-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ukraina ir Lenkija kaltinamos papirkinėjimu dėl teisės surengti 2012 metų futbolo čempionato finalą

Vokietijos laikraštis „Suddeutsche Zeitung“ rašo apie korupcijos skandalą, kuris kyla dėl Ukrainos ir Lenkijos teisės 2012 metais rengti Europos futbolo čempionato finalinę dalį.
Futbolo kamuolys
Futbolo kamuolys / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Leidinio duomenimis, Kipro futbolo asociacijos direktorių tarybos narys Spiras Marangas teigia turįs įrodymų, neva buvo papirkti penki UEFA nariai.

Omenyje turimas iš viso 11 mln. eurų kyšis dėl balsavimo 2007 metų balandžio 18 dieną Kardife už tai, kad Ukrainai ir Lenkijai būtų suteikta teisė rengti „Euro 2012“. Savo balsus už tai atidavė aštuoni Vykdomojo komiteto nariai iš 12-os.

Kaip rašo „Suddeutsche Zeitung“, S.Marango advokatas patvirtino, kad yra atitinkami dokumentai, taip pat liudininkų, kurie „bet kuriuo metu pasirengę duoti parodymus teisme“.

UEFA generalinis sekretorius Gianni Infantino pareiškė iš viso nežinąs, kas yra S.Marangas, bet pridūrė: „Mūsų durys visada atviros. Mes pasirengę nagrinėti viską.“

Kaip rašo leidinys, S.Marangas teigia, kad vasarą buvo susitaręs susitikti su UEFA Drausmės komiteto vadovu, bet pareigūnas šį susitikimą atšaukė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius