Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Čeburinas apie pirmą trofėjų su „Žalgiriu“ kalba atsargiai, „Panevėžys“ žada nustebinti vėl

LFF taurė laukia savo naujųjų šeimininkų. Šeštadienį Šiauliuose dėl istorinio trofėjaus susikaus „Panevėžio“ ir Vilniaus „Žalgirio“ ekipos. Nors favoritais prieš dvikovą yra laikomi sostinės atstovai, Aukštaitijos komanda irgi turi savų argumentų.
Vladimiras Čeburinas ir Joao Martinsas
Vladimiras Čeburinas ir Joao Martinsas / 15min koliažas

„Panevėžys“ gins prieš metus iškovotą trofėjų, kai finale po baudinių serijos sugebėjo nugalėti Marijampolės „Sūduvos“ komandą.

Vos 2015-aisiais savo kelią pradėjusiai komandai tai buvo pirmas rimtas laimikis.

Dar vieną Joao Martinso vyrai nugvelbė šį pavasarį, kai mače dėl LFF supertaurės taip pat po baudinių sugebėjo parklupdyti „Žalgirį“.

Sostinės komandos apdovanojimų lentyna kur kas gausesnė. Iš viso „Žalgiris“ LFF taurę virš savo galvų kėlė dvylika kartų ir dar šešis sykius žaidė finale.

Pastarąjį kartą vilniečiai triumfavo 2018-aisiais, kai finale 3:0 pranoko iš Lietuvos futbolo žemėlapio jau išnykusį Kauno „Stumbrą“.

A lygoje „Žalgiris“ šiemet kol kas žengia antras, o „Panevėžys“ yra ketvirtas. Abi komandos šalies čempionate šiemet tarpusavyje kovėsi tris sykius Du kartus 2:0 ir 1:0 pajėgesni buvo vilniečiai, kartą mačas pasibaigė lygiosiomis (1:1).

„Žalgirio“ kelias į finalą
Etapas Varžovas Rezultatas
Pirmas Gargdžų „Banga“ (N) 5:0
Antras Alytaus „Dainava“ (S) 3:0
Ketvirtfinalis Marijampolės „Sūduva“ (S) 0:0 (p.p.) (5:6 11m)
Pusfinalis „Hegelmann Litauen“ (N) 4:0

Prieš šį sezoną prie „Žalgirio“ vairo stojęs Vladimiras Čeburinas vis dar medžioja pirmą sezono laimikį. Ir link jo žygiuoja labai užtikrintai – kelyje link finalo Vilniaus komanda įveikė keturis priešininkus ir nepraleido nė vieno įvarčio.

Anot iš Karagandos kilusio 56-erių specialisto, laimėti šeštadienį yra svarbu ir psichologiškai prieš A lygos finišą, kurio lenktynėse dėl aukso žalgiriečiai tašku atsilieka nuo Marijampolės „Sūduvos“, bet turi rungtynes atsargoje.

„Taurės rungtynės visada yra atskira istorija. Čia gali žaisti tiek A lygos, tiek Pirmos lygos komandos. Viską lems vienos rungtynės, tad ant kortos pastatyta labai daug. Visi supranta, kad „Žalgiriui“ keliami tik aukščiausi tikslai, tad klube visada kalba sukasi tik apie pergales ir trofėjus. Man asmeniškai taip pat svarbu laimėti pirmą titulą su šiuo kolektyvu“, – pažymėjo V.Čeburinas.

Jis nenorėjo savo auklėtiniams klijuoti favoritų etiketės ir tvirtino, kad šeštadienį triumfuos ta komanda, kuri bus labiau susikoncentravusi į tikslą.

Vladimiras Čeburinas
Vladimiras Čeburinas

Pirmadienį Kėdainiuose vykusiame A lygos mače su „Nevėžiu“ į „Žalgirio“ startinę sudėtį buvo grąžinti Josipas Tadičius ir Karolis Uzėla. Dėl sveikatos problemų komandai negalėjo padėti Ovidijus Verbickas, bet atsargoje po ilgos pertraukos pasirodė po traumos pasveikęs Marko Karamarko.

„Futbolas yra kontaktinis sportas, tad mikrotraumelių visada yra. Smagu, jog Saulius Mikoliūnas ir Marko grįžo į rikiuotę. Taip pat labai gerai, kad Ovidijus, panašu, jog pasveiko po viruso ir irgi bus pasirengęs kovai“, – pasakojo V.Čeburinas.

Šeštadienį Vilniaus klubo sirgaliai gali sulaukti ir dar vieno seniai matyto veido. Komandos kapitonas S.Mikoliūnas jaučiasi vis geriau ir tikėtina, kad sulauks trenerio pasitikėjimo.

S.Mikoliūnas šį trofėjų yra laimėjęs tris sykius. 2004-aisiais jis tai padarė su jau išnykusiu „FBK Kaunas“ klubu, o 2016 ir 2018 m. triumfavo su žalgiriečiais.

Aikštėje kapitono nebuvo nuo rugpjūčio 29-osios, kai S.Mikoliūnui plyšo raumuo A lygos mače su Alytaus „Dainava“. Dėl šios priežasties 37-erių veteranas praleido penkerias Lietuvos rinktinės rungtynes.

„Jau esu pasirengęs beveik 100 proc. Trauma pasirodė rimtesnė nei manėme iš pradžių, nes paaiškėjo, kad įtrūko ne tik raumuo, bet ir įplyšo sausgyslė. Raumuo išgijo greitai, o sausgyslei laiko reikia žymiai daugiau. Su komanda treniruojuosi jau savaitę ir manau, kad netrukus būsiu geriausios formos“, – pasakojo gynėjas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Saulius Mikoliūnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Saulius Mikoliūnas

Jo teigimu, „Žalgiriui“ motyvacijos šeštadienį tikrai nestigs.

„Mums šis mačas bus ypatingas tuo, jog kovosime revanšinėmis nuotaikomis. Šiemet jau pralaimėjome vieną finalą ir būtent Panevėžio komandai, tad norėtume, kad istorija nepasikartotų. Tai mums bus papildoma motyvacija“, – pabrėžė S.Mikoliūnas.

V.Čeburino vienmetis oponentas J.Martinsas Panevėžiui jau padovanojo du trofėjus ir yra įsitikinęs, jog dar kartą nustebinti jo vyrai gali ir Šiauliuose.

Pastaruoju metu A lygoje panevėžiečiai nemojavo aštriausiais ginklais ir nesugebėjo iškovoti pergalės penkiuose mačuose iš eilės, kai tuo tarpu „Žalgiris“ laimėjo tris pastarąsias dvikovas.

Visgi prie „Panevėžio“ vairo stovintis portugalas pažymi, kad titulo laimėtoją šeštadienį lems vos vienos rungtynės. Ir visiškai nesvarbu, kad kelyje link finalo nebuvo rungtynių, kuriose „Panevėžys“ išsaugotų savo vartus „sausus“.

„Panevėžio“ kelias į finalą
Etapas Varžovas Rezultatas
Pirmas „Jonava“ (S) 2:1
Antras „Kauno Žalgiris“ (N) 2:2 (p.p.) (4:3 11m)
Ketvirtfinalis Telšių „Džiugas“ (S) 3:1
Pusfinalis Plungės „Babrungas“ (S) 3:1

„Esu labai laimingas vėl būdamas čia ir reprezentuodamas savo komandą ir Panevėžį. Labai sunku pasakyti, kaip viskas klostysis šeštadienį, bet manau, kad tai bus sunkus mačas abiem komandoms. Tikiuosi, kad atmosfera stadione bus gera. Pažįstame Vilniaus klubą labai gerai ir žinau, kad jie bus stipriai motyvuoti, bet noriu pabrėžti, kad ir mes čia antrus metus esame todėl, jog nusipelnėme čia būti. „Žalgiris“ turi turtingą istoriją, stiprius žaidėjus ir gerą trenerį, bet tikiu, jog mes galime ir dar kartą sukurti kažką ypatingo“, – kalbėjo ketvirtą LFF finalą pasiekęs J.Martinsas.

15min nuotr./Joao Martinsas
15min nuotr./Joao Martinsas

Būdamas „Stumbro“ ekipos asistentu jis „Žalgirį“ parklupdė 2017-aisiais, o po metų tam pačiam varžovui pralaimėjo finale. Pernai, jau vadovaudamas „Panevėžiui“, ištraukė laimingą bilietą baudinių loterijoje.

„Daug kas sako, kad mes esame labai gerai baudinius mušanti komanda, tačiau man kur kas svarbiau, kad tame finale gerai žaidėme tiek 90 minučių, tiek pratęsimą. Aš kaip treneris, norėčiau, jog viską išspręstume dar iki baudinių serijos“, – šypsojosi strategas.

fkpanevezys.lt nuotr./Paulius Janušauskas
fkpanevezys.lt nuotr./Paulius Janušauskas

„Panevėžio“ kapitonas Paulius Janušauskas taip pat puikiai žino, ką reiškia laimėti šį trofėjų su skirtingomis komandomis.

2013 ir 2014 m. jis tai padarė su „Žalgiriu“, pernai – su gimtojo miesto klubu.

„Malonu sugrįžti vėl į finalą. Visi sako, kad taurę iškovoti yra lengviau nei ją apginti. Sutinku su treneriu, jog „Žalgiris“ turi savo gražią istoriją, bet mes taip pat kuriame savo istoriją ir tikiuosi šeštadienį bus atverstas dar vienas gražus jos puslapis“, – vylėsi saugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius