Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Utenio“ veteranas – tarp dviejų vaidmenų

Utenos „Utenio“ vartininkų treneris Pavelas Leusas šį sezoną jau nesitikėjo pats žengti į aikštę, bet kai to prireikė, nesutriko: „Esu pasirengęs žaisti bet kada.“
Pavelas Leusas
Pavelas Leusas / utenosutenis.lt nuotr.

Jeigu reikėtų palyginti visų „Utenio“ komandos žaidėjų CV, be abejonės, ilgiausias jų būtų vartininko Pavelo Leuso – 13 skirtingų klubų per 22-ejus profesionalo karjeros metus.

Daug patirties per ilgą savo karjerą Lietuvos, Lenkijos, Rusijos, Kazachstano, Uzbekistano ir Suomijos klubuose sukaupęs P.Leusas dabar yra „Utenio“ žaidžiantysis treneris – ugdo komandos vartininkus.

Ir nors pats prisipažįsta šį sezoną nebesitikėjęs žengti ant žaliosios vejos, šįvakar LFF stadione, kuriame susitiks „Trakai“ ir „Utenis“, 38 metų P. Leusas jau trečią kartą šiemet gins Utenos ekipos vartus.

– Pastarosiose dvejose rungtynėse gynėte „Utenio“ vartus. Ar jau pavyksta įgyti sportinę formą?

– Kalbant atvirai, tai visai nesitikėjau, kad šį sezoną dar teks pažaisti. Bet toks yra tas futbolas, „sulūžo“ ir Dejanas Garaca, ir Lukas Paukštė, tad tenka žaisti man. Sportinę formą, žinoma, palaikau visą sezoną ir esu pasirengęs žaisti bet kada, bet į tą varžybinį ritmą įsivažiuoti reikia laiko.

– Būnant 38-erių, sezono metu sunku tik retkarčiais pasirodyti aikštėje?

– Na taip, bet stengiuosi tą kompensuoti savo patirtimi, ja pasinaudoti. Nors dabar mano pagrindinės pareigos yra kitų komandos vartininkų rengimas rungtynėms.

– Save labiau laikote treneriu ar žaidėju?

– Sunku pasakyti (juokiasi). Dabar turbūt yra tas pereinamasis periodas tarp šitų dviejų vaidmenų.

– Ar svarstote apie galutinį tašką karjeroje?

– Nėra taip, kad būčiau kažkokią datą nusistatęs, bet po truputį viskas eina to link.

– Lukas Paukštė yra labai jaunas vartininkas – jam dar tik 18. Kokia ateitis jo laukia?

– Lukas yra labai darbštus, turi gerus duomenis. Viskas priklausys tik nuo jo paties, bet jis gali būti geru vartininku. Lietuvos vartų sargai yra paklausūs Europoje, visą laiką stebimi. Neatmesčiau galimybės, kad Lukas žais ir Lietuvos rinktinėje.

– Trečiadienį „Utenis“ žais su jau kartą nugalėtais „Trakais“. Kokių rungtynių turėtume laukti?

– Labai sunkių. „Trakai“ yra talentinga komanda, maža to, norės mums atsirevanšuoti už pralaimėjimą. Sakyčiau, kad tai gal net bus pačios sunkiausios šio sezono rungtynės. Nepaisant to, mūsų tikslas lieka tik pergalė – esame nusiteikę kovingai, labai laukiame šių rungtynių.

– Po šių rungtynių turėsite mėnesio pertrauką. Ką ketinate nuveikti per ją?

– Kiek žinau, turėsime kažkiek laisvų dienų, tad jas norėčiau praleisti su šeima. Galbūt išvažiuosime trumpoms atostogoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius