-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Urugvajaus dvidešimtmečiai tapo pasaulio čempionais

Sekmadienį Urugvajus 1:0 įveikė Italiją ir Argentinoje iškovojo pirmąjį FIFA jaunimo iki 20 metų pasaulio čempiono titulą. „Celeste“ pergalė nutraukė keturių iš eilės Europos komandų pergalių seriją turnyre.
Urugvajaus U20 rinktinės triumfas
Urugvajaus U20 rinktinės triumfas / „Scanpix“ nuotr.

Pergalingą įvartį 86-ąją minutę smūgiu galva iš arti įmušė Luciano Rodriguezas.

Viso mačo metu Urugvajus turėjo iniciatyvą.

Rungtynes La Platos Diego Maradonos stadione stebėjo daugiau kaip 40 tūkst. žiūrovų, kurių dauguma palaikė Urugvajų. Tribūnose buvo ir FIFA prezidentas Gianni Infantino.

Italijos rinktinės žaidėjas Cesare Casadei su septyniais įvarčiais tapo rezultatyviausiu turnyro žaidėju, bet finale atrodė silpnai.

Italijos treneris Carmine'as Nunziata pripažino, kad Urugvajus žaidė geriau, tačiau sakė, kad prasta aikštė taip pat nepadėjo.

„Aikštė baudė bet kurį daugiau įgūdžių turintį žaidėją, – sakė C.Nunziata. – Turėjome neįtikėtiną kelionę. Šios rungtynės nepanaikina to, ką nuveikėme, sužaisti visas šias rungtynes tikrai nebuvo lengva, bet reikia pripažinti, kad šiandien jie buvo geresni už mus“.

Nei Urugvajus, nei Italija nebuvo tarp šio turnyro favoritų, tačiau, priešingai nei Brazilija, Argentina ir Anglija, į čempionatą sugebėjo nusivežti kur kas pajėgesnes sudėtis.

Stipriausiems klubams nėra privaloma išleisti savo žaidėjų į tarptautines jaunimo varžybas.

Urugvajus pralaimėjo šio turnyro finalą 1997 ir 2013 metais. Komanda iš Pietų Amerikos pastarąjį kartą turnyrą buvo laimėjusi 2011 metais, kai tai padarė Brazilija

Kiek anksčiau tame pačiame La Platos stadione mače dėl bronzos debiutantas Izraelis 3:1 įveikė Pietų Korėją.

Priminsime, kad iš pradžių turnyrą surengti turėjo Indonezija, tačiau ši musulmonų daugumos šalis nesutiko įsileisti Izraelio komandos ir likus mėnesiui iki turnyro pradžios FIFA nusprendė perduoti organizavimą Argentinai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius