Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Udinese“ turi savo Lionelį Messi – tai įvarčius vieną po kito štampuojantis Antonio di Natale

Antonio di Natale galime vadinti gyva „Udinese“ klubo legenda, kuriam puikiai tinka posakis – „kuo vyresnis – tuo geresnis“. Visai kaip vynas, kuris su metais tampa tik brandesnis.
Antonio di Natale.
Antonio di Natale. / „Scanpix“ nuotr.

„Udinese“ klubo dvasinis lyderis, kapitonas ir rezultatyviausias žaidėjas sekmadienio mače su Genujos „Sampdoria“ įmušė du puikius įvarčius, kurie Udinės komandai leido priartėti iki penktosios „Serie A“ vietos. Nuo joje esančios „Roma“ ekipos „Udinese“ skiria tik taškas, o liko dar trys turai – penktoji vieta garantuoja teisę kitą sezoną žaisti UEFA Europos lygoje.

Kol yra Di Natale – tol „Udinese“ bus viskas gerai

35-erių metų futbolininkas iki šiol dar nepaskelbė savo sprendimo, ar liks komandoje ir kitą sezoną, ar baigs futbolininko karjerą. Udinės miesto ekipai iš Neapolio kilęs futbolininkas atidavė devynerius savo karjeros metus, per kuriuos sužaidė 345 rungtynes ir pelnė 182 įvarčius.

Įdomiausia, kad 35-erių metų ir vos 170 cm ūgio puolėjas ketvirtąjį sezoną iš eilės „Serie A“ pirmenybėse pelno po 20 ar daugiau įvarčių.

2009-2010 ir 2010-2011 metų sezonuose Toto vadinamas futbolininkas tapo rezultatyviausiu „Serie A“ futbolininku, atitinkamai pelnydamas 29 ir 28 įvarčius. Šį sezoną puolėjas jau įmušė 20, o jį lenkia tik beveik dešimtmečiu jaunesnis „Napoli“ lyderis Edinsonas Cavani, turintis 26 taiklius smūgius.

Pats futbolininkas neseniai laikraščiui „La Gazzetta dello Sport“ teigė, kad sprendimą dėl savo ateities priims tik sezonui pasibaigus.

„Nesijaučiu 35-erių, tačiau po 20 futbolui atiduotų metų pastovios treniruotės darosi vis sunkesnės. Tačiau aš vis dar labai mėgaujuosi žaidimu. Sprendimą priimsiu gegužę – noriu palaukti ir priimti teisingą sprendimą“, – teigė A.di Natale.

VIDEO: Antonio di Natale įvartis į „Chievo“ vartus.

Pirmoje vietoje visada liks komanda

Devynerius geriausius karjeros metus „Udinese“ komandai atidavęs A.di Natale „Scudetto“ (Italijos čempionų titulas) per savo karjerą nė karto taip ir nelaimėjo.

Su kuklų biudžetą turinčia, tačiau puikiai išvystyta jaunų talentų medžiojimo sistema pasigirti galinčia „Udinese“ komanda laimėti „Serie A“ būtų labai sunku. Pastaraisiais metais klubas išugdė ne vieną talentą – Mauricio Isla, Kwadwo Asamoah, Samiras Handanovičius, Alexis Sanchezas, Gokhanas Inleras. Tai tik dalis pavardžių, kurie per pastaruosius kelis metus papildė kur kas stipresnius ar garsesnius klubus.

Pats A.di Natale visada deklaravo ištikimybę „Zebrette“ („Udinese“ klubo pravardė – zebriukai). 2010 metais Toto viešai atsisakė persikelti į „Juventus“ klubą – niekam nematytas ir negirdėtas atvejis Italijoje. Priežastis – jo šeima yra puikiai įsikūrusi Udinėje ir nei ji, nei pats A.di Natale nemano, kad kitur gali jausti geriau.

VIDEO: Antonio di Natale įvartis į „Lazio vartus.

Ne tik futbolininkas, bet ir puikus žmogus

Nejau „Udinese“ ekipos sirgaliai savo komandos lyderį myli vien už įvarčius ir ištikimybę klubui? Tikrai ne.

Kas iš futbolo mėgėjų nėra girdėjęs apie Mario Balotelli ir jo žygdarbius? Arba apie jaunąjį „Milan“ lyderį Stephene'ą El Shaarawy? Futbolo pasaulyje yra daug puikių žaidėjų, kurie išsiskiria ne tik žaidimu, bet ir kvailais ar juokingais poelgiais, naujomis šukuosenomis.

Kuo išsiskiria A.di Natale? Atsidavimu komandai ir žmogiškumu.

Kas yra girdėjęs istoriją apie Toto ir jo anapilin iškeliavusio komandos draugo Piermario Morosini neįgalią seserį. Piermario motina mirė, kai futbolininkui buvo tik 15 metų, netrukus mirė ir tėvas, o dar po kiek laiko nusižudė brolis.

Liko tik Piermario ir jo neįgali sesuo. Tačiau futbolininką ir „Udinese“ ekipą 2012 metais ištiko tragedija – rungtynių „Livorno“ klube, kuriam buvo išnuomotas, metu P.Morosini patyrė širdies smūgį ir mirė.

VIDEO: 150 Antonio di Natale įvarčių „Udinese“ ekipoje.

A.di Natale pažadėjo, kad jis rūpinsis komandos draugo neįgalia seserimi tol, kol reikės – kad ir iki gyvenimo pabaigos.

Jeigu „Barcelona“ yra „Daugiau negu klubas“ („Barcelona“ ekipos šūkis „Mes que un Club“ – „Daugiau nei klubas“), tai A.di Natale yra daugiau nei futbolininkas.

Ir paskutinis faktas – ar žinote, kurie futbolininkai per pastaruosius penkerius metus įmušė daugiausiai įvarčių, jei skaičiuosime penkis stipriausius Europos nacionalinius čempionatus? Taip, tai L.Messi su 182 įvarčiais ir Cristiano Ronaldo su 163 taikliais smūgiais. Kas trečias? Tai ne Edinsonas Cavani, ir ne Radamelis Falcao, ir ne Robinas van Persie – A.di Natale įmušė 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius