitraukiant iš klubo 2006 metais, buvo Juanas Ramonas Lopezas Caro. Kaip ir Z.Zidane`as, jis į trenerio poziciją buvo paskirtas iš „Castilla“, bet vasarį tapęs treneriu, jis juo išdirbo tik iki sezono pabaigos. Per visą savo darbo laikotarpį klube jis laimėjo vos pusę iš 24 susitikimų.

Mariano Garcia Remonas (20 rungtynių, 2004 metai)

Buvęs itin patikimas „Real“ vartininkas, Mariano Garcia Remonas, kaip žaidėjas su „karališkuoju“ klubu iškovojo šešis „La Liga“ trofėjus. Į pagrindinio trenerio poziciją jis buvo perstumtas iš trenerio asistento posto, kai 2004 metais Jose Antonio Camacho pasitraukė iš savo pareigų.

Bet buvęs vartininkas neišdirbo net iki Kalėdų, o per tą laikotarpį jo vadovaujama komanda 0:3 pralaimėjo „Camp Nou“ stadione.

Jose Antonio Camacho (6 rungtynės, 2004 metai)

Buvęs komandos gynėjas Jose Antonio Camacho, po darbo Lisabonos „Benfica“ klube, kur jis įveikė Jose Mourinho treniruojamą „Porto“ Portugalijos taurės varžybose, 2004 metais pasirašė dviejų metų sutartį su F.Perezo komanda.

Visgi, J.A.Camacho iš trenerio pareigų pasitraukė vos po trijų rungtynių Ispanijos pirmenybėse, pripažindamas, kad rezultatai su tokiais žaidėjais kaip Z.Zidane`as, D.Beckhamas ar Roberto Carlosas, nebuvo tokie geri, kokie jie turėjo būti.

Įdomu, jog tai buvo jau antrasis jo bandymas „Real“ trenerio poste. Jis jau buvo paskirtas treneriu 1998 metais, bet iš užimamų pareigų pasitraukė jau po trijų savaičių, nespėjęs už trenerio vairo pasirodyti nė vieneriose rungtynėse – klubą jis paliko dėl nesutarimų su komandos vadovybe. Akivaizdu, kad nei klubas, nei pats J.A.Camacho iš tos patirties nieko nepasimokė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius