Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tvarka bus: Guusas Hiddinkas „Chelsea“ klube įvedinėja savo taisykles

Šeštadienį Jose Mourinho pakeitęs ir laikinuoju „Chelsea“ treneriu tapęs olandas Guusas Hiddinkas Londono „liūtams“ rodo savo viršų. 69-erių strategas žaidėjams jau tėškė tris užduotis.
Guusas Hiddinkas
Guusas Hiddinkas / „Scanpix“ nuotr.

Ruošdamasis pirmosioms savo rungtynėms stovint už Londono „Chelsea“ vairo, olandų treneris G.Hiddinkas auklėtiniams spėjo paruošti užduočių lapą, kuriame akį rėžia trys reikalavimai: laimėti Čempionų lygą, FA taurę ir sezoną baigti tarp keturių geriausių „Premier“ lygos komandų.

„Dažniausiai aš nustatau taisykles, – žurnalistams aiškino Olandijos treneris. – Jei tikslas man atrodo nepasiekiamas, jo neskiriu.

Vieną vakarą sėdau paskaičiuoti. Rodos, matematiškai įmanoma patekti tarp keturių geriausių komandų Anglijoje. Tada pažvelgiau į Čempionų lygos komandas – galime visas įveikti. Na, galiausiai lieka FA taurė.

Pirmą kartą laikinuoju „Chelsea“ strategu G.Hiddinkas tapo 2009-aisiais. Tada olando vadovaujamas Londono klubas per 22-ejas rungtynes patyrė vos vieną pralaimėjimą „Tottenham“ ekipai ir šventė 16 pergalių.

Tąkart stratego komanda FA taurės finale nugalėjo „Everton“ futbolininkus, pateko į Čempionų lygos pusfinalį, o „Premier“ lygos sezoną baigė trečioje vietoje, nuo čempionės „Manchester United“ ekipos atsilikusi septyniais taškais.

„Mes pusfinalyje neturėjome pralaimėti „Barcelona“ klubui, – atsiminimais dalijosi G.Hiddinkas. – Tačiau tada komandą sudarė visai kiti žaidėjai.

Tada mūsų gretose buvo aukštos klasės žaidėjai, tikri lyderiai. Net jei jie nepasirodydavo gerai, jau kitose rungtynėse įrodydavo, kad yra tie patys Didier Drogba, Frankas Lampardas, Michaelis Ballackas ir Michaelas Essienas. Žinoma, komandoje ir dabar netrūksta žvaigždžių, tačiau juos yra labai sunku palyginti, nes praėjo daug metų, per kuriuos pasikeitė ir pats futbolas.

„Scanpix“ nuotr./Guusas Hiddinkas ir Didier Drogba
„Scanpix“ nuotr./Guusas Hiddinkas ir Didier Drogba

Vertinu juos treniruotėse, stebėjau pastarąją dvikovą su „Sunderland”. Antrame kėlinyje jie atrodė pavargę. Tačiau tikiu, kad mano užduotis jie gali įvykdyti be didesnio vargo.“

Sau G.Hiddinkas, ko gero, pasiliko sunkiausių užduotį – susitvarkyti su karštakošiu „Chelsea“ puolėju Diego Costa, kuris iš pernai buvusio komandos lyderio tapo visų ignoruojamu egoistu.

„Sportininkams leidžiama reikšti emocijas, bet po penkių ar dešimties sekundžių jie privalo susivokti, kad elgėsi kvailai, – kalbėjo 69-erių olandas.

„Scanpix“ nuotr./Diego Costa ir Jamie Vardy
„Scanpix“ nuotr./Diego Costa ir Jamie Vardy

Pamenu, kartą labai seniai pasibaigus pirmajam kėliniui treneris nusprendė mane pakeisti, nors buvau komandos kapitonas. Ta diena iki šiol yra įstrigusi mano galvoje.

Tada galvojau, kad žaidžiau tikrai neblogai, nors taip nebuvo. Nusiėmę kapitono raištį, paleidau jį tiesiai į trenerį ir rėžiau, kad kapitonu gali rinkti kažką kitą.

Costa yra labai emocingas vyras, – toliau dėstė G.Hiddinkas. – Pastarosiomis dienomis dirbau su juo, o kažkada praeityje mačiau jį žaidžiant per televiziją. Per tas kelias dienas man atrodė, kad ne aš esu jo bosas, o jis mano. 

Jis yra labai susikaupęs ir pasiryžęs vykdyti savo užduotis. Dėl jo neturiu jokių skundų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius