Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ūsai ir humoristo daina pašiepia Rusijos šansus pasaulio čempionate

Kiek prasta yra Rusijos futbolo rinktinė? Net ir rūstusis Čečėnijos lyderis negali nuvesti komandos į pergalę – bent jau taip skelbiama satyrinėje dainoje, skambančioje per Rusijos socialinius tinklus prieš ketvirtadienį prasidedantį pasaulio futbolo čempionatą.
Rusijai laukiant pasaulio futbolo čempionato, dainoje siūlomą trenerį S.Čerčesovą (dešinėje) keisti R.Kadyrovu.
Rusijai laukiant pasaulio futbolo čempionato, dainoje siūlomą trenerį S.Čerčesovą (dešinėje) keisti R.Kadyrovu. / „Scanpix“ nuotr.

Užuot kalbėtų apie sankcijas, politinę represiją ir dopingo atvejus, rusai mielai leidžiasi į parodiją, ruošdamiesi populiariausiam šių metų sporto renginiui.

Savo komandą pašiepianti daina padeda atsilaisvinti nuo lūkesčių, kurie supa Rusiją per pasaulio čempionatą, ketvirtadienį 18 val. prasidėsiantį šeimininkų rungtynėmis su Saudo Arabija.

Tai didelis renginys Vladimirui Putinui ir visai tautai, bet komanda šįsyk labai abejotinų galimybių.

VIDEO: „Skrieja kamuolys“: ar Rusijos rinktinė pajėgi išsiropšti į aštuntfinalį?

Vaizdo klipuose pilna futbolininkų karikatūrų, nes Rusijos rinktinės rezultatai ir reitingo vieta yra žemi, kaip niekada anksčiau.

Populiariausias taikinys yra ūsuotasis Rusijos rinktinės treneris Stanislavas Čerčesovas.

Televizijos žvaigždė, komikas Ivanas Urgantas kreipėsi į tautiečius ir siūlo jiems pasipuošti per čempionatą ūsais, taip palaikant trenerį ir komandą. Jo siūlymas ir grotažymė „Vilties ūsai“ greitai tapo itin populiarūs internete.

Populiarusis dainininkas Semionas Slepakovas turi labiau radikalią idėją: pakeisti trenerį Čečėnijos prezidentu Ramzanu Kadyrovu.

„Ramzanas, Ramzanas, Ramzanas – kietas lyg permezanas, – dainuoja S.Slepakovas šią savaitę išplatintame vaizdo įraše. – Netiki vyriškomis ašaromis, pats duoda pavyzdį, reikalingas mūsų stabdžiams.“

VIDEO: Семён Слепаков: Олé-Олé-Олé!

Jis bando įsivaizduoti, kaip būtų, jei V.Putinas lieptų R.Kadyrovui stoti prie komandos vairo. Įžengęs į rūbinę šis deda pistoletą ant stalo ir žada nupjauti po pirštą žaidėjams. Įdėdamas žodžius į Čečėnijos lyderio lūpas dainininkas baugina žaidėjus: „Nepamirškite, kad turite tik po vieną gyvenimą.“

Sunku net įsivaizduoti R.Kadyrovą tokiame vaidmenyje – bet atšiauriais banditiškais būdais valdantis Čečėniją vyras imasi naujos misijos. Tačiau net jam treniruoti Rusijos rinktinę per sunku.

„Pirmą kartą per savo gyvenimą aš pasiduodu. Paskambinsiu Vladimirui ir grįžtu atgal“, – dainuoja S.Slepakovas už R.Kadyrovą, kuris nusprendžia grįžti į Čečėniją, nes ten problemas išspręsti jam yra lengviau.

Tikrasis R.Kadyrovas atsiliepė, nors dainoje ir palyginamas su kietuoju sūriu.

Rusijos socialiniame tinkle „Vkontakte“ jis pats repuoja ir baigia savo atsaką žodžiais: „Broli, aš tau pasakysiu, vis tiek palaikysiu Rusiją.“

„Scanpix“/AP nuotr./Mohamedas Salah ir Ramzanas Kadyrovas
„Scanpix“/AP nuotr./Mohamedas Salah ir Ramzanas Kadyrovas

Tikrasis treneris S.Čerčesovas teigė negirdėjęs apie įvykius internete, nes yra susitelkęs į darbą.

„Kritika yra natūralus dalykas šiuolaikiniame pasaulyje. Reikia priimti ją tinkamu būdu,“ – per spaudos konferenciją sakė S.Čerčesovas, kurio vienas asistentų yra Rusijos rinktinės vartininkų treneris Gintaras Staučė.

S.Čerčesovas teigė nieko negirdėjęs apie siūlymus internete pasipuošti ūsais per čempionatą, bet pats greitai pridėjo, kad kviečia visus ūsuotuosius į čempionatą.

„Scanpix“ nuotr./Rusijos futbolo rinktinės treneris Stanislavas Čerčesovas
„Scanpix“ nuotr./Rusijos futbolo rinktinės treneris Stanislavas Čerčesovas

Žaidėjai supranta, kad visas šurmulys gali sutrukdyti. Artiomas Dziuba teigė, kad komanda bando atsiriboti nuo Rusijos žiniasklaidoje mirgančios kritikos.

Parodijos atspindi rusų futbolo sirgalių gęstančias viltis sulaukti sėkmės pasaulio čempionate. Neslepiama nuojauta, kad reikalai pakryps į blogąją pusę.

Futbolininkus supa didelis spaudimas prieš pirmąsias rungtynes ketvirtadienį, kai rusų laukia dvikova su Saudo Arabija – jos FIFA reitingas (67 vieta) yra antras nuo galo tarp visų 32 komandų. Žemiau stovi tik Rusija, nusiritusi į 70 vietą.

„Scanpix“ nuotr./Siena Maskvoje.
„Scanpix“ nuotr./Siena Maskvoje.

Bilietų prekyba užsienio sirgaliams stringa ir dėl sankcijų Rusijai, kuri vis dar bando atimti dalį žemių iš Ukrainos kariniais veiksmais.

Tačiau daug žvaigždžių ir sirgalių atvyko. Garsusis britų atlikėjas Robbie Williamsas koncertuos per čempionato atidarymą.

„Jaučiame, kad bus šaunus turnyras. Tikimės to, – sakė iš Venesuelos atvykęs aistruolis Danielis Vielma. – Keliaujame į įvairius čempionatus ir turime aukštų lūkesčių Rusijoje.“

Apie 100 Peru sirgalių susispietė aplink barą netoli Kremliaus, kur mojavo vėliavomis, šventė ir garsiai skandavo. „Tai vakarėlis, kaip matote, – sakė Oscaras Arauzo, atvykęs iš Limos. – Mes pasirengę čempionato startui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius