Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UEFA Čempionų lyga: antradienio rungtynių apžvalga (2 video)

Antradienį UEFA Čempionų lygoje į kovą stoja dar keturios aštuntfinalio etapą pasiekusios komandos – „Lyon“ namie grumsis su ambicingojo Jose Mourinho vedama Madrido „Real“, o „Kobenhavn“ mes pirštinę pastaruoju metu klupinėjančiai Londono „Chelsea“ ekipai.
Spaudos konferencija prieš rungtynes (Jose Mourinho ir Zinedine'as Zidane'as)
Spaudos konferencija prieš rungtynes (Jose Mourinho ir Zinedine'as Zidane'as) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Lyon“ – Madrido „Real“

„Lyon“ yra komanda, kuri tapo tikru galvos skausmu Madrido „Real“. Prancūzijos klubas praėjusį sezoną Čempionų lygos aštuntfinalyje eliminavo Ispanijos vienuolikę, kuri neslėpė ambicijų iškovoti titulą, bet ir vėl liko prie skilusios geldos.

Dabar gi į kovą „Real“ ves J.Mourinho – portugalas, jau ne kartą sėkmingai įrodęs, kad atkrintamosios varžybos jam yra prie širdies. Juk karališkasis klubas pirmą kartą po šešerių metų pertraukos prasimušė į Ispanijos karaliaus taurės finalą.

Vis dėlto „Lyon“ saugas Kimas Kallstronas tikisi, kad Madrido ekipa gali kristi ir šį kartą: „Esame juos įveikę ir padarysime viską, kad tai nutiktų dar kartą. Be abejo, „Real“ išlieka favoritas vien jau todėl, kad ginasi geriau nei anksčiau. Akivaizdu, kad J.Mourinho padarė įtaką, todėl mums bus tik sunkiau.“

Tiesa, Lijono komanda turės verstis be dešimt įvarčių šį sezoną įmušusio puolėjo Lisandro Lopezo, bet į rikiuotę grįžta pagrindinis vartininkas Hugo Lloris.

„Real“ gretose tikrai nebus puolėjo Gonzalo Higuaino, o jį gali pakeisti kadaise „Lyon“ marškinėlius vilkėjęs prancūzas Karimas Benzema.

Verta paminėti, kad ispanai paskutiniame nacionalinio čempionato ture be vargo 2:0 įveikė „Levante“ ir neleido dar labiau atitrūkti pirmaujančiai „Barcelona“ komandai – nuo jos J.Mourinho auklėtiniai atsilieka penkiais taškais.

Tuo metu „Lyon“ Prancūzijoje užima tik ketvirtą vietą. Tiesa, sutriuškinusi „Nancy“ komanda nuo lyderio „Lille“ atsilieka vos keturiais taškais.

Rungtynes pristatantis klipas:

VIDEO: Real Madrid Vs Lyon 3-0

„Kobenhavn“ – „Chelsea“

„Kobenhavn“ namie grumsis su į gilią duobę patekusiais Anglijos čempionais ir tikrai negalės skųstis jėgų stygiumi – Danijos čempionate šiuo metu pertrauka iki kovo, todėl komanda oficialaus mačo nežaidė beveik du mėnesius. Kita vertus, toks užsisėdėjimas gali turėti ir neigiamų pasekmių.

Verta paminėti, kad sostinės ekipa tvirtai pirmauja Skandinavijos šalies čempionate, net 19 taškų lenkdama artimiausius persekiotojus. Jie iškovojo 16 pergalių ir triskart sužaidė lygiosiomis.

Tuo metu „Chelsea“ stringa: Anglijos čempionate šiuo metu užimama vos penkta vieta, o lyderis „Man Utd“ nutolęs jau per 12 taškų. Negana to, savaitgalį patirtas skaudus smūgis FA taurės turnyre – namie pralaimėta Liverpulio „Everton“.

Tai, kad Kopenhagoje nebus lengva, įrodo ir faktas, jog grupės etape „Kobenhavn“ savų žiūrovų akivaizdoje sužaidė taikiai 1:1 su galingąja „Barcelona“.

„Mes dar nepralaimėjome namie Čempionų lygoje, o juk vienu ar kitu metu žaidėme su „Manchester United“, „Barcelona“ ir kitomis puikiomis komandomis, – sakė „Kobenhavn“ treneris Stale'as Solbakkenas. – Mūsų tikslas – išsaugoti viltį ir galimybes kovoti dėl pergalės antrajame mače.“

Čempionų lyga – gelbėjimosi ratas treneriui Carlo Ancelotti, o vartininkas Piotras Cechas jau pareiškė, kad pralaimėjimas danams prilygtų tragedijai.

„Klubas niekuomet nelaimėjo šio turnyro, o jo finalas šįmet vyks Londone – mieste, kuris kol kas nėra iškovojęs šios taurės,– sakė C.Ancelotti. – Turime daug priežasčių, dėl kurių šis turnyras – be galo svarbus.“

Svarbu ir tai, kad dvikova Danijoje bus šansas atsiskleisti brangiajam „Chelsea“ pirkiniu Fernando Torresui, kuris per pirmuosius du mačus nesugebėjo pademonstruoti nieko panašaus į tai, kas būtų verta įspūdingų 58 milijonų eurų.

Rungtynes pristatantis klipas

VIDEO: Chelsea x Copenhagen ⋆NOT ALONE⋆UCL 2011

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius