Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UEFA Čempionų lygos apžvalga: „Schalke“ – „Valencia“

Šiandien UEFA Čempionų lygoje toliau bus žaidžiamos atsakomosios aštuntfinalių rungtynės. Vieneriose iš jų susitiks Gelzenkircheno „Schalke” ir „Valencia” futbolininkai.
Valensijos futbolininkas Aritzas Adurizas spaudos konferencijoje
Valensijos futbolininkas Aritzas Adurizas spaudos konferencijoje. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 UEFA Futbolas

„Schalke” – „Valencia”
Turnyras: UEFA Čempionų lyga
Teisėjas: Jonas Erikssonas (Švedija)
Stadionas: „Veltins-Arena”
Data: 2011/03/09
Laikas: 21:45

„Schalke“

Vokietijos komanda yra laikoma šiokia tokia šių rungtynių favorite, kadangi ji žais savo žiūrovų akivaizdoje, kurioje klubui užtenka sužaisti nulinėmis lygiosiomis ir jis pateks į ketvirtfinalį, nes pirmas mačas Valensijoje baigėsi taikiai 1-1.

„Bundesliga” pirmenybėse „Schalke“ klubas nedemonstruoja gerų rezultatų. Savaitgalį svečiuose ši komanda minimaliu rezultatu 0-1 pralaimėjo „Stuttgart“ ekipai ir turnyrinėje lentelėje šiuo metu užima tik dešimtą vietą.

Vis tik kitose turnyruose Gelzenkircheno miesto komandai sekasi gan neblogai – Čempionų lygoje yra gan geros galimybės patekti į ketvirtfinalį, o šalies taurėje („DFB Pokal“) pasiektas finalas, kuriame bus varžomasi su „Duisburg“ futbolininkais.

„Mums būtų labai pavojinga žaisti gynybinį futbolą ir šitaip mėginti sužaisti nulinėmis lygiosiomis. Negalime taip rizikuoti. Žaisime savo stiliumi ir gynyboje tikrai neužsidarysime“, – sakė „Schalke“ strategas Felixas Magathas.

Šiose rungtynėse „mėlyniesiems“ padėti negalės Timas Hooglandas ir Christianas Panderis, kurie gydosi traumas, o Lukasas Schmitzas negalės žaisti, nes yra suspenduotas. Neaišku ar aikštelėje pasirodys ir puolėjas Klaasas Janas Huntelaaras.

„Valencia“

„Los Che“ futbolininkai į Vokietiją vyksta optimistiškai nusiteikę ir tikisi, kad jiems pavyks nugalėti „Schalke“ klubą arba su juo sužaisti rezultatyviomis lygiosiomis, kurios, be abejo, turėtų būti rezultatyvesnės negu Valensijoje.

Ispanijos čempionate „Valencia“ klubas gan užtikrintai įsitvirtino trečioje turnyrinės lentelės vietoje. Praėjusiame ture Valensijos futbolininkai svečiuose 2-1 palaužė „Mallorca“ ir padidino atotrūkį nuo ketvirtoje vietoje žengiančios „Villarreal“ ekipos, nes pastaroji pralaimėjo Madrido „Atletico“.

„Tai yra puikus šansas mums patekti tarp stipriausių Europos komandų. Mes žinoma, kad galime laimėti ir iš visų jėgų stengsimės tai padaryti. Turime sužaisti vienas iš geriausių šio sezono rungtynių“, – kalbėjo treneris Unai Emery,

„Žaisti šiame turnyre yra didelė garbė mūsų komandai, bet mes norime pasiekti aukštesnį etapą. Žinome, kad mūsų varžovai turi didesnį pranašumą už mus, nes žais namuose ir pirmosiose varžybose pelnė įvartį svečiuose, bet mes išliekame optimistiškai”, – baigė strategas.

„Valencia” ekipos strategas Emery šiose varžybose bus priverstas verstis be traumuotų puolėjų Alejandro Dominguezo ir Aritzo Adurizo. Žaisti negalės ir krašto gynėjas Miguelis.

Paskutiniai penki „Schalke“ rezultatai:

„Stuttgart” 1 - 0 „Schalke”
„Bayern Munich” 0 - 1 „Schalke”
„Schalke” 1 - 1 „Nurnberg”
„Mönchengladbach” 2 - 1 „Schalke”
„Valencia” 1 - 1 „Schalke”

Paskutiniai penki „Valencia“ rezultatai:

„Mallorca” 1 - 2 „Valencia”
„Valencia” 0 - 1 „Barcelona”
„Athletic Bilbao” 1 - 2 „Valencia”
„Valencia” 0 - 0 „Sporting Gijon”
„Valencia” 1 - 1 „Schalke”

Prognozuojama startinė „Schalke” sudėtis: (4-4-2) Neuer-Uchida, Howedes, Metzelder, Escudero-Farfan, Matip, Kluge, Jurado-Raul, Gavranovic.

Prognozuojama startinė „Valencia” sudėtis: (4-2-3-1) Guaita-Bruno, D.Navarro, R.Costa, Mathieu - Banega, Topal-Pablo, T.Costa, Mata-Soldado.

Įdomus faktas: „Schalke” gretose rungtyniauja ispanas Raulis, kuris atstovaudamas Madrido „Real” klubui gan dažnai mušdavo į „Valencia” vartus. Raulis įvartį pelnė ir pirmosiose šių komandų varžybose „La Mestalla” stadione.

Šias rungtynes tiesiogiai transliuos TV6 kanalas. Vaizdo įrašą 23:40 val. rodys „Viasat Sport Baltic“ televizija.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius