Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už mokesčių slėpimą nuteistas „Bayern“ prezidentas Uli Hoenessas nuosprendžio neskųs ir sės į kalėjimą pusketvirtų metų

Daugiau nei 27 mln. eurų pajamų nuslėpęs Miuncheno „Bayern“ klubo prezidentas ir Vokietijos futbolo legenda Uli Hoenessas tikrai atsidurs už grotų. Trims su puse metų nuteistas 62 metų vyras nusprendė nuosprendžio neskųsti ir priimti bausmę.
Uli Hoenessas
Uli Hoenessas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuosprendį Miuncheno teismas itin daug dėmesio sulaukusioje byloje paskelbė kovo 13-ąją, tačiau tiek U.Hoenessas, tiek prokurorai jį galėjo per savaitę apskųsti. Prokurorai reikalavo skirti 5 su puse metų bausmę.

„Pasitaręs su šeima nusprendžiau priimti man paskirtą bausmę ir nuosprendžio neskųsti. Mokesčių slėpimas buvo didžiausia mano gyvenimo klaida ir aš priimu visas šios klaidos pasekmes“, – teigė U.Hoenessas, tuo pačiu atsistatydinęs ir iš pareigų „Bayern“ klube.

„Atsistatydinu, kad klubui nebedaryčiau daugiau žalos. „Bayern“ klubas yra mano gyvenimas, toks ir liks. Liksiu surištas su šia komanda ir jos žmonėmis tol, kol būsiu gyva“, – teigė „Bayern“ legenda.

U.Hoenesso byla nėra niekaip susijusi su Bundeslygos ir UEFA Čempionų lygos turnyrus pernai laimėjusiu klubu.

„Atsistatydinu, kad klubui nebedaryčiau daugiau žalos. „Bayern“ klubas yra mano gyvenimas, toks ir liks. Liksiu surištas su šia komanda ir jos žmonėmis tol, kol būsiu gyva“, – teigė „Bayern“ legenda.

U.Hoenessas 1970-1979 m. pats žaidė „Bayern“ komandoje, kurios marškinėlius vilkėjo 239 rungtynėse ir įmušė 86 įvarčius. Vakarų Vokietijos rinktinei buvęs puolėjas atstovavo 35 kartus.

Per trupą futbolininko karjerą, kurią 27-erių baigė dėl traumos, U.Hoenessas laimėjo viską – Bundeslygą, Vokietijos taurę, tris UEFA Čempionų lygos titulus, pasaulio ir Europos čempionatus su rinktine.

Tik baigęs karjerą jis tapo generaliniu direktoriumi ir daugiau nei per 30 metų itin prisidėjo prie Bavarijos ekipos valdymo ir sukūrimo tokios, kokia ji yra dabar.

Nuo 2003 iki 2009 metų U.Hoenessas iš savo su partneriais valdomos mėsos perdirbimo įmonės gavo 33 mln. eurų pelno, iš kurių nedeklaravo 27,2 mln. eurų, kuriuos laikė slaptoje banko sąskaitoje Šveicarijos banke.

Pagal Vokietijos įstatymus U.Hoenessas galėjo išvengti laisvės atėmimo bausmės, jeigu prisipažintų nusikaltęs. Jis praėjusiais metais taip ir padarė, viešai atsiprašydamas bei sumokėdamas dalį nuslėptų mokesčių.

Vis dėlto teismas nusprendė, kad jo prisipažinimas neatitiko įstatymų, rasta tam tikrų procedūrinių pažeidimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius