-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UEFA prezidentas prancūzas Michelis Platini – mūru už agresorių Vladimirą Putiną

Europos futbolo asociacijų federacijos (UEFA) prezidentas prancūzas Michelis Platini pasisakė prieš idėją, kad reikėtų atimti iš Rusijos teisę rengti 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą. Jo žodžiais, planetos pirmenybių Rusijoje boikotas ar išvis teisės rengti turnyrą atėmimas neleistų pasiekti jokių norimų tikslų. Jau pavasarį JAV ir Europos politikai, garsūs sportininkai ir šou verslo atstovai, Rusijai iš Ukrainos prievartą atplėšus Krymą bei pasiuntus savo karius į Rytų Ukrainą, siūlė FIFA organizacijai atimti teisę rengti 2018-ųjų pasaulio futbolo čempionatą.
UEFA prezidentas Michelis Platini.
UEFA prezidentas Michelis Platini. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau nei 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.​

„Jei politikai negali nieko padaryti su Krymu, tai ką gali UEFA ar FIFA. Mes neturime teisės atiminėti iš Rusijos teisės rengti 2018 metų pasaulio pirmenybes, – beIN Sports aiškino M.Platini. – Buvo 1980 metų Maskvos olimpiados boikotas. Ką jis davė? Jis nieko nepakeitė. Negalima bausti 100 mln. rusų, kurie mėgsta futbolą“.

Kita vertus, M.Platini tikino, kad įrodžius, jog FIFA rinkimai, nulėmę 2018 metų ir 2022 metų varžybų organizatorius, buvo korumpuoti, juos būtina bus rengti iš naujo. Jau keli mėnesiai vyksta tyrimas dėl balsavimo, nes yra duomenų, kad dalis FIFA delegatų buvo papirkti.

„Manęs niekas korupcija nekaltino, – pabrėžė M.Platini. – Jei buvo korupcija, rinkimai turi būti rengiami iš naujo. Aš esu už naujų teritorijų atradimą. Pavyzdžiui, arabų šalys net septynis kartus rinkimuose nusileido kitoms šalims. Todėl sprendimas 2018 metais rengti čempionatą Rusijoje, o 2022-aisiais Katare – teisingas. Bet manau, kad pasaulio čempionatas Katare turėtų vykti žiemą. Galite sakyti, ką norite, tačiau man ne gėda dėl savo balsavimo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius