-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Urugvajaus futbolininkai iškopė į Pietų Amerikos čempionato finalą

Trečiadienio rytą Argentinoje buvo sužaistos pirmosios Amerikos taurės („Copa America“) turnyro pusfinalio rungtynės, kuriose susitiko Peru bei Urugvajaus rinktinės. Tai buvo jau antrasis šių ekipų tarpusavio jėgų patikrinimas. Pirmasis baigėsi lygiosiomis 1:1.
Diego Forlanas ir Luizas Suarezas
Diego Forlanas ir Luizas Suarezas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 FIFA Futbolas

Pirmajame rungtynių kėlinyje komandos demonstravo labiau gynybinį futbolą. Nors regzti pavojingas atakas stengėsi abi ekipos, gintis sekėsi kur kas geriau nei pulti. Urugvajiečių gretose labiausiai išsiskyrė Luisas Suarezas, tačiau ne pavojingais epizodais, o kritika mačo arbitrams. Puolėjas dažnai nesutikdavo su teisėjo nuomone, todėl po paprasčiausios pražangos jis buvo nubaustas geltona kortele.

Tuo tarpu Peru rinktinėje pastebimiausias buvo kapitonas Juanas Manuelas Vargasas, kurio aštrūs reidai kėlė didžiausią grėsmę Urugvajaus gynybai. Iki pirmosios rungtynių dalies pabaigos likus žaisti vos tris minutes kamuolys visgi atsidūrė Peru ekipos vartuose, tačiau įvartis nebuvo užskaitytas. Šoninio teisėjo vėliavėlė buvo pakelta – užfiksuota nuošalė.

Antrame kėlinyje Urugvajaus rinktinės puolėjas Suarezas ėmėsi daugiau darbų, o ne kalbų ir per penkias minutes sugebėjo įmušti net du įvarčius. Po jų Peru futbolininkai kiek sutriko ir su varžovais pradėjo elgtis labai negarbingai. Pirmajame kėlinyje žibėjęs Peru ekipos kapitonas Vargasas antrajame tapo emociškai nebesuvaldomas, kol galiausiai 68 minutę smogė urugvajiečiui alkūne į veidą.

Šio epizodo mačo arbitras pro akis nepraleido ir Vargasą nubaudė raudona kortele, todėl likusias 20 minučių urugvajiečiai žaidė turėdami kiekybinę persvarą. Nors Peru rinktinė ir stengėsi nepasiduoti, visos pastangos pelnyti įvartį buvo bevaisės. Urugvajaus gynėjai ir toliau patikimai dirbo gynyboje, todėl vartininkui Fernando Muslerai traukti kamuolio iš savų vartų tinklo neprireikė.

Taigi, po šios pergalės urugvajiečiai užsitikrino vietą didžiajame finale, kuriame susitiks su Paragvajaus ir Venesuelos rinktinių poros nugalėtoju. Paskutinį kartą Urugvajaus nacionalinė ekipa šio turnyro finale varžėsi 1999 metais, tačiau tuomet jiems aukso iškovoti nepavyko, kadangi buvo nusileista Brazilijos ekipai rezultatu 0:3.

Nepaisant to, urugvajiečiai turės galimybę iškovoti jau 15-ąjį Amerikos taurės trofėjų bei tapti rinktine, iškovojusia daugiausiai titulų šio žemyno pirmenybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius