Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tunisas – netekties sukrėsta komanda, bandysianti integruoti naujokus

Be kūrybiško puolėjo Youssefo Msakni į pasaulio čempionatą vykstanti Tuniso rinktinė remsis ir keliais kitose šalyse gimusiais futbolininkais.
Tuniso rinktinė
Tuniso rinktinė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Katare rungtyniaujantis Y.Msakni vedė komandą į pasaulio čempionatą, tačiau, atstovaudamas klubui, patyrė kelio traumą ir pirmenybes bus priverstas praleisti.

Tuniso treneris Nabilas Maaloulas, tikimasi, pasinaudos ne vienu užsieniečiu, daugiausiai jų bus iš Prancūzijos. Tai ėjimas, galintis išmušti iš vėžių ekipą, kuri atrankoje į pasaulio čempionatą liko nenugalėta.

Nacionalinėje Tuniso komandoje matysime žaidėjų iš Saudo Arabijos, Kataro, Egipto, Prancūzijos ir vietinės lygos.

Treneris

Kai Tunisas 2004-aisiais laimėjo Afrikos čempionatą, N.Maaloulas buvo Rogerio Lemerre'o asistentas, tačiau neilgai trukus paliko šias pareigas. Kaip vyriausiasis treneris į Tunisą specialistas grįžo 2013-aisiais, tačiau neišvedė komandos į 2014-ųjų pasaulio čempionatą ir iš pareigų pasitraukė.

2017-aisiais treneris vėl stojo prie Tuniso vairo ir pagaliau iškovojo bilietą į planetos pirmenybes.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nabilas Maaloulas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nabilas Maaloulas

Pats N.Maaloulas nacionalinės komandos marškinėlius vilkėjo 1985–1995 metais.

Kai paskutinį kartą stojo prie rinktinės vairo, jis pakoregavo žaidimą ir komanda pradėjo daugiau atakuoti bei demonstruoti akiai malonų futbolą.

Gali būti, kad N.Maaloulas susidurs su problema, nes nežinia, kaip į naujų žaidėjų atvykimą reaguos komandos senbuviai ir ar tai nepakenks komandinei dvasiai.

Vartininkai

Dar vienas trenerio galvosūkis – vartininko pasirinkimas. 33-ejų Aymenas Mathlouthi nacionalinės komandos vartus gina jau 11 metų, bet negali būti ramus dėl vietos startinėje sudėtyje.

N.Maaloulas gali pastumti komandos kapitoną į šalį, aukoti patirtį ir remtis 29-erių Farouku Benu Mustapha, kuris yra vis labiau vertinamas Saudo Arabijos lygoje.

Gynėjai

Tuniso treneris sakė, kad pasaulio pirmenybėms jau ruošėsi kovą žaistų draugiškų rungtynių metu, kuomet buvo nugalėtos Irano ir Kosta Rikos rinktinės. Jei pakitimų nebus imtasi, Prancūzijoje gimęs 22-ejų Ellyesas Skhiri, gaus vietą vidurio gynėjo pozicijoje.

Kiti kandidatai yra 24-erių Yassine'as Meriahas, patyręs Syamas Ben Youssefas ir Mohamedas Amine'as Ben Amoras.

Jei Tunisas žais keturiais gynėjais, dešinėje veikiausiai matysime dar vieną Prancūzijoje augusį Dylaną Bronną. Ali Maaloulas yra ilgametis ramstis kairiajame gynybos krašte. Jei treneris nuspręstų žaisti penkiais saugais ir trimis stipriais gynėjais, abu šie žaidėjai gali pasistumti į krašto saugų poziciją.

Saugai

Kadangi reikės bandyti kompensuoti Y.Msakni netektį, jo pamaina galėtų tapti prancūzų kilmės atakuojantis saugas Wahbi Khazri. Anksčiau šis futbolininkas atstovavo Tuniso ir Prancūzijos jaunimo rinktinėms.

Paskutinėse Tuniso rungtynėse W.Khazri aikštės viduryje žaidė su Anice'u Badri. Dar vienas pulti mėgstantis saugas – Saif-as-Eddine'as Khaoui.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Wahbi Khazri
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Wahbi Khazri

Ferjani Sassi vaidmuo yra kiek kitoks, jis aikštės viduryje labiau išnaudojamas kaip griovėjas.

Puolėjai

Priklausomai nuo to, kiek kuriančių saugų N.Maaloulas mes į aikštę, gali būti, kad Tunisas remsis vienu tikru puolėju. Neatmetama galimybė, kad tokio išreikšto atakų lyderio išvis nebus.

Ahmedas Akaichi ir Taha Yasseine'as Khenissi turi patirties, kai komanda rungtyniauja turėdama vos vieną atakų lyderį, bet pastarosios draugiškos rungtynės leidžia spėti, jog kūryba puolime guls ant keturių atakuojančių saugų pečių.

Grupių varžybos

Tunisas birželio 18-ąją susikaus su Anglija, 23-iąją išmėgins jėgas su Belgija, o grupių etapą užbaigs 28 dieną maču su Panama.

Tuniso rinktinės sudėtis

Vartininkai: Faroukas Ben Mustapha (Rijado „Al Shabab“), Moezas Hassanas („Chateauroux“), Aymenas Mathlouthi („Al Batin“).

Gynėjai: Rami Bedoui („Etoile Sahel“), Yohanas Benalouane'as („Leicester City“), Syamas Ben Youssefas (Stambulo „Kasimpasa“), Dylanas Bronnas (Gento KAA), Oussama Haddadi (Dijono FCO), Ali Maaloulas (Kairo „Al Ahly“), Yassine'as Meriahas („Sfaxien“), Hamdi Nagguezas (Gizos „Zamalek“).

Saugai: Mohamedas Amine'as Ben Amoras (Džidos „Al Ahly“), Ghaylene'as Chaalali (Tuniso „Esperance“), Ahmedas Khalilas (Tuniso „Club Africain“), Seifeddine'as Khaoui („Troyes“), Wahbi Khazri („Stade Rennes“), Ferjani Sassi (Rijado „Al Nassr“), Elyesas Skhiri („Montpellier“).

Puolėjai: Fakhreddine'as Ben Youssef (Damamo „Al Ittifaq“), Anice'as Badri (Tuniso „Esperance“), Saberas Khalifa (Tuniso „Club Africain“), Naimas Sliti (Dijono FCO), Bassemas Srarfi („Nice“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius