-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 24 /14:37

UEFA prezidento akivaizdoje – skambūs S.Skvernelio lūkesčiai dėl futbolo ateities

Aukščiausi Europos futbolo pareigūnai – vėl Lietuvoje. Antradienį Lietuvą aplankė Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) prezidentas Aleksandras Čeferinas. Nuo 2016-ųjų rugsėjo žemyno futbolui vadovaujantis 50-etis slovėnas Vilniuje susitiko su Lietuvos futbolo federacijos prezidentu Tomu Danilevičiumi ir šalies premjeru Sauliumi Skverneliu.
Aleksandras Čeferinas, Saulius Skvernelis ir Tomas Danilevičiu
Saulius Skvernelis, Tomas Danilevičius ir Aleksandras Čeferinas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Jauniausias visų laikų UEFA prezidentas dėl skrydžio atidėjimo Vilnių pasiekė valanda vėliau nei planuota, bet pagrindinį pažadą, dėl ko atvyko, trijų vaikų tėvas Lietuvoje išgirdo.

Susitikimo metu pasirašytas LR Vyriausybės ir LFF bendradarbiavimo susitarimas, glaustai aptarti aktualūs futbolo sporto šakos klausimai, problemos bei perspektyvos.

Skaudžiai ne vieną dešimtmetį kraujuojančią Lietuvos futbolo žaizdą ministras pirmininkas S.Skvernelis prieš garbingą svečią puolė pudruoti lozungais apie populiariausios pasaulyje sporto šakos atgimimą.

Tai tikrai nėra tuščias dokumentas. Tikiu, kad jis gali padėti pagrindą Lietuvos futbolo atgimimui.

„Džiaugiuosi matydamas UEFA prezidentą Lietuvoje. Mums labai svarbus dėmesys, kuris yra rodomas mūsų šaliai. Ne tik dėmesys, bet ir reali parama. Ypač šiandien, kai pasirašėme sutartį su LFF. Tai tikrai nėra tuščias dokumentas. Tikiu, kad jis gali padėti pagrindą Lietuvos futbolo atgimimui. Tačiau be normalios infrastruktūros mes tikrai negalime kalbėti apie futbolo proveržį. Sutelkę pastangas ir kartu bendradarbiaudami, galime pradėti futbolo atgimimą. Jei darysime tai, ką galime, tikiu, jog išvysime mūsų futbolo Europos ir pasaulio čempionate. Lietuva tikrai turi talentų, mes tik privalome leisti jiems atsiskleisti“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Paklaustas, kada pastarąjį kartą lankėsi stadione, premjeras prisiminė, jog praėjusiais metais stebėjo Marijampolės „Sūduvos“ pasirodymą Europos lygos varžybose bei nacionalinės rinktinės rungtynes 2018 metų pasaulio čempionato atrankoje.

Pirmą kartą Lietuvą aplankęs dabartinis UEFA vadovas įsitikinęs, kad lietuviai turi šansų ateityje suvaidinti ne menkesnį vaidmenį Europos futbole, nei ir vos 2 mln. gyventojų turinčios jo šalies atstovai.

„Lietuva yra svarbi UEFA narė, bet infrastruktūra joje yra viena prasčiausių visoje Europoje. Man džiugu, kad valstybės vadovai šią problemą supranta, o visų bendromis pastangomis galime pakelti į naują lygį. Visi trys esame stipri komanda ir esu tikras, jog ateityje Lietuva gali pasiekti ne prastesnius rezultatus nei kitose sporto šakose. Kartais mėgstu pajuokauti, kad jūs esate tokie geri krepšinyje, jog neprisimenate futbolo“, – šypsojosi garbus svečias A.Čeferinas, LFF prezidentą T.Danilevičių pavadinęs savo draugu.

Pasak UEFA prezidento, suvienijus bendras jėgas, Lietuvos futbolas gali tapti dominuojančia sporto šaka, sveikintina Vyriausybės iniciatyvą atnaujinti turimus stadionus, įkurti Nacionalinį futbolo centrą Vilniuje, pertvarkyti metodologinį žaidėjų ugdymą.

Jo teigimu Lietuvos futbolas turės potencialo tapti dominuojančiu sportu šalyje:

„Visgi pokyčiai negimsta per naktį, o aš noriu pabrėžti, kad federacija yra ne viena. Vertiname LFF ir Lietuvos Vyriausybės iniciatyvą atnaujinti turimus stadionus, įkurti Nacionalinį futbolo centrą Vilniuje, o taip pat pertvarkyti metodologinį žaidėjų ugdymą. Lietuva pastaraisiais metais įrodė, kad yra pasiruošusi žengti žingsnį į priekį – tai parodo jiems patikėtas Europos merginų futbolo čempionato organizavimas, paraiška organizuoti pasaulio futsal čempionatą bei priimti efektyvūs sprendimai užkertant kelią sutartoms rungtynėms ir kiti aspektai, kurie mums labai svarbūs. Savo parama mes ir toliau padėsime LFF ir Lietuvos vyriausybei įgyvendinti iškeltus tikslus.“

Kartais mėgstu pajuokauti, kad jūs esate tokie geri krepšinyje, jog neprisimenate futbolo.

„Noriu tikėti, kad tai yra nauja pradžia, pirmas žingsnis, kuris gali futbolui padėti atgimti. Be bendradarbiavimo su UEFA ir valstybe mes esame bejėgiai. Sutinku su premjeru, jog mes tikrai turime talentų, tiesiog privalome juos išlaikyti ir užauginti iki profesionalaus futbolo. Žinau, jog dirbdami kartu turėsime rezultatus“, – kabėjo T.Danilevičius.

LFF prezidentas išreiškė viltį, jog valstybė padės įgyvendinti siekius paversti futbolą dominuojančia ir pasididžiavimą keliančia sporto šaka Lietuvoje.

„Vertiname Vyriausybės ryžtą atgaivinti šalies futbolą ir džiugu išgirsti tai, jog valdžia mato potencialą pakelti futbolą į naujas aukštumas. Neabejojame, kad finansinė Vyriausybės pagalba bus labai svarbi įgyvendinant futbolo infrastruktūros vystymą, įskaitant Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadiono rekonstrukciją, taip pat – mūsų vykdomą Naujosios Vilnios nacionalinį futbolo centro projektą, siekiant sudaryti geriausias įmanomas sąlygas aukštos klasės futbolininkų ruošimui. Žinome, kad aukštesnės klasės stadionai Lietuvoje yra ne siekiamybė, o būtinybė, todėl planuojame investuoti į Naujosios Vilnios stadiono statybas ir kitų arenų išvystymą. Manau, kad šis susitarimas įtvirtina strateginę futbolo reikšmę Lietuvos sporto strategijoje“, – teigė T.Danilevičius.

Tai – pirmasis A.Čeferino vizitas Lietuvoje.

Tiesa, UEFA prezidentas mūsų šalyje – ne naujiena. Slovėno pirmtakas Michelis Platini mūsų šalyje oficialiai lankėsi net keturis kartus, beveik prieš dešimtmetį Vilniuje netgi buvo surengtas UEFA Vykdomojo komiteto posėdis.

Visi UEFA prezidentai
Nr. Prezidentas Vadovavimo laikotarpis Trukmė Tautybė
1 Ebbe Schwartzas 1954-1962 7 metai, 299 dienos danas
2 Gustavas Wiederkehras 1962-1972 10 metų, 76 dienos šveicaras
Laikinas Sándoras Barcsas 1972-1973 251 diena vengras
3 Artemio Franchi 1973-1983 10 metų, 150 dienų italas
4 Jacques Georges 1983-1990 6 metai, 250 dienų prancūzas
5 Lennartas Johanssonas 1990-2007 16 metų, 282 dienos švedas
6 Michelis Platini 2007-2015 8 metai 255 dienos prancūzas
Laikinas Ángelis María Villaras 2015-2016 341 diena ispanas
7 Aleksandras Čeferinas nuo 2016 - slovėnas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius