Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Turkijos ištremtas legendinis futbolininkas vairuoja taksi ir pardavinėja knygas

Hakanas Šukuras – garsiausias visų laikų Turkijos futbolininkas ir rezultatyviausias šios šalies rinktinės žaidėjas. Visgi šiuo metu 48-erių vyras su futbolu neturi nieko bendro. Jungtinėse Valstijose gyvenantis turkas vairuoja taksi automobilį ir pardavinėja knygas.
Hakanas Sukuras
Hakanas Šukuras / „Scanpix“ nuotr.

Įdomią savo gyvenimo istoriją H.Šukuras papasakojo vokiečių „Welt am Sonntag“ dienraščiui.

Profesionalo karjerą puolėjas baigė 2008-aisiais ir jau kuris laikas yra priverstas gyventi tremtyje. Visa tai, anot futbolininko, dėl nesantaikos su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu, kuris buvusiai šalies futbolo legendai grasina mirtimi, yra pareiškęs melagingus kaltinimus ir areštavęs turtą.

„Neturiu nieko, nes Erdoganas iš manęs atėmė viską: teisę į laisvę, saviraišką, galimybę dirbti savo šalyje“, – teigia H.Šukuras.

Atstovaudamas Turkijos rinktinei per 112 mačų puolėjas įmušė 51 įvartį. 2002-aisiais jis atvedė savo šalies rinktinę į istorines aukštumas – pasaulio čempionate iškovojo bronzą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Hakanas Sukuras (viduryje)
AFP/„Scanpix“ nuotr./Hakanas Sukuras (viduryje)

Didžiąją savo karjeros dalį puolėjas praleido Stambulo „Galatasaray“ klube ir yra rezultatyviausias visų laikų Turkijos čempionato žaidėjas.

Maža to, jam priklauso visų laikų greičiausias įvartis pasaulio čempionatuose. 2002-ųjų pirmenybių mače su Pietų Korėja turkas pasižymėjo jau 11-ąją sekundę.

Baigęs profesionalo karjerą, H.Šukuras pasuko į politiką. 2011-aisiais metais jis gavo vietą Turkijos parlamente ir priklausė Erdogano Teisingumo ir plėtros partijai.

Visgi viešumoje pasirodė informacija, kad H.Šukuras taip pat yra susijęs ir su Fethullah Gulenu – Turkijos islamo tyrėju ir aršiu šalies prezidento oponentu. Šį vyrą R.Erdoganas yra apkaltinęs dėl kruvino bandymo padaryti šalyje perversmą 2006-aisiais.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Recepas Tayyipas Erdoganas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Recepas Tayyipas Erdoganas

Nuo šio konflikto pradžios H.Šukuras gyvena už Atlanto, o 2017-aisiais prezidento kontroliuojama valstybinė žiniasklaida apibūdino buvusį puolėją kaip valstybės išdaviką ir terorizmo organizacijai priklausantį bėglį.

Valstybės ataskaitoje teigiama, kad futbolininkas šiuo metu gyvena 3 mln. JAV dolerių įkainotame name, jam priklauso „Pao Alto“ kavinė viename turtingųjų San Fransisko rajonų.

Visgi pats futbolininkas, išgirdęs šią istoriją, tik šypsosi.

„Kai atvykau į Kaliforniją, tikrai turėjau kavinukę, tačiau lankytojų nebuvo daug. Dabar tiesiog vairuoju „Uber“ ir pardavinėju knygas“, – apie savo nūdieną kalbėjo turkas.

Jo teigimu, visus jo namus, verslą ir banko sąskaitas Turkijoje yra areštavusi R.Erdogano vyriausybė.

Į bet kokius Turkijos valdžios kaltinimus H.Šukuras atsako kategoriškai.

„Niekas taip ir niekada nepaaiškino, koks mano vaidmuo šiame perversme. Niekada nedariau nieko nelegalaus, nesu išdavikas ar teroristas“, – tikino H.Šukuras.

Tai nėra pirmas kartas, kai futbolininkas prabyla šia tema žiniasklaidoje. 2018-aisiais duodamas interviu „New York Times“, jis teigė, jog „Turkija tebėra jo šalis, jis myli savo tautą, netgi jei visas idėjas ir iškreipia valdžios kontroliuojama žiniasklaida.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius