-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UEFA Čempionų lygos antradienio intriga – T.Tuchelio drąsa ar D.Simeone pragmatiškumas?

Madrido „Atletico“ – Londono „Chelsea“ ir Romos „Lazio“ – Miuncheno „Bayern“. Šias dvi aštuntfinalio akistatas antradienio vakarą išvys UEFA Čempionų lygos gerbėjai.

„Atletico“ – „Chelsea“

Ir „Atletico“, ir „Chelsea“ pastaruoju metu puikiai žaidžia savo šalių čempionatuose. Madrido komanda Ispanijos pirmenybėse užima pirmąją vietą. Tiesa, praėjusiame ture Diego Simeone auklėtiniai kluptelėjo – 0:2 nusileido Valensijos „Levante“.

„Aristokratai“ Anglijoje žengia tik penkti, tačiau jie jau ilgą laiką nepralaimi. Per paskutinius šešis mačus jie iškovojo keturias pergales ir dukart sužaidė lygiosiomis. Šį sezoną Londono ekipa Čempionų lygoje dar nepatyrė nė vienos nesėkmės. Jie nugalėjo keturis varžovus, dvejose rungtynėse buvo užfiksuotos lygiosios. „Chelsea“ E grupėje užėmė pirmąją vietą.

Europos turnyruose „Atletico“ su „Chelsea“ varžėsi septynis kartus. Tarpusavio akistatose vyrauja lygybė. Komandos laimėjo po du mačus, trys dvikovos baigėsi taikiai. Pastarąjį kartą šie klubai galynėjosi 2016-2017 m. sezone. Tada viename mače užfiksuotos lygiosios 1:1, o kitame 2:1 pajėgesni buvo „Chelsea“ futbolininkai.

Prieš mėnesį iš Franko Lampardo „Chelsea“ vairą perėmęs Thomasas Tuchelis laikys kol kas svarbiausią šio sezono egzaminą.

Septynios rungtynės, penkios pergalės, du praleisti įvarčiai, nė vieno pralaimėjimo. Vokietis sėkmingai deviutavo Anglijos sostinėje, gana greitai pakeitęs „Chelsea“ veidą.

Visgi šįkart kitoje barikadų pusėje bus Ispanijos čempionato lyderis ir strategas, kuris Madride dirba beveik dešimt metų.

„Mums tai bus didžiausias testas. Tikiuosi, kad komanda pademonstruos geriausią savo versija. Kai tu žaidi prieš “Atletico„, visada žinai ką gausi – kietą kovą, labai patyrusią komanda su puikiomis charakterio savybėmis“, – prieš antradienio vakarą kalbėjo T.Tuchelis.

„Scanpix“ nuotr./Thomasas Tuchelis
„Scanpix“ nuotr./Thomasas Tuchelis

Londone T.Tuchelis pakeitė „Chelsea“ taktinį išsidėstymą iš F.Lampardo mėgto 4-2-3-1 į trijų vidurio gynėjų ir aukštai kylančių kraštų schemą.

Dabar Anglijos komanda kitokia. Ji dažniausiai žymiai ilgiau kontroliuoja kamuolį už savo varžovus ir, be abejonės, taip bus ir antradienį. .

Įdomu tai, kad net keturiuose T.Tuchelio mačuose iš septynių „Chelsea“ kamuolį kontroliavo 70 ir daugiau procentų viso laiko. Mačas su „Wolverhampton Wanderers“ išvis buvo išskirtinis – 79 proc. kontrolės ir net 820 tikslių perdavimų – daugiau nei bet kuri kita „Premier“ lygos komanda atliko šį sezoną.

„Scanpix“ nuotr./Tammy Abrahamas (dešinėje)
„Scanpix“ nuotr./Tammy Abrahamas (dešinėje)

Visgi praėjusį savaitgalį „Chelsea“ tik lygiosiomis 1:1 sužaidė su „Southampton“ ir T.Tuchelis pyko, kad komandai trūko minčių ir aštrumo paskutiniuose 20 aikštės metrų.

„Norėdami praeiti šį varžovą turėsime, turėsime atiduoti visas jėgas ir dar daugiau. Laimėti prieš komandą, kuri yra taip puikiai susižaidusi ir turi puikų ryšį su treneriu bus labai sunku“, – atvirai kalbėjo T.Tuchelis.

D.Simeone planas bus kitoks. Nė viena komanda Ispanijos čempionate nepraleido mažiau už „Atletico“, kai šią komandą 2011-aisiais pradėjo treniruoti emocingasis argentinietis.

Madrido komanda buvo mažiausiai praleidžianti „La Liga“ komanda šešis kartus per pastaruosius aštuonis sezonus.

Tačiau antradienio akistatą su „Chelsea“ D.Simeone pasitinka kiek neramiomis nuotaikomis.

Ginklas, kuris veikė daugybę metų, pastarosiomis savaitėmis atrodo gerokai atšipęs. Per pastarąsias septynias rungtynes „Atletico“ praleido net 10 įvarčių.

Septynis mačai su praleidžiamu bent vienu įvarčiu – prasčiausia atkarpa per D.Simeone erą Madride.

„Tiesa, kad praleidžiame per daug ir dėl to kalti ne tik gynėjai, bet visa komanda. Privalome geriau gintis visi“, – neslėpė D.Simeone.

„Scanpix“ nuotr./Luisas Suarezas
„Scanpix“ nuotr./Luisas Suarezas

Puikiai šį sezoną „La Liga“ čempionate startavęs Madrido klubas stipriai šovė į priekį ir tvirtai pirmavo pirmenybėse, tačiau pastaruoju metu atrodo kiek išsikvėpęs.

„Atletico“ laimėjo tik vieną dvikovą iš pastarųjų keturių ir leido savo pagrindiniams konkurentams Madrido „Real“ ir „Barcelona“ vėl pasvajoti apie čempioniškas ambicijas.

Šios rungtynės vyks Rumunijos sostinėje Bukarešte, nes ispanai dėl COVID-19 naujų formų uždarė visus skrydžius iš Didžiosios Britanijos.

Šis miestas D.Simeone turėtų kelti ir nemažai malonių prisiminimų. Būtent Bukarešte jis su „Atletico“ 2012-aisiais iškovojo pirmąjį savo trofėjų – laimėjo Europos lygą.

„Žinoma, kad žaisime ne namuose, bet reikės, kad mūsų nusiteikimas būtų toks tarsi kovotume savo aikštėje“, – apie dviprasmišką situaciją kalbėjo argentinietis.

„Lazio“ – „Bayern“

Kitame antradienio mače Vokietijos pirmenybėse pirmaujantis „Bayern“ išbandys jėgas su Romos „Lazio“.

Miuncheno ekipa 2020-2021 m. UEFA Čempionų lygoje šventė penkias pergales ir kartą sužaidė lygiosiomis. Įdomu tai, kad nė sykio nesuklupo ir „Lazio“ – 2 pergalės, 4 lygiosios. Bavarai Vokietijos Bundeslygos praėjusiame mače netikėtai 1:2 turėjo pripažinti Frankfurto „Eintracht“ pranašumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius