Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

UEFA turnyruose žaisiantiems A lygos klubams – vakcinos prioriteto tvarka

Keturi UEFA turnyruose vasarą dalyvausiantys Lietuvos futbolo A lygos klubai sulauks vakcinų prioritetine tvarka, pranešė pati A lyga.
Vilniaus „Žalgiris“
Vilniaus „Žalgiris“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lietuvos Respublikos Sveikatos ir apsaugos ministras papildė 2020 m. gruodžio 23 d. įsakymą Nr. V-3006, atsižvelgdamas į Nepriklausomų ekspertų patariamosios tarybos siūlymą ir įtraukdamas punktą dėl asmenų vakcinavimo prioriteto tvarka.

Įtrauktas punktas apie prioriteto tvarka vakcinuojamus asmenis skamba taip:

„1.16. asmenys, vykstantys dirbti į Lietuvos Respublikos diplomatines ir konsulines įstaigas užsienio valstybėse, taip pat kartu su šiais asmenimis vykstantys šeimos nariai; asmenys, vykstantys atstovauti Lietuvos Respublikai 17-oje tarptautinėje Venecijos architektūros bienalėje, „Eurovizijos dainų konkurse 2021“, dalyvauti aukšto meistriškumo sporto varžybose, karių mokymuose ar pratybose užsienio valstybėse;“.

Lietuvos Švietimo, mokslo ir sporto ministerija praneša, jog su Sveikatos apsaugos ministerija yra pasiektas susitarimas, jog asmenis, dalyvausiančius aukšto meistriškumo varžybose, pateiks nacionalinės sporto šakų federacijos Ministerijai, o Ministerija juos perduos savivaldybių kuratoriams.

Vakcinavimas bus galimas visose savivaldybėse.

Lietuvos futbolo federacija praneša, kad planuoja pasinaudoti suteikta galimybe ir pateikti Ministerijai sąrašą asmenų, kurie turėtų būti paskiepyti prioriteto tvarka. Į jį bus įtraukti UEFA Čempionų lygos ir Konferencijų lygos turnyruose dalyvausiančių „Optibet A lygos“ klubų – Vilniaus „Žalgirio“, Marijampolės „Sūduvos“, „Kauno Žalgirio“ bei „Panevėžio“ – futbolininkai.

„Džiugu, kad vakcinų sulauks tarptautiniuose turnyruose dalyvausiančių čempionato klubų futbolininkai – tai padės sklandžiau pasiruošti svarbioms varžyboms UEFA organizuojamuose turnyruose ir išvengti nesklandumų ateityje.

Tikimės, jog artimiausiu metu bus atkreiptas dėmesys ir į likusius sportininkus, dalyvaujančius nacionaliniuose čempionatuose, tarp jų ir A lygos“, – teigė „Optibet A lygos“ prezidentas Janas Nevoina.

Taip pat vakcinuoti turėtų būti Lietuvos vyrų ir moterų rinktinių nariai, jaunimo vaikinų ir merginų rinktinės, kurios dalyvauja tarptautinėse varžybose ir tarptautinių varžybų atrankose.

„Optibet A lyga“ po rinktinių pertraukos trejomis rungtynėmis sugrįš jau šį vakarą, balandžio 2 dieną. Dvikovą tarp Vilniaus „Riterių“ ir Alytaus „Dainavos“ nuo 18 val. kviečiame stebėti TV6 kanalu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas