Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys įdomiausios savaitės futbolo rungtynės

Čempionų lygos turnyras pasiekė savo finalinę stadiją. Aštuonios geriausios šio sezono Europos komandos vis dar kovoja dėl galimybės gegužės 24 dieną susigrumti Čempionų lygos finale Lisabonoje. Trys grandai iš Ispanijos, po dvi Anglijos ir Vokietijos komandas bei ekipa iš Prancūzijos jau pirmąją balandžio savaitę dovanos puikų reginį futbolo mylėtojams.
Zlatanas Ibrahimovičius
Zlatanas Ibrahimovičius / „Scanpix“ nuotr.

„Barcelona” – Madrido „Atletico”. UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalis, antradienį 21:45 val.

Tarp aštuonių stipriausių Europos komandų šiame sezone yra net trys Ispanijos grandai. Jie neišvengė tarpusavio susitikimo jau ketvirtfinalyje, taip jų kova „La Liga” čempionate persikelia ir už Ispanijos ribų.

Jau keletą metų Ispanijoje nei vienas klubas negalėjo net priartėti prie „Real” ir „Barcelona” ekipų, o „Atletico” pakeitė šią tradiciją. Likus vos 7 turams iki Ispanijos čempionato pabaigos „Los Colchoneros” laikosi pačioje lentelės viršūnėje, vienu tašku pirmaudami prieš būsimus antradienio varžovus. Baltai raudoni turi visus šansus nutraukti jau 10 metų trunkantį dviejų komandų karaliavimą Ispanijoje.

„Barcelona” be jokios abejonės yra favoritas šioje poroje, bet nurašyti „Atletico” negalima. Šį sezoną komandos įvairiuose turnyruose susitiko 3 kartus, bet nei vienose rungtynėse nugalėtojo išsiaiškinti nepavyko – 3 lygiosios. Nugalėtojas Čempionų lygos ketvirtfinalyje tikrai paaiškės, net jeigu tam prireiktų ir daugiau negu 180 minučių.

Madrido ekipa labai lengvai įveikė grupių etapą, jau po keturių rungtynių jie buvo užsitikrinę pirmąją vietą G grupėje ir rimtesnio pasipriešinimo nesulaukė. Aštuntfinalyje „Atletico” laukė „Milan” barjeras, bet jis pasirodė gerokai per žemas Ispanijos sostinės ekipai. Bendras rezultatas 5:1 užbaigė italų pasirodymą Europoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Katalonai taip pat užtikrintai iškovojo pirmąją vietą H grupėje, tačiau aštuntfinalio burtuose „Barcai” fortūna nesišypsojo. „Barcai“ teko susigrumti su „Manchester City” – varžovu, kurio šiame turnyro etape sutikti nenorėjo nei viena grupėje nugalėjusi komanda. Leonelio Messi vedama „Barcelona” Anglijos grandų neišsigando: 2:0 pergalė Mančesteryje, „Etihad” stadione, bei užtikrintas žaidimas namuose ir pergalė 2:1, parodė, kad „Barca” vis dar viena geriausių komandų pasaulyje bei viena iš pagrindinių Čempionų lygos favoričių.

Lionelis Messi atrodo pilnai atsigavęs po traumos, o statistiniai rodikliai kalba patys už save. 8 argentiniečio įvarčiai per vos 5 rungtynes lygoje, šioje kategorijoje LMessi į priekį praleidžia tik 10 įvarčių pelniusį Zlatana Ibrahomovičių bei 13 kartų į varžovų vartų tinklą kamuolį pasiuntusį Cristiano Ronaldo.

4-toje vietoje rezultatyviausių Čempionų lygos žaidėjų sąraše puikuojasi ne kas kitas, o „Atletico” atakų lyderis Diego Costa. Brazilijoje gimęs, bet Ispanijos rinktinei atstovaujantis žaidėjas yra visų „Atletico” varžovų galvos skausmas. Yra abejonių dėl šio žaidėjo pasirodymo pirmose ketvirtfinalio rungtynėse, o tai be abejonės būtų katastrofiškas nuostolis Madrido ekipai. Tačiau D.Costa yra kovotojas, jeigu bus nors menkiausia galimybė, jis veršis į aikštę ir bandys pridaryti kuo daugiau nemalonumų „Barcai”.

Du Argentinos futbolo strategai vienas prieš kitą, daugybė vienas kitą puikiai pažįstančių žaidėjų, bei puikų futbolą demonstruojančios komandos – toks karštas antradienio vakaro desertas.

„Scanpix“ nuotr./„Chelsea“ futbolininkai švenčia
„Scanpix“ nuotr./„Chelsea“ futbolininkai švenčia

Madrido „Real” – Dortmundo „Borussia”.  UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalis, trečiadienis, 21:45 val.

Abiejų komandų sirgaliai puikiai prisimena praeitų metų Čempionų lygos pusfinalio dvikovą. Pernai puikų žaidimą namuose pademonstravę vokiečiai 4:1 privertė pasiduoti karališkojo klubo atstovus. Namuose „Real” iškovojo pergalę 2:0, tačiau to neužteko ir į finalą žengė BVB.

„Real” gerbėjai džiaugiasi burtais ir trimituoja apie artėjančią atpildo ir keršto akimirką. Kalboms pagrindo yra – „Real” šį sezoną demonstruoją aukščiausio lygio futbolą bei tęsia kovą dėl visų trijų pagrindinių trofėjų. „Borussia” niekaip negali išsivaduoti iš traumų liūno, nacionaliniame čempionate net 23 taškais atsilieka nuo pagrindinio konkurento „Bayern”, kuris jau užsitikrino čempiono titulą.

Madrido ekipa Čempionų lygoje kol kas rimtesnio pasipriešinimo nesulaukė. Grupėje iškovotos 5 pergalės ir vos 1 lygiosios tvirtai garantavo pirmąją poziciją. Aštuntfinalio stadijoje laukė Vokiečių klubas „Schalke”, tačiau didele kliūtimi tai netapo. Bendras dviejų rungtynių rezultatas 9:2 puikiai atspindi dabartinį jėgų skirtumą.

„Borussia” tuo tarpu turėjo didelių vargų F grupėje. „Arsenal“ ir „Napoli“ buvo tolygūs konkurentai vokiečiams. Visos trys ekipos surinko po 12 taškų ir tik geresnis tarpusavio rungtynėse pelnytų ir praleistų įvarčių santykis leido „Borussia” ir „Arsenal” komandoms keliauti tolyn. „Napoli” tapo savotiško rekordo savininkais – jie tapo pirmąją Čempionų lygos komanda, grupėje iškovojusia 12 taškų, bet pasitraukusia iš turnyro jau po grupių turnyro.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Edenas Hazardas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Edenas Hazardas

Aštuntfinalyje vokiečių laukė Sankt Peterburgo „Zenit”. Jau pirmosiose rungtynėse Rusijoje 4:2 iškovota pergalė leido „Borussia” ekipai jaustis labai gerai atsakomosiose rungtynėse namuose. Dortmunde svečiams pavyko atsirevanšuoti 2:1, tačiau bendru rezultatu 5:4 BVB įveikė savo priešininkus ir pateko į ketvirtfinalį.

Europoje komandos tarpusavyje susitiko 8 kartus, 3 pergales šventė „Los Blancos”, 3 susitikimai pasibaigė lygiosiomis ir 2 kartus nugalėjo „Borussia”.

„Los Galacticos” smogiamasis atakos trejetas žaidžia tiesiog įspūdingai. Cristiano Ronaldo šį sezoną visuose turnyruose pelnė jau 44 įvarčius vilkėdamas „Real” marškinėlius. Garethas Bale’as, buksavęs sezono pradžioje, atranda save naujoje ekipoje ir tampa vienu iš komandos lyderiu. 16 įvarčių ir 15 rezultatyvių perdavimų  -statistika, kuri papuoštų kiekvieno atakuojančio saugo dosjė. Karimas Benzema iš sirgalių sulaukia kritikos dėl pernelyg daug neišnaudotų progų, tačiau nepaisant to, šį sezoną varžovų vartus nuginklavo jau 23 kartus.

BBC vadinamas trejetas šį sezoną yra sunkiai sustabdomas ir traumų išretintai „Borussia” gynybai neabejotinai sukels daugybę rūpesčių.

„Borussia“ turės verstis ne tik be traumuotų Ilkay Gundogano, Neveno Subotičiaus, Marcelio Schmelzerio, Sveno Benderio ir Jakubo Blaszcykowskio. Rungtynes dėl geltonų kortelių turės praleisti ir komandos puolimo lyderis Robertas Lewandovskis. Lenkas po šio sezono persikelsiantis į „Bayern” jau pelnė 23 įvarčius, o jo diskvalifikacija gali būti vienas iš lemiamų faktorių šioje dvikovoje.

Dortmundo stovykloje gerų naujienų taip pat yra. Po traumų atsigavo vienas geriausių pasaulio centro gynėjų Matsas Hummelsas, smulkesnias traumas spėjo išsilaižyti ir Marco Reusas.

„Borussia” nors iš sužeista, bet tikrai ne bejėgė. Vokietijoje viskas jau prarasta, todėl nukraujavęs ir į kampą užspeistas geltonasis žvėris bandys nuplėšti karūną nuo savimi pasitikinčio ir aukštai galvą iškėlusio „karališkojo” klubo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Zlatanas Ibrahimovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Zlatanas Ibrahimovičius

„Paris Saint Germain” – Londono „Chelsea”. UEFA Čempionų lygos ketvirfinalis, trečiadienis, 21:45 val.

Tai viena labiausiai intriguojančių ketvirtfinalio porų, kurioje aiškaus favorito nėra. PSG jau antrus metus iš eilės yra tarp aštuonių stipriausių senojo žemyno komandų. Nors pernai jų žygį Europoje sustabdė „Barcelona”, bet kuriam klubo gerbėjui tokie rezultatai dar prieš keletą metų atrodė tarsi sapnas. Atvykus naujiems investuotojams iš, Paryžiaus klubas tapo neabejotinai stipriausia komanda Prancūzijoje bei viena iš stipriausių komandų žemyne.

Prie „Chelsea” vairo šį sezoną sugrįžęs Jose Mourinho yra nuvedęs Londono komandą iki Čempionų lygos finalo 2008 metais, tačiau ten po 11 m. baudinių serijos nusileido „Manchester United”. J.Mourinho žino kaip laimėti turnyrus ir moka komandą nuteikti lemiamoms dvikovoms.

Abi komandos demonstruoja gerą futbolą ir nieko nenustebino pasiekusios ketvirfinalį. PSG namuose „Ligue 1” čempionate praktiškai nebepavejamas, o „Chelsea” laukia karšta sezono pabaiga Anglijoje. Po savaitgalį patirto pralaimėjimo 0:1 prieš kuklią vos 16 vietoje „Premier” lygoje žengiančią „Crystal Palace” komandą, Jose Mourinho sakė, kad jo vadovaujama komanda prarado šansus kovoti dėl titulo. Anaiptol taip nėra - tai tik dar vienas patyrusio Portugalo triukas bandant užmigdyti savo priešininkus.

PSG pagrindinis ginklas be jokios abejonės yra Zlatanas Ibrahimovičius. Buvęs J.Mourinho auklėtinis šį sezoną yra tikras „žvėris”. 25 įvarčiai Prancūzijos čempionate, dar 10 Čempionų lygoje – tiesiog įspūdinga vieno geriausių visų laikų Švedijos futbolininko sezono statistika. J.Mourinho daug kartų yra liaupsinęs Z.Ibrahimovičiaus sugebėjimus ir vadinęs jį geriausiu pasaulio puolėju. Su tuo pasiginčyti būtų tikrai sunku, o šį kartą „įpatingasis” pats turės ieškoti būdų kaip apsiginti nuo PSG įvarčių mašinos.

„Chelsea” turi savo lyderį. Edenas Hazardas puikiai rungtyniauja šį sezoną, tačiau 14 įmušęs pelnęs bei 7 rezultatyvius perdavimus „Premier” lygoje atlikęs belgas Čempionų lygoje neatrodo taip užtikrintai. Čia jo rezultatai gerokai kuklesni - vos 1 įvartis. Rungtynės su PSG E.Hazardui bus gera proga įrodyti savo vertę prestižiškiausiame Europos turnyre.

„Aristokratams” ir paryžiečiams”sąlyginai lengvai sekėsi kovos grupių etape, aštuntfinalyje taip pat nekilo didelių problemų, o štai ketvirtfinalyje ekipoms teks gerokai paprakaituoti norint pratęsti kovą dėl Čempionų lygos trofėjaus.

Tekstą parengė: FK Vilniaus „MRU-TiuMenas”

Klubo didieji partneriai: Mykolo Romerio universitetas, „Tiumenas“

Klubo partneriai: „Maistas sportui”, „Norameda“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius