-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UEFA Vykdomojo komiteto posėdyje savaitgalį – svarbūs Lietuvai klausimai

Gruodžio 2 dieną Vokietijos mieste Hamburge įvyks ne tik kitų metų Europos futbolo čempionato grupės etapo burtai, bet ir UEFA Vykdomojo komiteto posėdis, kuriame bus ir Lietuvai aktualūs sprendimai.
UEFA vėliavos
UEFA vėliavos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tarp darbotvarkės klausimų – kelios su kitų metų Europos čempionatu susijusios temos, 2025-ųjų Europos moterų čempionatas, tačiau Lietuvai itin aktualios bus kitos temos.

Visų pirma, Vykdomasis komitetas nuspręs, kur vyks 2026-ųjų UEFA Europos futsal čempionatas, kurį surengti paraišką peteikė ir Lietuva.

Lietuva iš pradžių paraišką pateikė organizuoti turnyrą viena, tačiau vėliau sujungė paraiškas kartu su Latvija. Kiti kandidatai surengti šį turnyrą – Belgija, Prancūzija ir Suomija.

Į Vokietiją išvyksta ir LFF prezidentas Edgaras Stankevičius, kuris teigė, jog galimybei gauti teisę organizuoti šį turnyrą Lietuvos futbolo federacija skyrė daug išteklių ir jėgų.

„Į šį turnyrą dedame itin daug vilčių, tikime savo komandos nuveiktu darbu ruošiant ir teikiant paraišką.

Ilgą laiką didele favorite čia buvo laikoma Prancūzija, tačiau sujungus mūsų ir latvių paraiškas išaugo ir mūsų šansai. Lietuvai tai būtų dar viena didžiulė galimybė teigiamai pasirodyti tarptautinėje futsal scenoje“, – kalbėjo LFF vadovas.

Taip pat Hamburge bus aptarti ir keli klausimai, susiję su kitų metų UEFA tautų lygos turnyro organizavimu. Tai – irgi bus aktualus klausimas Lietuvos futbolui.

„Ne sykį garsiai minėjome, kad žaisti prieš Baltarusijos rinktinę dė išlikimo C divizione mes nenorime ir, nuolat palaikydami ryšį su UEFA, ieškojome galimų situacijos sprendimo būdu.

Vokietijoje su UEFA atstovais planuojame dar kartą atnaujinti diskusijas ir pokalbius šia tema ir viliamės, jog pavyks pasiekti tam tikrą kompromisą“, – dėstė E.Stankevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius