Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už 100 mln. M.Mudriką pardavęs „Šachtar“ dalį skirs kariams: „Amžinai liksime skolingi“

Už 100 mln. eurų savo talentą Michailo Mudriką pardavęs Donecko „Šachtar“ klubas dalį šios sumos skirs Ukrainos kariams.
Michailo Mudrikas
Michailo Mudrikas / „Chelsea“ klubo nuotr.

22-ejų futbolininkas sekmadienį oficialiai persikėlė į Londono „Chelsea“ ekipą, kuri sumokėjo devynženklę sumą.

„Pirmiausia ir svarbiausia, noriu padėkoti visam civilizuotam pasauliui už pagalbą Ukrainai“, – savo pranešimą, kuris paskelbtas oficialiame „Šachtar“ klubo puslapyje, pradėjo Rinatas Achmetovas – klubo savininkas ir turtingiausias Ukrainos žmogus.

„Tik dėl Ukrainos kariuomenės, Ukrainos žmonių ir milžiniškos civilizuoto pasaulio pagalbos šiandien mes apskirtai galime kalbėti apie Ukrainos futbolą. Tik bendromis pastangomis mes įveiksime velnią, kuris atėjo į mūsų namus“, – tęsė „Šachtar“ galva.

„Jaučiuosi dviprasmiškai. Iš vienos pusės, aš džiaugiuosi dėl Michailo ir didžiuojuosi. Jis yra pavyzdys, kad talentas ir sunkus darbas neįmanoma gali paversti įmanoma. Esu visiškai tikras, kad visa Europa pripažins nuostabų ir puikų Michailo futbolą.

Iš kitos pusės, aš niekada neslėpiau, kad mano svajonė yra laimėti titulus Europoje. Tai reiškia, kad tokie žaidėjai, kai M.Mudrikas turi žaisti „Šachtar“ klube, Ukrainos čempionate. Tik taip, o ne palaikydami juos geriausiuose Europos klubuose, mes galime laimėti.

Deja, šiuo metu tai neįmanoma, nes Ukraina kaunasi baisiame ir neteisingame kare, kurį sukėlė Rusija. Aš neabejoju, kad mes laimėsime. Ir sužaisime draugiškas rungtynes su „Chelsea“ Donecke „Donbass“ stadione. Turime padaryti viską, kad priartintume tą dieną“, – kalbėjo R.Achmetovas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rinatas Achmetovas (viduryje)
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rinatas Achmetovas (viduryje)

„Štai kodėl aš įkuriu „Azovstal širdį“, fondą, kuris padės Mariupolio gynėjams ir žuvusiųjų šeimos nariams. Tų karių drąsa yra tiesiog nepalyginama su niekuo. Tik dėl jų, dėl jų pasiaukojimo ir narsos mums pavyko pirmaisiais mėnesiais sulaikyti priešą ir patikėti, kad Ukrainos pergalė yra neišvengiama.

Skiriu 25 mln. eurų (1 milijardą Ukrainos grivinų) padėti mūsų kariams, gynėjams ir jų šeimoms. Pinigai bus skirti įvairiausioms reikmėms – nuo medicininės pagalbos, protezavimo ir psichologinės pagalbos, iki specialių poreikių įgyvendinimo.

Dmytro Kozackio nuotr./„Azov“ pulko kovotojo nuotraukose užfiksuotos dienos „Azovstal“ gamykloje
Dmytro Kozackio nuotr./„Azov“ pulko kovotojo nuotraukose užfiksuotos dienos „Azovstal“ gamykloje

Kad užtikrintume skaidrumą, šis fondas turės nepriklausomą profesionalų komandą, kuri bendraus su „Azovstal“ gynėjais, jų šeimomis, pagalbos teikėjais ir savanoriais. Mes amžinai liksime skolingi savo kariams!“ – užbaigė „Šachtar“ vadovas, kuris buvo ir praktiškai sugriautos „Azovstal“ gamyklos savininkas.

Rusijai, su Baltarusijos pagalba, 2021-ųjų vasario 24-ąją užpuolus Ukrainą, šios šalies pajėgos ilgą laiką didvyriškai gynėsi ir atsisakė pasiduoti „Azovstal“ gamykloje, nors vietiniams kariams ėmė trūkti amunicijos ir atsargų, o priešų buvo gerokai daugiau.

„Šachtar“ akademijoje užaugęs M.Mudrikas pagrindinėje vyrų komandoje sužaidė 44 rungtynes ir įmušė 12 įvarčių.

Su „Chelsea“ klubu jis pasirašė net iki 2030-ųjų vasaros galiosiančią sutartį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius