Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

UEFA sprendimas: lietuvių sirgalių vietas privalu atiduoti slovakams

Lietuvos futbolo federacija (LFF), rengdama penktadienio pasaulio čempionato atrankos rungtynes susidūrė su nenumatytomis problemomis.
Lietuvos futbolo rinktinės treniruotė
Lietuvos futbolo rinktinės treniruotė / V.Knyzelio/LFF.lt nuotr.

Tą dieną suplanuotos Lietuvos rinktinės rungtynės su Slovakija.

UEFA atstovams neįtiko LFF žiūrovų vietų paskirstymas federacijos stadione, Vilniuje.

Sumaištį sukėlė 200 Slovakijos rinktinės gerbėjų atvykimas į rungtynes ir mačo saugumo garantijos. UEFA atstovų netenkino LFF pasiūlyta tvarka, svečių sirgaliams skirti tas vietas, kurios tradiciškai skiriamos atvykusiems aistruoliams per A lygos rungtynes – RA sektoriuje. Jie pareikalavo svečiams vietų užvartyje.

Aktyvieji Lietuvos rinktinės sirgaliai sutriko – kokiame dabar sektoriuje bazuotis, ir pasipiktino, kad aktyviam palaikymui, anot jų, geriausiai pritaikytos vietos skiriamos svečiams.

„Tai nebuvo mūsų sprendimas. Ir mes labai norėjome įtikinti UEFA atstovus, kad būtų kitaip. Bet jie griežtai pasakė – ne. Apėję stadioną, jie nurodė tribūną už vartų, kaip vienintelį variantą svečiams“, – teisinosi LFF generalinis direktorius Edvinas Eimontas.

Anot jo, LFF pateko „tarp dviejų ugnių“. Iš vienos pusės ji turi priimti UEFA reikalavimus, iš kitos – daug bilietų į tribūna už vartų jau yra parduota lietuviams.

„Jei žmogus nusipirko bilietą į tam tikrą tribūną, jis ten gali eiti, jam niekas negali uždrausti“, – sako LFF rinkodaros skyriaus pirkimų ir logistikos vadovas Vladimiras Buzmakovas, kuris rūpinasi rinktinės rungtynių saugumo klausimais.

„Vartotojo įsigytas bilietas yra dokumentas, patvirtinantis vartotojo ir paslaugų teikėjo sutarties sudarymą ir apmokėjimą už naudojimąsi paslaugomis. Biliete yra nurodytos konkrečios vietos, kurias vartotojas pasirenka įsigydamas bilietą, taigi paslaugų teikėjas privalo suteikti vartotojui būtent tas vietas, kurios nurodytos biliete“, – komentavo situaciją Valstybinės vartotojų  teisių apsaugos tarnybos Maisto produktų ir rekreacinių  paslaugų skyriaus vedėja Neringa Ulbaitė.

„Suprantu galimą susikirtimą dėl vartotojų teisių... Taip, jeigu koks piktas vartotojas sakys – pirkau abonementą tenai, o mane pasiuntė kitur, jis bus teisus. Bet iki šiol su mūsų vartotojais turėjome gerus santykius, visada su sirgaliais bandome spręsti visus klausimus. Šiuo metu atsitiko taip, kad kitos išeities neturime. Juo labiau, juk mes nepabloginome pačios žiūrėjimo vietos“, – kalbėjo LFF generalinis direktorius.

LFF beliko tikėtis, kad sirgaliai supras jos padėtį ir persikėlimas vyks be problemų.

„Matau vienintelę išeitį – žmonių geranoriškumą ir supratimą. Kad jie tiesiog sutiks pakeisti sektorių. kito kelio neturime. Bilietų platinimą mes juk organizavome anksčiau, o UEFA atstovai čia atvažiavo – keisk viską. Esame nepavydėtinoje situacijoje. Statysim savanorius, prašysime, kad jie nukreiptų žmones, informuotų juos“, – sakė E. Eimontas..

Kiek geranoriškumo bus iš Lietuvos ultrų pusės, neaišku. Tuo atveju, jeigu jie vis dėl to nuspręs rinktis PA sektoriuje, kurį nuo „slovakiškojo“ PD skiria du pereinami sektoriukai ir sueinama per tuos pačius stadiono vartus, saugumo užtikrinimo klausimas gali būti išties aktualus.

Išpardavusi abonementus lietuviams į tribūną už vartų, LFF sukėlė kuriozinę situaciją nebūtinai vien šioms rungtynėms. UEFA lietuvių planus gali paleisti niekais ir per kitus atrankos susitikimus. LFF stadionas, su jo nepakankamais išėjimas iš tiesų sunkiai atitinka UEFA saugumo funkcionierių lūkesčius. E. Eimontas žada, kad visos problemos išsispręs po 2-3 metų: „Tai buvo tik pirmas stadiono rekonstrukcijos etapas. Kalbamės su miestu dėl detalaus plano keitimo. Tribūnas dvejų-trejų metų bėgyje mes turėsime perstatyti. Yra minčių jas statyti su stogu, dviejų aukštų, kad kiekviena jų būtų su savo įėjimu, išėjimu.“

Lietuvos ir Slovakijos rinktinių rungtynės – ne pirmosios oficialios tarptautinės rungtynės atnaujintame LFF stadione.

Jame Europos lygos atrankos rungtynes su Miodlingo „Admira Wacker“ žaidė Vilniaus „Žalgiris“, Čempionų lygos mačus su Briuselio „Anderlecht“ ir Bukarešto „Steaua“ – Panevėžio „Ekranas“.

Per jas jokių problemų nekilo. Panevėžiečiai per rungtynes su Belgijos komanda laikėsi tokio saugumo plano, kurio dabar iš LFF reikalauja UEFA. Per rungtynes su „Steaua“, „Ekranas“ sulauke tik 8 varžovų gerbėjų ir skyrė jiems vietas centrinėje tribūnoje.

Per Europos lygos susitikimą, UEFA delegatams neužkliuvo „Žalgirio“ planas, identiškas LFF planuotam žiūrovų paskirstymui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius