-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos futbolininkams nepavyko – į pasaulio čempionatą keliaus Velsas

Kardifo stadione pliaupiant lietui įvyko lemiamos rungtynės dėl kelialapio į 2022 metų pasaulio futbolo čempionatą tarp Velso ir Ukrainos rinktinių. Mačą po apmaudaus ukrainiečių įvarčio į savus vartus 1:0 (1:0) laimėjo valai.
Velsas užkirto kelią Ukrainai į pasaulio čempionatą.
Velsas užkirto kelią Ukrainai į pasaulio čempionatą. / REUTERS/Rebecca Naden nuotr.
Temos: 2 Futbolas Sportas

Pirmajame kėlinyje aštriau atakavo ukrainiečiai, tačiau pramušti Velso rinktinės vartininko nepavyko.

Tuo metu stadiono šeimininkams 34 min. tiesiog pasisekė – Garethas Bale‘as po varžovų pražangos siuntė kamuolį į baudos aikštelę, o ten Ukrainos rinktinės kapitonas Andrijus Jarmolenka nesėkmingai sužaidė galva ir įsimušė įvartį į savo vartus.

Savo pasiekę valai antrajame kėlinyje atidavė iniciatyvą varžovams, o patys ieškojo laimės kontratakose. Viena puiki proga pasitaikė jau 49 min., kai Aaronas Ramsey sulaukė perdavimo baudos aikštelės viduryje, tačiau smūgiuodamas vienu lietimu nepataikė į vartus.

Ukrainos rinktinė auksinę progą išlyginti rezultatą turėjo 56 min., bet Viktoro Cigankovo smūgį atrėmė Velso komandos komandos vartininkas Wayne‘as Hennessey. Kamuolys atšoko Romanui Jaremčiukui, o šis iš sudėtingos situacijos pasiuntė kamuolį šalia virpsto.

Taip pat šalia virpsto žaidimo įrankis praskriejo ir 66 min. po labai pavojingo tolimo Ruslano Malinovskio smūgio.

Taško rungtynėse Velsas vos nepadėjo 75 min., kai susikūrė dvi tobulas progas įmušti. Ukrainiečių laimei, Brennanas Johnsonas pataikė į virpstą, o G.Bale‘o galingą smūgį netrukus atrėmė vartininkas Georgis Buščanas.

Vos po poros minučių kitoje aikštės pusėje labai patogioje padėtyje kamuolį gavo A.Jarmolenka, bet jo smūgis buvo blokuotas. Situaciją dar galėjo ištaisyti Sergijus Sidorčiukas, bet jis iš keleto metrų šiek tiek nepataikė į vartus.

84 min. dar kartą fantastiškai sužaidė W.Hennessey, šuolyje atrėmęs labai pavojingą Artiomo Dovbyko smūgį galva. 87 min. vartininkas atsidūrė ir iš toli Vitalio Mykolenkos smūgiuoto kamuolio kelyje.

Jau per teisėjo kompensuotą laiką galingai iš toli smūgiavo A.Jarmolenka, tačiau kamuolys prašvilpė virš skersinio.

Daugiau pavojingų progų komandoms sukurti nebepavyko ir Velsas džiaugėsi pelnytu kelialapiu į Katare vyksiantį pasaulio čempionatą. Jo B grupėje valai žais su Anglijos, Irano ir JAV nacionalinėmis komandomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius