-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užvenčio futbolo taurė iškeliavo į Portugaliją

Kai futbolo sirgalių širdys pulsuoja Prancūzijoje vykstančiu Europos futbolo čempionato ritmu, Lietuvoje futbolo gyvenimas nestovi vietoje. Birželio 25 d.  Užventyje (Kelmės r.) jau septintą kartą vyko tarptautinis senjorų futbolo turnyras „Užvenčio Taurė 2016“.
Užventyje (Kelmės r.) jau septintą kartą vyko tarptautinis senjorų futbolo turnyras „Užvenčio Taurė 2016“
Užventyje (Kelmės r.) jau septintą kartą vyko tarptautinis senjorų futbolo turnyras „Užvenčio Taurė 2016“ / Justinos Knyzelytės nuotr.
Temos: 2 Užventis Futbolas

Užventis ne veltui kartą per metus tampa senjorų futbolo sostine, miestelis nuo seno garsus savo futbolo tradicijomis. Užventyje futbolas žaistas jau gerokai prieš Antrąjį pasaulinį karą. Garsėjo broliai Bytautai – Adolis, Julius ir Antanas bei kiti.

Užventiškiai dominuodavo ne tik savo rajone, 1967 m. ir 1968 m. buvusio Užvenčio tarybinio ūkio futbolo komandai buvo patikėta ginti Lietuvos sporto garbę buvusios Sovietų Sąjungos kaimo sporto draugijos „Auksinė varpa“ taurės turnyre.

Su nostalgija prisimindami savo vaikystės dienas, kai į futbolo varžybas miestelyje plūsdavo minios žmonių, „Užvenčio Taurės“ organizatoriai siekia atgaivinti futbolo tradicijas Užventyje.

Pagrindinis šio turnyro tikslas – populiarinti futbolo žaidimą jaunimo tarpe, motyvuoti ir skatinti savivaldybės gyventojus rinktis pozityvų ir turiningą laisvalaikį bei bendruomeniškumą. Taip pat skatinti bendradarbiavimą tarp Lietuvos ir užsienio futbolo komandų, sudarant galimybę susitikti ir rungtyniauti vyresnio amžiaus futbolo žaidėjams ir gerbėjams. Kaip ir kasmet, turnyras vyko su paramos misija. Ir šį kartą komandos buvo kviečiamos prisidėti prie kultūrinės erdvės Užventyje kūrimo.

Šiais metais aikštėje dėl Užvenčio taurės susigrūmė kasmetiniai turnyro dalyviai Šiaulių „Aitvaro” futbolininkai, Lietuvos medikų rinktinės senjorai, iš pastarojo medikų pasaulio čempionato parsivežę bronzą, Klaipėdos senjorų futbolo klubo atstovai, turnyro šeimininkai ir daugkartiniai čempionai Užvenčio „Bangos“ ekipa, jau dukart turnyre triumfavę prokurorų klubo „Justicija“ futbolininkai, NATO oro policijos misiją vykdantys Portugalijos atstovai, taip pat Šilalės senjorų ekipa.

Po penkių valandų įnirtingų kovų aikštėje, Užvenčio taurė atiteko NATO oro policijos misiją vykdančiai Portugalijos futbolo komandai, jie rezultatu 3:0 įveikė Užvenčio „Bangą“. Trečios vietos laimėtojai – Šilalės futbolo veteranai, kurie dviejų įvarčių persvara nugalėjo Lietuvos medikų rinktinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius