Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 19 /2013 09 20

UEFA Europos lyga: Giedriaus Arlauskio atstovaujamas „Rubin“ įmušė 5 įvarčius, Jonatano Soriano trys smūgiai paskandino „Elfsborg“

Ketvirtadienį startavo antrasis pagal pajėgumą Europos klubinis futbolo turnyras – UEFA Europos lyga. Iš viso ketvirtadienio vakarą buvo sužaistos 24 grupių etapo pirmojo turo rungtynės. Įvarčių nebuvo įmušta tik keturiuose stadionuose, o daugiausiai, net septyni, įmušti „Maribor“ ir Kazanės „Rubin“ rungtynėse Slovėnijoje. Trimis įvarčiais pasižymėjo Vilniaus „Žalgirio“ skriaudikės „Salzburg“ lyderis Jonatanas Soriano. Vienintelis žaidęs lietuvis – „Šachtior“ atstovas Gediminas Vičius.
Jonatanas Soriano pelnė tris įvarčius
Jonatanas Soriano pelnė tris įvarčius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

A grupė:

„St. Gallen“ – Krasnodaro „Kuban“ 2:0 (0:0)

Per pirmą mačo kėlinį abiejų komandų vartai išliko „sausi“, tačiau prasidėjus antrajai rungtynių daliai į priekį išsiveržė Šveicarijos klubas 56 min. pasižymėjo Ivanas Martičius. Marco Mathysas 76 min. rezultatą padvigubino. Mačo pabaigoje „Kuban“ žaidėjas Charlesas Kabore užsidirbo antrą geltoną kortelę ir aikštę turėjo palikti kiek anksčiau nei likę futbolininkai.

„Valencia“ – „Swansea City“ 0:3 (0:1)

Sužaidus vos dešimt minučių Ispanijos ekipa liko žaisti dešimtyje – raudoną kortelę gavo Adilas Rami. Anglai netrukus tuo pasinaudojo – juos į priekį 14 min. išvedė Wilfriedo Bony įvartis.

Antrą kėlinį „Swansea“ pradėjo padvigubindama pranašumą – 58 min. pasižymėjo Michu. Vos po keturių minučių trečią įvartį pelnė Jonathanas De Guzmanas ir tai buvo paskutins mačo įvartis.

Michu
Michu

B grupė:

Zagrebo „Dinamo“ – Odesos „Černomorec“ 1:2 (1:0)

Junioras Fernandezas šeimininkų ekipą į priekį išvedė pačioje pirmo kėlinio pabaigoje – 43 min.

Vos per kelias antrojo kėlinio minutes viskas apvirto aukštyn kojomis: 62 min. rezultatą išlygino Aleksejus Antonovas, o 65-ąją įmušė Franckas Dja Djedje ir ukrainiečiai išsiveržė į priekį. Kaip vėliau pasirodė, tai buvo pergalingas dūris.

Eindhoveno PSV – Razgrado „Ludogorec“ 0:2 (0:0)

Per pirmąsias 45 minutes įvarčių įmušta nebuvo, o antrajame kėlinyje į priekį išsiveržė svečiai – Romanas Bezjakas įmušė 60 min. Virgilas Misidjanas 74 min. įmušė antrąjį serbų įvartį.

Zagrebo Dinamo žaidėjai
Zagrebo „Dinamo“ žaidėjai

C grupė:

„Salzburg“ – „Elfsborg“ 4:0 (2:0)

Vilniaus „Žalgirio“ skriaudikai iš Austrijos šiose rungtynėse į priekį išsiveržė 36-ąją minutę, kai įvartį įmušė Alanas. Prieš pat pertrauką Švedijos klubo futbolininkai prasižengė baudos aikštelėje ir Jonatanas Soriano realizavo 11 metrų baudinį.

Ispanas dar kartą svečius nubaudė jau antrajame kėlinyje, kai 69 min. įmušė antrą savo įvartį, o dar po dešimties minučių – ir trečiąjį. 

Liežo „Standart“ – „Esbjerg“ 1:2 (0:0)

Svečiai iš Danijos į priekį išsiveržė po pertraukos – 63-ąją min. varžovų vartininką nuginklavo Mickas van Burenas. Vis dėlto jau po dešimties minučių švieslentė ir vėl rodė lygų rezultatą – įvartį pelnė Geoffrey Mujangi Bia. Pačioje mačo pabaigoje įvartį pelnęs Mushaga Bakenga išplėšė pergalę svečiams.

Alanas
Alanas

D grupė:

Varegamo „Zulte“ – „Wigan Athletic“ (0:0)

„Maribor“ – Kazanės „Rubin“ 2:5 (1:2)

Giedrius Arlauskis šiose rungtynėse vietą vartuose užleido kolegai Sergejui Ryžkovui, o „Rubin“ jau per pirmą pusvalandį susikrovė dviejų įvarčių persvarą. Pasižymėjo Gokdenizas Karadenizas (23 min.) ir Ivanas Marcano (27 min.). Tačiau Slovėnijos ekipos futbolininkai nepasidavė ir jau 35 min. Martinas Milecas rezultatą sušvelnino.

Po pertraukos svečiai vėl pasižymėjo pirmieji – 69 min. Romanas Jeriomenko įmušė trečią įvartį, į kurį vos po trijų minučių taikliu smūgiu atsakė Nusmiras Fajičius. „Maribor“ svečiams priešinosi, tačiau pabaigoje sugriuvo – 90 min. „Rubin“ įmušė net du įvarčius – pasižymėjo Solomonas Rondonas ir Aleksandras Riazancevas.

E grupė:

Florencijos „Fiorentina“ – „Pacos Ferreira“ 3:0 (1:0)

Italijos klubo futbolininkams per pirmą pusvalandį įveikti varžovų gynybos nesisekė, tačiau Gonzalo Rodriguezas 30-ąją minutę pagaliau pramušė portugalų vartininką ir pelnė įvartį.

Po pertraukos italai pranašumą įtvirtino, kai Ryderis 67 min. pelnė antrąjį mačo įvartį. 76 min. Giuseppe Rossi įkalė trečią vinį ir nugalėtojas abejonių jau nebekėlė.

Tirgu Žiu „Pandurii“ – Dnepropetrovsko „Dnipro“ 0:1 (0:1)

Puolėjas iš Lietuvos Deivydas Matulevičius į rungtynių paraišką įtrauktas nebuvo, o ukrainiečiai į priekį išsiveržė pirmieji – 38 min. įvartį įmušė Ruslanas Rotanas. Jo įvartis buvo pergalingas.

Gonzalo Rodriguezas
Gonzalo Rodriguezas

F grupė:

Tel Avivo „Maccabi“ – Nikosijos APOEL (0:0)

Frankfurto „Eintracht“ – „Bordeaux“ 3:0 (2:0)

Vokietijos klubas mačą pradėjo galingai ir po  minučių pirmavo jau dviem įvarčiais – dar 4-ąją min. pasižymėjo Vaclavas Kadlecas, o  16-ąją įvartį pridėjo Marco Russas.

Antrąjį kėlinį vokiečiai pradėjo ir vėl galingai – jau 53 min. trečią įvartį pelnė Constantas Djakpa ir nugalėtojas abejonių nebekėlė. 61 min. svečiai liko be raudoną kortelę gavusio Lucaso Orbano.

Constantas Djakpa
Constantas Djakpa

G grupė:

„Thun“ – Vienos „Rapid“ 1:0 (1:0)

Į priekį šiose rungtynėse 35-ąją minutę po Christiano Schneuwly įvarčio išsiveržė namuose žaidęs Šveicarijos klubas. Kaip vėliau paaiškėjo, šis įvartis buvo vienintelis ir pergalingas.

Kijevo „Dinamo“ – „Genk“ 0:1 (0:0)

Daugiau nei valandą abiejų komandų vartai buvo „sausi“, kol 62 min. Julianas Goriusas išvedė Belgijos klubą į priekį, pelnydamas vienintelį rungtynių įvartį.

H grupė:

„Freiburg“ – „Liberec“ 2:2 (2:0)

Julianas Schusteris Vokietijos komandą į priekį išvedė 23 min., realizuodamas 11 metrų baudinį. Admiras Mehmedi 35 min. rezultatą padvigubino dar prieš didžiąją pertrauką.

67 min. „Liberec“ ekipas sugebėjo sušvelninti rezultatą – tai padarė Vladislavas Kalicvincevas. Netrukus (74 min.) Michaelis Rabusičius rezultatą išlygino, o „Freiburg“ narys Karimas Guede 76 ir 78 min. užsidirbo dvi geltonas korteles iš eilės ir paliko aikštę.

„Estoril“ – „Sevilla“ 1:2 (0:0)

Per pirmą kėlinį įvarčių nebuvo, o antro pradžioje krito net du: 59 min. Victoras Machinas Perezas Vitolo išvedė į priekį svečius, o jau 61 min. rezultatą išlygino Bruno Miguelis. 77 min. Kevinas Gameiro rezultatą persvėrė ir garantavo Ispanijos klubui pergalę.

I grupė:

Sevilijos „Real Betis“ – „Lyon“ 0:0 (0:0)

„Vitoria de Guimaraes“ – „Rijeka“ 4:0 (1:0)

Šeimininkų futbolininkas Abdoulaye Ba pirmasis pasižymėjo šiose rungtynėse – tai jis padarė įvarčiu 36-ąją min.

Tik prasidėjus antrajam kėliniui (48 min.) Nii Plange rezultatą padvigubino, o Moussa Maazou 11 metru baudiniu 68 min. įmušė trečią įvartį. Andre Andre įvartis 81 min. portugalų persvarą pavertė į triuškinančią.

J grupė:

Limasolio „Apollon“ – „Trabzonspor“ 1:2 (1:1)

Šeimininkai į priekį išsiveržė 18-ąją min. po Gastono Sangoy realizuoto 11 metrų baudinio, tačiau Florentas Malouda jau po dviejų minučių atstatė pusiausvyrą.

Yusufas Erdoganas antrojo kėlinio pabaigoje (86 min.) įmušė antrąjį mačo įvartį, kuris pergalę ir tris taškus padovanojo Turkijos futbolininkams.

Romos „Lazio“ – Varšuvos „Legia“ 1:0 (0:0)

Per pirmas 45 min. įvarčių pasiekta nebuvo, o „Lazio“ į priekį išsiveržė po Hernaneso įvarčio 53 min., kuris atnešė Italijos klubui pergalę.

K grupė:

„Sheriff“ – Machačkalos „Anži“ 0:0 (0:0)

Londono „Tottenham Hotspur“ – „Tromso“ 3:0 (2:0)

Anglijos „Premier“ lygoje nežibantis Jermainas Defoe 21-ąją min. išvedė į priekį „Tottenham“ ekipą, o po 8 min. britas rezultatą padvigubino.

Trečią ir paskutinį mačo įvartį Londono klubo naujokas Christianas Eriksenas pelnė jau rungtynėms einant į pabaigą – 86 min.

Jermainas Defoe
Jermainas Defoe

L grupė:

Salonikų PAOK – Karagandos „Šachtior“ 2:1 (0:0)

Pirmojo kėlinio metu įvarčių nebuvo, o antro pradžioje (50 min.) Rogeris Canas realizavo 11 metrų baudinį ir išvedė Kazachstano klubą į priekį. Stefanos Athanasiadis 75 min. rezultatą išlygino. Jau per teisėjo pridėtą laiką Zvonimiras Vukičius galva įmušė lemiamą mačo įvartį ir padovanojo Kipro klubui tris taškus.

Haifos „Maccabi“ – Alkmaro AZ 0:1 (0:0)

Johannas Bergas Gudmundssonas vienintelį mačo įmušė jau antrojo kėlinio viduryje (71 min.) ir po jo Nyderlandų klubas šventė pergalę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius