-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys svarbūs LFF sprendimai – dėl „TransInvest“, sugrąžinto trenerio ir rekordinių premijų

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovai antradienį pristatė pagrindinius Vykdomo komiteto sprendimus, kurie apėmė ir tris skirtingus klausimus.

Portugalijoje susirinkę Lietuvos rinktinės futbolininkai sulaukė paskatinimo iš Vilniaus prieš rungtynes su Gibraltaru.

Ketvirtadienį Edgaro Jankausko treniruojama komanda žais pirmąsias rungtynes dėl išlikimo Tautų lygos C divizione, o trečiadienį LFF būstinėje paskelbta apie naujas premijas žaidėjams.

Jei pagal dviejų mačų – ketvirtadienį Portugalijoje ir antradienį Kaune – rezultatus lietuviai pranoks Gibraltarą, federacija skirs komandai 50 tūkst. eurų premiją.

Lietuvos futbolo federacijos prezidento Edgaro Stankevičiaus teigimu, už vieną pergalę jokių pinigų nebus mokama – premija atiteks tik tuo atveju, jei lietuviai išsilaikys C divizione.

Vykdomajame komitete koreguotos ir kitos finansinės priemonės.

Iki šiol kiekvienas rinktinės žaidėjas už atvykimą į rinktinės stovyklą gaudavo po 500 eurų, o nuo šiol už atvykimą į nacionalinės komandos varžybų langą bus skatinama 700 eurų.

Padidinta suma ir Lietuvos moterų rinktinės futbolininkėms.

„Kai pradėjau dirbti federacijoje, jos gaudavo tik po 38–39 eurus“, – prisiminė E.Stankevičius.

Paskui paskatinimas už atvykimą į stovyklą pakilo iki 300 eurų, dabar rinktinės žaidėjoms bus mokama po 500 eurų.

Tai po 200 eurų mažiau nei vyrams, bet E.Stankevičiaus teigimu, vyrų rinktinei sena suma buvo fiksuota 2016 metais, moterims kelta 2021 metais.

Taip pat patvirtinta, kad moterų rinktinei už pergalę tarptautinėse varžybose bus mokama 20 tūkst. eurų, už lygiąsias – 10 tūkst. eurų. Šias sumas komanda pasidalina tolygiai.

Didelė suma numatyta už Baltijos vyrų taurės laimėjimą.

Burtai lėmė, jog tradicinio turnyro vasarą pusfinalyje Edgaro Jankausko treniruojama komanda žais su Latvija, o pergalės atveju mūsų šalies komandai federacija skirs 30 tūkst. eurų.

Už laimėtą taurę atitektų net 100 tūkst. eurų.

„Istorijoje tikrai nebuvo tokių didelių premijų, – sakė E.Stankevičius. – Kai pradėjau dirbti federacijoje, būdavo numatyta po 10–15 tūkst. už Baltijos taurę.

Jau 14 metų negalime jos laimėti, bet dabar norime surinkti geriausius žaidėjus, nes anksčiau vasarą atvykti į rinktinę Baltijos taurės varžyboms ne visi rasdavo motyvaciją.“

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius

Į Europą siunčia Vilniaus rajono Pelenę

LFF Vykdomasis komitetas patvirtino sprendimą į Europą deleguoti Vilniaus rajono „TransInvest“ klubą.

„TopSport A lygos“ debiutantai „TransInvest“ futbolininkai teisę žaisti Konferencijų lygoje iškovojo pernai, sensacingai laimėjęs Lietuvos futbolo federacijos taurę, nors tada dar žaidė 1-ojoje lygoje.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LFF taurės finalas: „TransInvest“ – „Šiauliai“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LFF taurės finalas: „TransInvest“ – „Šiauliai“

Ilgai nebuvo aišku, ar prieš porą metų Galinės kaime įregistruotas, Širvintų stadione namų rungtynes įprastai žaidžiantis Vilniaus rajono klubas galės pasinaudoti šia teise, nes UEFA taisyklės sako, kad klubas turi gyvuoti bent trejus metus.

Todėl „Kauno Žalgiris“, užėmęs ketvirtą vietą A lygoje praėjusį sezoną, turėjo teorinių vilčių patekti į tarptautines varžybas, kur vien už dalyvavimą UEFA skiria šešiaženklę sumą.

Dabar E.Stankevičius pranešė apie suformuotą paramos „TransInvest“ pareiškimą, kuris bus siunčiamas į UEFA.

„Nors tai yra naujas klubas, turi pakankamai gero lygio administraciją, Vilniaus rajono savivaldybės palaikymą, pasisamdę gerus teisininkus, su kuriais mes bendradarbiaujame. Tikimės, kad tai padės ir išimtis jiems bus pritaikyta“, – sakė LFF vadovas.

„TransInvest“ gyvuoja mažiau nei trejus metus, bet LFF vadovas mano, kad verta užmerkti akis į formalumus vardan sportinės prasmės.

„Aš už tai, kad padėti komandai, kuri iškovojo teisę sportiniu keliu, nes tai ir yra Pelenės istorija, žavesys ir nenuspėjamumas. Padarysiu viską, kad klubas dalyvautų Europoje, nes to nusipelnė“, – sakė E.Stankevičius.

Paraiškas UEFA reikia pateikti iki kovo 29 dienos, o iki tol laiko federacija tikisi teigiamo sprendimo dėl Vilniaus rajono ekipos.

Jei UEFA uždegs žalią šviesą „TransInvest“, tarptautines namų rungtynes komanda veikiausiai žaistų LFF stadione Vilniuje, nors neatmetami ir Kauno bei Marijampolės stadionai.

Šį sezoną „TopSport A lygoje“ naujokai pradėjo per keturis mačus iškovoję 3 taškus ir rikiuojasi devintoje vietoje, lenkdami paskutinę ekipą „Panevėžį“, kuris gina šalies čempionų titulą.

Brazilas grįžta, kroatas vilčių nepateisino

Į Lietuvos salės futbolo rinktinės trenerio postą grąžintas brazilas Dentinho.

zalgiris.lt nuotr./Dentinho
zalgiris.lt nuotr./Dentinho

„Kauno Žalgirio“ salės futbolo komandą treniruojantis brazilas jau vadovavo rinktinei, kai Lietuva buvo laimėjusi penkis mačus iš septynių ir pralaimėjusi tik pasaulio ir Europos čempionei Portugalijai.

Tačiau pernai vasarį federacija netikėtai pakeitė brazilą trenerį, į jo vietą paskyrusi kroatą Mico Martičių.

Praėjusią savaitę LFF nutraukė sutartį su M.Martičiumi.

LFF nuotr./Mičo Martičius
LFF nuotr./Mičo Martičius

„Ir lengvas, ir nelengvas sprendimas“, – komentavo E.Stankevičius.

Jis teigė, kad grąžinti Dentinho pageidavo naujasis Lietuvos salės ir paplūdimio futbolo asociacijos vadovas Darius Gurskis, pernai pakeitęs Vidmantą Butkevičių.

„Mintis tokia, kad rinktinės žaidėjų branduolį Dentinho treniruoja ir klube, tad taip bus lengviau“, – sakė E.Stankevičius, jog su brazilu sudaryta sutartis iki 2026 metų vasario.

Tuo tarpu M.Martičiui ir jo asistentui padėkota ir tarta „viso gero“.

„Dėkingi jiems, bet tikėjomės kiek daugiau, laukėme didesnio bendravimo su vietine bendruomene. Deja, lūkesčiai neišpildyti, treneris veda įvairius UEFA seminarus ir mokymus, dažnai nebūdavo Lietuvoje, tad nusprendėme nutraukti įsipareigojimus“, – sakė E.Stankevičius.

Danga vilniečiams, Panevėžiui – gėda

LFF Vykdomasis komitetas taip pat pritarė sprendimui skirti dirbtinę dangą „Vilnius Football Academy“.

Buvusio rinktinės puolėjo Darvydo Šerno vadovaujama akademija ruošia naują futbolo kompleksą sostinės Lazdynų rajone, kur 2,5 mln. eurų biudžeto projekte bus klojama nauja danga gegužę.

E.Stankevičiaus teigimu, sprendimas skirti dangą šiai akademijai priimtas, nes, LFF vadovo nuomone, ji perspektyviausia ir didžiausia Lietuvoje.

Užtat praėjusių metų Lietuvos čempionui „Panevėžio“ klubui E.Stankevičius pagrasino neleisti žaisti namų rungtynių savo stadione.

„Man asmeniškai gėda, – sakė E.Stankevičius. – „Aukštaitijos stadionas vis lopomas, bet kada atitiks normalius reikalavimus niekas nežino.

Jau atsibodo apie tai kalbėti – stadionas neatitinka A lygos reikalavimų. Man gėda už „Panevėžio“ klubo bazę.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius