-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už smūgį varžovui Sekmadienio lygoje – pusės metų diskvalifikacija

Sekmadienio futbolo lygos (SFL) Drausmės komitetas išnagrinėjo sausio 3 dieną per 2015-2016 m. žiemos 7x7 čempionato A diviziono rungtynes tarp „Vilties“ ir „FK 78“ įvykusį incidentą. Drausmės komiteto sprendimu varžovui smogęs „FK 78“ žaidėjas Mantas Grybauskas yra diskvalifikuojamas iš visų Vilniaus regiono futbolo sąjungos ir SFL rengiamų varžybų 6 mėnesiams (iki 2016 m. liepos 3 d.), o klubui „FK 78“ skiriama 70 eurų bauda.
fk-viltis-v-fk-78-rungtyniu-incidentas
fk-viltis-v-fk-78-rungtyniu-incidentas

Sprendimas bus perduotas Lietuvos futbolo federacijai (LFF Drausmės komitetas gali futbolininką atitinkamam laiko tarpui diskvalifikuoti iš visų LFF rengiamų varžybų) bei Vasaros futbolo lygai ir Mini futbolo lygai, su kuriomis dar praeitais metais buvo pasiektas susitarimas (vienoje lygoje diskvalifikuotas žaidėjas negali rungtyniauti ir kitose) dėl bendradarbiavimo vykdant prevenciją ir kovą su chuliganišku elgesiu.

Iš pradžių „Vilties“ žaidėjas ne pagal taisykles neleido „FK 78“ ekipos nariui išsispirti kamuolio iš užribio. Supykęs 39-asis numeris, kuris yra iš „Pildyk“ reklamų Ozio slapyvardžiu žinomas Mindaugas Ponomoriovas, grubiai pastūmė varžovą.

Vis dėlto vyrai nepuolė iškart muštis, tačiau iš toli atskriejęs 20-asis „FK 78“ komandos žaidėjas Mantas Grybauskas kumščiu smogė varžovui tiesiai į galvą. 

VIDEO: FK Viltis v FK 78 rungtynių incidentas

„VRFS ir SFL tokiais atvejais visada yra kategoriška. Chuliganiškiems veiksmams futbolo aikštėje – ne vieta, o to nesuprantantiems nuostatuose yra numatytos aiškios bausmės. Priimant sprendimą Drausmės komitetui nekilo jokių abejonių. Dar kartą kviečiu visas komandas santykius aiškintis tik žaidžiant futbolą ir neteršti mūsų visų mylimo žaidimo įvaizdžio. Visi VRFS ir SFL rengiamų čempionatų dalyviai į aikštę žengia pirmiausia gerai praleisti laiko, tai yra visų mūsų prioritetas“, – sakė SFL prezidentas Paulius Malžinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius