-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

UEFA Čempionų lygos apžvalga: „Tottenham“ – „Milan“

Trečiadienio vakarą ir toliau vyks atsakomieji UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio mačai. Viename jų susigrums Londono „Tottenham“ ir svečias iš Italijos – „Milan“ klubas.
AC Milan treneris Massimiliano Allegri
AC Milan treneris Massimiliano Allegri. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tottenham” – „Milan”
Turnyras: UEFA Čempionų lygą
Teisėjas: Frank de Bleeckere (Belgija)
Stadionas: „White Hart Lane”
Data: 2011/03/09
Laikas: 21:45

„Tottenham“

Praėjusį sezoną Anglijos „Premier“ lygoje finišavę ketvirtoje vietoje, šiemet londoniečiai pirmą kartą ekipos istorijoje dalyvauja Čempionų lygoje. Kol kas „Spurs“ („Tottenham Hotspurs“ trumpinys - aut.past) šiame turnyre rungtyniauja labai sėkmingai ir net neprimena naujokų.

Pirmasis „Tottenham“ ir „Milan“ klubų susitikimas, vykęs Milano „San Siro“ stadione, baigėsi Anglijos komandos pergale minimaliu rezultatu 1-0, o vienintelį įvartį greitos kontratakos metu pelnė puolėjas Peteras Crouchas.

Po rungtynių prieš „Milan“ londoniečiai turbūt užmigo ant laurų, mat per vėliau sekusias dvejas rungtynes šalies pirmemybėse iškovotas vos vienas taškas. Pirmiausia buvo 1-3 pralaimėta „Blackpool“ ekipai, o šį savaitgalį lygiosiomis – 3-3 – sužaista su „Wolves“ klubu.

Šiuo metu „Tottenham“, po 28 rungtynių, savo sąskaitoje turi 48 taškus ir rikiuojasi penktoje turnyrinės lentelės vietoje. Lygos lyderių „Manchester United“ klubas yra surinkęs 12 taškų daugiau.

Londono miesto komanda šio sezono Čempionų lygoje yra viena iš daugiausiai kamuolį kontroliuojančių ekipų. Jie per rungtynes vidutiniškai kamuolį kontroliuoja 57 proc. laiko ir šiame turnyre nusileidžia tik Miuncheno „Bayern“ ir „Barcelona“ klubams.

Skelbiama, kad trys ekipos žaidėjai – Rafaelis Van der Vaartas, Vedranas Čorluka ir Garethas Bale'as – kurie vis dar nėra šimtu procentų pasveikę po traumų, trečiadienio vakarą žaisti galės. Taip pat į aikštę grįžta Jermaine'as Jenasas, kuris praleido ankstesnes rungtynes dėl kortelių. Younesas Kaboulas, Ledley Kingas ir Tomas Huddlestone'as gydosi ilgalaikius sužalojimus.

Komandos vyriausiasis treneris Harry Redknappas teigė: „Tai nuostabus turnyras, kuriame noras laimėti kyla berungtyniaujant. Šiandieną tikiuosi sunkių rungtynių ir manau, jog „Milan“ bandys bus pagauti kontratakuodami. Jie turi tikrai gerus puolėjus, tačiau mes turime perimti žaidimą į savo rankas nuo pat pradžių“.

„Tikrai nesiruošiame bandyti išsaugoti Italijoje susikurtą pranašumą. Reikalausiu iš savo komandos, jog spaustų varžovus, suteiktų jiems kuo mažiau erdvės ir galbūt įmuštų. Toks mūsų stilius ir mes jo nesiruošiame keisti“.

„Mes esame pajėgūs mušti įvarčius, tačiau ir patys dažnai neįstengiama išlaikyti savo vartų „sausų“. Šioms rungtynėms rinksimės atakuojančią sudėtį. Stengsimės susikurti kuo daugiau progų, tačiau negalime pamiršti, kad jie turi nepakartojamus puolėjus. Nusimato puikios rungtynės. Jie atvyksta čia laimėti“, – užbaigė Redknappas.

„Milan“

Praėjusį sezoną „Rossoneri“ lygoje liko trečioje vietoje, tačiau per vasarą sustiprinę komandos puolimą tokiais žaidėjais, kaip Zlatanas Ibrahimovičius ar Robinho, šį sezoną kol kas yra pagrindiniai kandidatai laimėti pirmenybes.

Po pralaimėjimo savo sirgalių akivaizdoje „Milan“ futbolininkai Italijos pirmenybėse nesuklupo nė karto. Jie išvykoje šventė pergalę 2-1 prieš „Chievo“, nepaliko vilčių „Napoli“ ekipai, namuose įveikdami ją rezultatu 3-0 ir minimaliu rezultatu 1-0 palaužė Turino „Juventus“ klubą.

Šiuo metu madų sostine tituluojamo miesto komanda „Serie A“ čempionate savo sąskaitoje yra surinkusi 61 tašką ir užima pirmąją turnyrinės lentelės poziciją. Antroje vietoje esantis Milano „Inter“ klubas turi penkiais taškais mažiau.

Milano miesto klubo futbolininkai yra lyderiai Čempionų lygoje pagal geltonas korteles. Šį sezoną šios komandos žaidėjams tokios spalvos kortelių jau buvo parodyta net 20, o vidutinis rungtynių vidurkis yra 2,71 kortelės per mačą.

Negana to, milaniečių lyderis puolėjas Zlatanas Ibrahimovičius, su 19 pražangų, yra vienas daugiausiai taisykles pažeidžiančių žaidėjų turnyre. Beje, Švedijos nacionalinės rinktinės nariui buvo užfiksuota daugiausiai nuošalių – 14.

Trečiadienio vakarą tikrai nežais Gennaro Gattuso, kuris gavo net penkių mačų diskvalifikaciją už tai, jog pirmosiose rungtynėse prieš „Tottenham“ demonstravo per daug emocijų. Luca Antonini, Mathieu Flamini ir Gianluca Zambrotta taip pat turėtų nežaisti, o Kevino-Prince'o Boatengo likimas – neaiškus.

Sausį atvykę Markas van Bommelis, Urby Emanuelsonas ir Antonio Cassano šį sezoną jau žaidė Čempionų lygoje su ankstesniais klubai, todėl „Milan“ garbės šiemet negins. Beje, Alexandre'as Pato ir Massimo Oddo prieš porą dienų sirgo gripu, bet dabar, atrodo, jau yra sveiki.

Komandos vyriausiasis treneris Massimiliano Allegri teigė: „Žinome, kad „Tottenham“ yra labai stiprus ir turi 25 puikius futbolininkus. Jiems tikrai labai gerai sekasi „Premier“ lygoje. Visi žinome, kad Garethas Bale'as (kuris nežaidė pirmosiose rungtynėse proeš „Milan“) yra labai svarbus jų ekipos žaidėjas“.

„Jis yra stiprus tiek fiziškai, tiek psichologiškai ir šį sezoną daug patobulėjo. Tačiau Bale'as nėra vienintelis svarbus „Tottenham žaidėjas. Jie turi daugybę puikių futbolininkų, mokančių gerai žaisti aikštės viduryje ir atakuoti“.

„Tačiau mes vis vien galime patekti į kitą etapą, nes esame stipri komanda. Namuose pralaimėjo gana keistas rungtynes. Šio vakaro rungtynės bus visiškai kitokios. Esame tam visokeriopai pasiruošę ir gerai jaučiamės“, - užbaigė Allegri.

Paskutiniai penki „Tottenham“ rezultatai:

„Wolves“ 3 – 3 „Tottenham“
„Blackpool“ 3 – 1 „Tottenham“
„Milan“ 0 – 1 „Tottenham“
„Sunderland“ 1 – 2 „Tottenham“
„Tottenham“ 2 – 1 „Bolton“

Paskutiniai penki „Milan“ rezultatai:

„Juventus“ 0 – 1 „Milan“
„Milan“ 3 – 0 „Napoli“
„Chievo“ 1 – 2 „Milan“
„Milan“ 0 – 1 „Tottenham“
„Milan“ 4 – 0 „Parma“

Prognozuojama startinė „Tottenham“ sudėtis: (4-4-1-1) Gomes – Hutton, Dawson, Gallas, Assou-Ekotto – Lennon, Palacios, Modrič, Bale – Van der Vaart – Crouch.

Prognozuojama startinė „Milan“ sudėtis: (4-3-1-2) Abbiati – Abate, Nesta, Thiago Silva, Jankulovski – Merkel, Flamini, Seedorf – Robinho – Pato, Ibrahimovič.

Įdomus faktas: „Milan“ klubui nesiseka žaisti prieš Anglijos komandas, mat jau per pastarąsias šešerias rungtynes su anglais milaniečiais neiškovojo nė vienos pergalės.

Įdomus faktas: „Tottenham“ grupių etape įmušė daugiausiai iš visų – 19 įvarčių, Be to, kol kas niekam nepavyko jų įveikti „White Hart Lane“ stadione, kuriame londoniečiai šventė visas tris pergales.

Šias rungtynes tiesiogiai transliuos Viasat Sport Baltic kanalas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius