Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UEFA Čempionų lygoje – lemiamų kovų metas

UEFA Čempionų lyga antradienio vakarą po kelių savaičių pertraukos grįžta į Europos futbolo stadionus. Vakare priešpaskutiniojo rato susitikimus pradės E-H grupių komandos, iš kurių dvi jau turi garantuotus kelialapius į kitą etapą. Likusioms ekipoms Čempionų lygoje prasideda lemiamų išbandymų metas.
„Borussia“ treneris Jurgenas Kloppas
„Borussia“ treneris Jurgenas Kloppas žino – viskas arba nieko / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

E grupė. Rikiuotė: 1. Londono „Chelsea“ (9 tšk.), 2. Gelzenkircheno „Schalke“ (6 tšk.), 3. „Basel“ (5 tšk.), 4. Bukarešto „Steaua“ (2 tšk.).

Antradienio rungtynės: „Basel“ – „Chelsea“, „Steaua“ – „Schalke“.

Anglijos ir Vokietijos klubai antradienį sieks vienintelio tikslo – pergalės. Abiems ekipoms tai užtikrintų kelialapį į kitą etapą. „Steaua“ į atkrintamąsias jau nebepateks, tačiau gali pasvajoti apie kelialapį į UEFA Europos lygą, o „Basel“ galimybių turi daug.

Priminsime, kad pirmajame rate „Basel“ Anglijoje įveikė „Chelsea“, kuris po to per tris mačus įmušė dvylika „sausų“ įvarčių. Jeigu šveicarai nori galvoti apie Čempionų lygos 16-uką, antradienį jiems reikia bent lygiųjų. Tokiu atveju lemiamame ture „Basel“ ir „Schalke“ dvikova būtų mirties ir gyvybės klausimas.

 Jose Mourinho ir Fernando Torresas jau planuoja kovas 16-uke
Jose Mourinho ir Fernando Torresas jau planuoja kovas 16-uke

F grupė. Rikiuotė: 1. Londono „Arsenal“ (9 tšk.), 2. „Napoli“ (9 tšk.), 3. Dortmundo „Borussia“ (6 tšk.), 4. Marselio „Olympique“ (0 tšk.).

Antradienio rungtynės: „Arsenal“ – „Marseille“, „Borussia“ – „Napoli“.

„Mirtininkų“ grupėje vyksta mirtinos kovos. Jeigu „Arsenal“ ir „Napoli“ iškovoja pergales, jos tampa nebepavejamos, o praėjusio sezono finalininkė „Borussia“ keliauja į Europos lygą. Pirmajame rate „Napoli“ namuose įveikė vokiečius 2:1, tad antradienio rungtynėse aiškaus favorito nėra. Be to, abi komandos savaitgalį patyrė pralaimėjimus vietiniuose čempionatuose.

Londono klube nuotaika kur kas pakilesnė – komanda išsaugojo „Premier“ lygos lyderės poziciją, į treniruotes grįžo Lukasas Podolskis, tad antradienį futbolininkai atiduos viską, kad užsitikrintų vietą šešioliktuke.

„Atletico“ treneris Diego Simeone patenkintas savo komanda
„Atletico“ treneris Diego Simeone patenkintas savo komanda

G grupė. Rikiuotė: 1. Madrido „Atletico“ (12 tšk.), 2. Sankt Peterburgo „Zenit“ (5 tšk.), 3. „Porto“ (4 tšk.), 4. Vienos „Austria“ (1 tšk.).

Antradienio rungtynės: „Zenit“ – „Atletico“, „Porto“ – „Austria“.

Ispanijos taurės laimėtojai padarė viską, kad iki išvykos į Sankt Peterburgą užsitikrintų ne tik vietą kitame etape, bet ir grupės nugalėtojų vardą. Galingai Ispanijoje žygiuojančiam „Atletico“ liko tik formalumai, tad Diego Simeone pataupys kai kuriuos lyderius.

Kitos komandos, net ir nė kart dar neįmušusi „Austria“, dar turi visas galimybes žengti toliau. Galime prognozuoti, kad nepaisant antradienio rezultatų, galutiniai taškai bus sudėti lemiamame ture.

„Milan“ treneris Massimiliano Allgeri tikisi pagaliau išvysti pergalę
„Milan“ treneris Massimiliano Allgeri tikisi pagaliau išvysti pergalę

H grupė. Rikiuotė: 1. „Barcelona“ (10 tšk.), 2. „Milan“ (5 tšk.), 3. Amsterdamo „Ajax“ (4 tšk.), 4. Glazgo „Cetic“ (3 tšk.).

Antradienio rungtynės: „Ajax“ – „Barcelona“, „Celtic“ – „Milan“.

Situacija čia panaši kaip G grupėje, tik „Barcelona“ pirmosios vietos dar neužsitikrino. Tai katalonai gali padaryti antradienį Amsterdame, kur jiems užteks lygiųjų. Kita vertus, „Ajax“ taškai labai reikalingi ir jie kovos iš visų jėgų, o „Barcoje“ nežais Lionelis Messi, Adriano, Dani Alvesas, Victoras Valdesas, Jordi Alba ir Cristianas Tello.

Škotijoje „Milan“ klubas turi galimybę bent kiek praskaidrinti aistruoliams nuotaiką po nesėkmių „Serie A“ pirmenybėse. Pirmajame ture namuose italai „Celtic“ įveikė 2:0, o pergalė antradienį jiems gali užtikrinti kelialapį į kitą etapą (jei „Ajax“ pralaimės). 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius