Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukrainoje – pykčiai dėl geležinkelio stotyje sulaikyto ir ginti šalies iškviesto futbolininko

Ukrainos futbolo pasaulyje šiomis dienomis kilo nemažas sujudimas, kai į privalomąją karinę tarnybą buvo iškviestas antrajame pagal pajėgumą šalies divizione žaidžiantis futbolininkas. Ukrainos valdžia tikina, kad remia savo šalies sportą, tačiau ginti šalį yra svarbiau.
Mykola Sirašas
Mykola Sirašas / Klubo nuotr.

Kaip žinia, po naujojo Ukrainos mobilizacijos įstatymo sportininkui, neturinčiam tinkamai išduoto leidimo, gali būti taikomas priverstinis šaukimas į kariuomenę.

Operatyvinė vadovybė „Vakarai“ šiomis dienomis išplatino pranešimą, kuriame pakomentavo komandos „Chust“ futbolininko Mykolos Sirašo pristatymą į teritorinį komplektavimo ir socialinės paramos centrą.

„Mes sergame už Ukrainos futbolą, bet Ukrainos gynyba yra didesnis prioritetas“, – pažymima „Telegram“ paskelbtame pareiškime.

Antrajame šalies ešelone žaidžiantis „Chust“ klubas pasipiktino, kai jų futbolininkas buvo iškviestas ginti savo šalies.

Visgi atsaką pateikusi operatyvinė vadovybė pažymi, kad mobilizacijos procesas yra griežtai reglamentuotas.

„Jei sportininkas neturi teisėtos priežasties ir tinkamai išduoto išimties leidimo, jam gali būti taikomas šaukimas pagal mobilizaciją. Tuo metu, kai šimtai puikių sportininkų gynybos pajėgų gretose didvyriškai kovoja su agresoriumi, kartais net savo gyvybės kaina, švelniai tariant, keistas yra futbolo klubo bandymas padaryti savo žaidėjus privilegijuotus kitų Ukrainos piliečių atžvilgiu ir futbolo klubo interesus iškelti aukščiau už šalies gynybą“, – rašoma pranešime.

Antradienį mobilizacijos pareigūnai Chusto miesto geležinkelio stotyje suėmė M.Sirašą ir vėliau pristatė jį į karinės registracijos biurą. Pažymima, kad futbolininkas dar neturi 25-erių.

Futbolo klubas pareiškė, kad dėl tokie pareigūnų veiksmai žlugdo Ukrainos futbolą ir šalies čempionatą.

Galima prisiminti, kad visai neseniai šalies valdžia Ukrainos futbolo asociacijai ir dar penkiems Ukrainos futbolo klubams – „Kryvbas“, Donecko „Šachtar“, „Obolon“, „Dnipro-1“ ir Kijevo „Dynamo“ suteiktas kritinės padėties statusas.

Šie klubai yra „neliečiami“, nes, pasak gynybos ministerijos, jų egzistavimas ir žaidėjai yra labai svarbūs Ukrainos ekonomikos funkcionavimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius