-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užmuštas organizacinio komiteto narys

Pietų Afrikos Nelspruito mieste užmuštas 2010 metų pasaulio futbolo čempionato organizacinio komiteto narys Jimmy Mohlala. AFP, remdamasi vietos valdžios duomenimis, skelbia, kad valdininkas buvo nušautas savo namuose sekmadienio vakarą, tačiau oficiali informacija išplatinta tik po paros. Incidento aplinkybes žadama paskelbti artimiausiu metu.
2010 pasaulio futbolo čempionatas vyks Pietų Afrikos Respublikoje
2010 pasaulio futbolo čempionatas vyks Pietų Afrikos Respublikoje
Temos: 1 Afrika

Anksčiau J.Mohlala buvo PAR futbolo federacijos viceprezidentas ir kuravo naujo stadiono „Mbombela” statybą. Šiame stadione turi vykti ir pasaulio čempionato rungtynės.

Maždaug prieš metus J.Mohlala pareiškė, kad kai kurie šalies valdančiosios partijos ANK (Afrikos nacionalinis kongresas) nariai planuoja jį atleisti dėl valdininko kovos su korupcija futbole. Jis inicijavo valdininkų, rengusių stadiono statybos viešuosius pirkimus, veiklos tyrimą. 2008 metais J.Mohlala buvo apkaltintas bandymu išprievartauti 14-metę merginą ir jos seserį.

2010 metų pasaulio čempionato organizacinio komiteto vadovo Danny Jordaano teigimu, komiteto nario nužudymas tapo „dideliu smūgiu“ galimybei rengti rungtynes Nelspruite.

Pasirengimas pasaulio čempionatui PAR jau ne kartą buvo kritikuojamas, tarp nepatenkintų buvo ir FIFA vadovai. Jie net grasino perkelti čempionatą į kitą šalį.

2010 metų futbolo čempionatui iš viso planuojama pastatyti penkis stadionus ir dat tiek pat modernizuoti. Neseniai buvo skelbiama, kad kai kurių stadionų statybos užšaldytos dėl lėšų trūkumo ir kad galutinė čempionato sąmata bus gerokai didesnė už planuotą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius