-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tvirtėjančiame kitų metų „Sūduvos“ mechanizme – kertinio sraigto trūkumas

Marijampolės „Sūduva“ sudainavo čempioniškas dainas. Antrus metus iš eilės A lygos čempionais praėjusią savaitę tapę futbolininkai jau išsiskirstė savais keliais, tačiau Suvalkijos klubo kabinetuose gyvenimas nestoja – detalė po detalės dėliojamas ateinančio sezono paveikslas.
Kito sezono „Sūduvos“ dėlionėje – daug nežinomųjų
Kito sezono „Sūduvos“ dėlionėje – daug nežinomųjų / 15min nuotr.

15min su „Sūduvos“ direktoriumi Karoliu Skinkiu pasidairė po Marijampolės ekipos sudėties gaires ir problemines vietas.

Treneris

Dvejus metus iš eilės A lygą laimėjęs ir Europos taurės atrankos lemiamą etapą pasiekęs Vladimiras Čeburinas kol kas yra didžiausias nežinomasis.

Specialistas iš Kazachstano dar neskuba suraityti parašo ant naujos sutarties su Lietuvos čempionais, ant kurių rankų į viršų skriejo prieš savaitę.

VIDEO: Į orą skraidinamas Vladimiras Čeburinas

Tikėtina, kad stabilumą ir gerus rezultatus pademonstravęs V.Čeburinas sulaukė dėmesio. Didžiausia tikimybė, kad į trenerį nusitaikė rusakalbių šalių – gimtojo Kazachstano ar Rusijos – klubai.

K.Skinkys pripažįsta, kad su kitų valstybių ekipų piniginėmis „Sūduva“ lygintis negali.

Tačiau V.Čeburinas, 15min žiniomis, yra patenkintas sąlygomis ir darbu Marijampolėje.

„Sutarėme, kad per lapkričio mėnesį priimsim sprendimą“, – 15min sakė „Sūduvos“ direktorius.

Jei nutiktų taip, kad V.Čeburinas Marijampolei ištartų „ne“, Lietuvos čempionai jau turi ir kitų variantų. Tiesa, su galimais įpėdiniais kontaktuota dar nebuvo, nes prioritetas yra teikiamas komandą į kitą lygį pakylėjusiam 53-ejų treneriui.

Vartininkai

Pozicija, dėl kurios „Sūduvos“ vadovai ir sirgaliai gali jaustis bene ramiausiai – užsirekomendavęs kroatas Ivanas Kardumas turi sutartį dar vienam sezonui.

A lygoje „Sūduva“ per sezoną praleido 20 įvarčių, o tai – geriausias rezultatas šalies pirmenybėse.

Marijampoliečių vartų sargą rugpjūčio pabaigoje įvertino net ir Glazgo „Celtic“ aistruoliai. Kai tris įvarčius praleidęs, tačiau net 10 smūgių atrėmęs I.Kardumas po mačo žingsniavo link tunelio, jam atsistoję plojo ne vienas ir ne du šimtai žaliai ir baltai pasipuošusių škotų aistruolių.

nuotr. Sauliaus Čirbos/Ivanas Kardumas
nuotr. Sauliaus Čirbos/Ivanas Kardumas

15min žiniomis, kroato kontrakte yra numatyta keletas išlygų, pagal kurias, gavęs geresnį pasiūlymą, vartininkas gali sėsti prie derybų stalo su „Sūduvos“ vadovais.

Taip pat Marijampolės klube tikrai liks sutartį turintis Ignas Plūkas. 24-erių Evanas Aleksandrovas-Ridley ant stalo turi pasiūlymą, tačiau sprendimo dar nėra priėmęs.

Gynėjai

Varžovų atakas kitą sezoną „Sūduvoje“ tikrai griaus vidurio gynėjai Samiras Kerla, Algis Jankauskas ir Aleksandras Živanovičius.

S.Kerla dėl sunkios traumos A lygoje praėjusiame sezone sužaidė tik 16 rungtynių, vėliau kentė operaciją, o tada – ir dar vieną dėl atsiradusio uždegimo. K.Skinkys pasakojo, kad dabar tikimasi, jog bosnis galės visu pajėgumu su komanda sportuoti nuo pat pasiruošimo naujam sezonui pradžios.

Komandos kapitonas A.Jankauskas šiuo metu yra išvykęs į Lietuvos rinktinę ir ruošiasi paskutiniajam UEFA Tautų lygos langui. Tačiau jau aišku, kad 36-erių gynybos ramstis liks „Sūduvoje“, nes beliko suraityti parašą ant naujos sutarties.

VIDEO: Marijampolės „Sūduva“ švenčia čempionų titulą

Kontraktą jau pasirašė ir A.Živanovičius, kuris, pagal sužaistas minutes A lygoje praėjusį sezoną komandoje buvo ketvirtas.

Dešiniajame gynybos krašte, kaip įprasta, matysime Andro Švrljugą, o kairėje toliau plušės Vaidas Slavickas. K.Skinkys atskleidė, kad į šias pozicijas vis tik bus ieškoma žmonių, galinčių sudaryti konkurenciją.

Gynybos krašte žaidžiančio Mariaus Činiko sutartis baigėsi, o dėl jo likimo bus sprendžiama tada, kai marijampoliečiai išspręs trenerio klausimą.

Kai komanda turės naują dirigentą, bus aiškiau ir ar reikia dar vidurio gynėjų. V.Čeburinas dažniausiai žaidžia schema su trimis vidurio gynėjais. Tokiu atveju papildymo dar reikėtų, tačiau, jei atvyks naujas specialistas, jis gali remtis ir dviem ramsčiais gynybos centre, o tada būtų galima išsiversti ir su jau esančiais futbolininkais.

Saugai

Labiausiai praėjusį sezoną skambėjęs Lietuvos čempionų žaidėjas Gersonas Acevedo, 15min žiniomis, nedega noru likti „Sūduvoje“.

Drausmės problemų turėjęs čilietis nevengė pasilinksminimo vietų, o klubo vadovai jam už tai „atsidėkojo“ 80 proc. sumažintu atlyginimu, kol futbolininkas susitvarkė.

Kaip skelbėme anksčiau, saugas iš Čilės „Sūduvoje“ kas mėnesį savo sąskaitą papildydavo maždaug 5 tūkstančiais eurų.

„Maži šansai, mes tam esam pasiruošę, galvojam, kaip spręsti tą problemą“, – apie G.Acevedo galimybes likti Marijampolėje sakė K.Skinkys.

Lietuviško vėjo į aikštės vidurį galėtų įpūsti vienas geriausių A lygos lietuvių Ovidijus Verbickas. Traumą patyręs žaidėjas sezono nebaigė dėl operacijos, tačiau „Sūduvos“ pasiūlymo sulaukė, nors jo dar nepriima ir viena akimi dairosi į užsienį.

nuotr. Evaldo Šemioto/Marijampolės „Sūduva“ – Glazgo „Celtic“
nuotr. Evaldo Šemioto/Marijampolės „Sūduva“ – Glazgo „Celtic“

Kontraktas pasiūlytas ir 21-erių Giedriui Matulevičiui, Lietuvos pirmenybėse mušusiam 3 įvarčius ir atlikusiam 2 rezultatyvius perdavimus.

Komandoje tikrai liks brangiausias „Sūduvos“ žaidėjas Danielis Offenbacheris.

nuotr. Evaldo Šemioto/Danielis Offenbacheris
nuotr. Evaldo Šemioto/Danielis Offenbacheris

Atraminio saugo pozicijoje toliau žais Povilas Leimonas, kurio sutartis po sezono liks galioti. Tokia pati ir Jovano Čadjenovičiaus situacija.

Aukštaūgis iš Prancūzijos Alassane’as N’Diaye iš rikiuotės iškrito po 16 rungtynių A lygoje, daugiau į aikštę nežengė, bet „Sūduvos“ sezono uždaryme dalyvavo. Vis tik jo ateitis paaiškės po to, kai išaiškės, kas treniruos komandą.

„Sūduva“ jau atsisveikino su Bruno Dybalu, o Guilherme Finkleris, turintis pasiūlymą pasilikti, sprendimą priims pasitaręs su šeima.

Puolėjai

Pozicija, dėl kurios klausimų ir atsakymų yra panašiai tiek pat. Komandai vadovaujant V.Čeburinui, jis labiau mėgo remtis aukštais atakuojančiais futbolininkais. Dažniausiai žaisdavo 1 arba 2 puolėjai.

Tačiau, jei trenerį tektų keisti, yra tikimybė, kad išaugtų žemesnių ir vikresnių krašto puolėjų poreikis. Tokių futbolininkų „Sūduva“ iš esmės neturi.

Sandro Gotalas ir traumų kamuotas Mihretas Topčagičius prie komandos prisijungė praėjusio sezono viduryje, bet klubo garbę gins ir kitą sezoną.

nuotr. Elaldo Šemioto/Sandro Gotalas
nuotr. Elaldo Šemioto/Sandro Gotalas

K.Skinkys atskleidė, kad nuspręsta nepratęsti bendradarbiavimo su Rigino Cicilia, nepaisant stebuklingų jo rungtynių prieš Nikosijos APOEL Čempionų lygos atrankoje, kai jis pelnė 3 įvarčius per mačą Marijampolėje.

Klubas pasinaudojo galimybe paleisti ir jaunąjį lietuvį Julių Kasparavičių, o kovingojo Roberto Vėževičiaus ateitis bus aiškesnė išklausius būsimo trenerio norų.

Biudžetas

Nors marijampoliečiai jau dvejus metus džiaugėsi ne tik sėkmingais žygiais Europoje, bet ir iš ten plaukiančiais pinigais, kitą sezoną labai išaugusio biudžeto nežada.

Klubo prezidentas Vidmantas Murauskas sako, kad praėjusiais metais uždirbo 1,5 milijono eurų, iš kurių apie 30 proc. buvo skirta žaidėjų premijoms.

VIDEO: Marijampolės „Sūduvai“ įteikta Lietuvos čempionų taurė

Kitiems metams „Sūduva“ jau užsitikrino 800 tūkstančių eurų iš UEFA, o planuojamas biudžetas – 1-1,2 milijono eurų.

Kadangi turint tokias finansines galimybes įsigyti puikius žaidėjus yra sunku, K.Skinkys sako, jog klubas nekeis komplektavimo taktikos ir žvalgysis į tokius futbolininkus, kurių karjera dėl kokių nors priežasčių laikinai užstrigo.

„Rinkoje aktyvumo šiuo metu nėra daug, stebime žaidėjus, kurie gali būti kandidatai papildyti komandą. Prioritetas – kvalifikuoti žaidėjai, kurie dėl vienų ar kitų priežasčių gali priimti mūsų siūlomas sąlygas“, – sakė „Sūduvos“ direktorius.

Tad „Sūduvos“ kito sezono vaizdas aiškėja vos nusileidus šių metų A lygos uždangai, tačiau atsakius į esminį trenerio klausimą, galvos skausmo Marijampolėje sumažėtų gerokai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius