-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UEFA siekia nubausti Lietuvos futbolo federaciją dėl muštynių LFF stadione

UEFA siekia nubausti Lietuvos ir Anglijos futbolo federacijas dėl muštynių LFF stadione, praneša BBC.
Lietuva – Anglija
Lietuva – Anglija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dėl pirmadienio rungtynių neramumų tribūnuose turėtų nukentėti abi federacijos, tačiau Lietuvos federacija taip pat kaltinama netinkamu bilietų platinimu ir užblokuotais praėjimais stadione.

Bylos bus nagrinėjamos spalio 22 dieną.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) susirūpinimą ir pradėjo išsamų tyrimą dėl incidentų, kurie įvyko spalio 12 dieną LFF stadione sostinėje 2016 metų Europos čempionato E grupės atrankos rungtynėse tarp Lietuvos ir Anglijos (0:3) rinktinių.

Tuo pačiu LFF išreiškė apgailestavimą dėl nesklandumų, kuriuos patyrė futbolo mėgėjai bei aistruoliai stadione.

VIDEO: Sirgalių muštynės pačioje futbolo varžybų Lietuva-Anglija pradžioje

„LFF pažymi, kad rungtynių saugumo užtikrinimui buvo pradėta ruoštis dar vasarą. Buvo organizuojami susitikimai su Anglijos futbolo asociacijos saugumo specialistais, konsultuojamasi su UEFA, Lietuvos teisėtvarkos ir apsaugos tarnybų atstovais.

Atsižvelgiant į esamą stadiono infrastruktūros bei suderintą saugumo planą buvo griežtai paskirstomi ir atribojami abiejų šalių komandų aistruoliai, praėjimai, skirtos papildomos saugos darbuotojų pajėgos, įgaliotai bendrovei vykdant prekybą internetu, buvo įvertintos grėsmės dėl bilietų įsigijimo apeinant draudimus ir prevencijos priemones. Deja, ne visos priemonės užtikrino siektus rezultatus“, – sakoma LFF pareiškime.

Teigiama, jog galutinės išvados dėl pagal kompetenciją pasitelktų partnerių veiksmų, atsakomybės ribų ir priemonių taikymo proporcingumo bus padarytos atlikus išsamią aplinkybių analizę, apibendrinus bendradarbiavusių šalių pateiktą medžiagą.

Tuo pačiu konstatuojama, kad esama LFF stadiono infrastruktūra „negali patenkinti nei visų žiūrovų poreikių, nei užtikrinti visiško svečių ir namų aistruolių atskyrimo bei saugumo bei srautų išskirstymo, o stadiono plėtros galimybės yra labai ribotos“.

Pažymima, jog alternatyvos organizuoti tokio masto tarptautines varžybas LFF neturi, todėl tikisi, kad nepaisant patirtų nesklandumų ir objektyvios situacijos Vilniaus mieste, diskusijos savivaldybėje ir Vyriausybėje dėl šiuolaikinius saugumo ir techninius reikalavimus atitinkančio reprezentatyvaus stadiono statybos bus tęsiamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius