-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Čeburino atsakas Vengrijos žurnalistui: „O „Ferencvaroš“ be vartų žais?“

Vladimiras Čeburinas trečiadienio vakarą pirmą kartą žengė ant „Groupama arena“ stadiono vejos ir sušvilpė treniruotės pradžią. Marijampolės „Sūduvos“ treneris į Vengriją neatvyko užsidaryti gynyboje po nulinių lygiųjų namuose ir tai gan vaizdžiai paaiškino vietiniam žurnalistui.
Vladimiras Čeburinas
Vladimiras Čeburinas / Sauliaus Čirbos nuotr.

Vengras klausė V.Čeburino, ar „Sūduva“ vien ginsis ir stengsis nieku gyvu nepraleisti įvarčio.

„O „Ferencvaroš“ be vartų žais?“, – ironiškai šypsojosi V.Čeburinas ir patikino, kad jo auklėtiniai turės tikslą mušti įvartį, kuris išvykoje turi dvigubą vertę.

Į tribūnas ketvirtadienį sugužės 20 tūkstančių vengrų sirgalių, sukursiančių priešišką atmosferą svečiams iš Lietuvos.

„Scanpix“ nuotr./Budapešto „Ferencvaroš“ sirgaliai
„Scanpix“ nuotr./Budapešto „Ferencvaroš“ sirgaliai

Tačiau „Sūduva“ per trejus metus Europos ir Čempionų lygos atrankose jau kiek apsiprato su didžiuliais stadionais ir sirgalių gausa.

„Su tuo jau esame susidūrę, aišku, tokia minia komandą stumia į priekį, verčia judėti, užveda. Gal 20 tūkstančių išvykoje buvo ne visada, bet stengsimės su tuo susitvarkyti“, – 15min kalbėjo V.Čeburinas.

Gal 20 tūkstančių išvykoje buvo ne visada, bet stengsimės su tuo susitvarkyti

Vengrijoje „Ferencvaroš“ komandos pralaimėjimas „Sūduvai“ būtų vertinamas kaip fiasko. Taip tikino vietiniai kolegos žurnalistai aiškinę, kad visa šalis laukia, kada vėl turės savo komandą Europos lygos grupių etape.

Bet V.Čeburinui neatrodo, kad tai gali būti faktorius, lemsiantis „Ferencvaroš“ susikaustymą ar per didelį jaudulį.

„Spaudimą jaus visi, nes tai itin svarbios rungtynės, rungtynės dėl patekimo į Europos lygą. Tą visi puikiai supranta, tad reikės karštos širdies ir šalto proto“, – pasakojo „Sūduvos“ treneris.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

„Ferencvaroš“ vairininkas Sergejus Rebrovas, kaip ir V.Čeburinas, visada atrodo ramus ir neįsitempęs. Per Budapešto klubo spaudos konferenciją ukrainiečio buvo paklausta, ar jis prieš kertinius mačus jaučia jaudulį. S.Rebrovas aiškino, kad savęs nemėgsta tuo apkrauti. 15min pasiteiravo, ką prieš lemiamus mūšius išgyvena V.Čeburinas.

Reikės karštos širdies ir šalto proto

„Negaliu sakyti, kad yra visiška ramybė. Žinoma, kad kiekvienas žaidėjas, treneris, kiekvienas „Sūduvos“ darbuotojas supranta, koks tai svarbus momentas. Visi yra nusiteikę kovai“, – kalbėjo treneris.

Per pirmąsias rungtynes Marijampolės klubui negalėjo padėti kirkšnį susižeidęs Paulius Golubickas. V.Čeburinas patikino, kad po vakarinės treniruotės Budapešte bus priimtas sprendimas ne tik dėl šio saugo, bet ir dėl visų kitų aktualių klausimų.

nuotr. Sauliaus Čirbos/Paulius Golubickas
nuotr. Sauliaus Čirbos/Paulius Golubickas

Per pirmąsias tarpusavio rungtynes su „Ferencvaroš“ Lietuvos čempionams, neskaitant pačios mačo pradžios, gan sunkiai sekėsi išbėgti į atakas.

„Taip, mes analizavome tuos momentus, žiūrėjome, kodėl ne taip aktyviai atakavome. Tam radome priežastis, bandysime jas taisyti rytoj“, – patikino V.Čeburinas.

Standartines padėtis į naują lygį per kelerius metus pakėlęs treneris nebuvo itin laimingas ir nuliu keltų kampinių per pirmąjį susitikimą.

„Taip, žinoma, tai labai svarbus mums dalykas, jam skiriame daug dėmesio ir laiko. Šįkart varžovai turės skirti daug laiko puolimui, tad tikiuosi, kad turėsime daugiau progų atakuoti“, – 15min kalbėjo treneris.

Sauliaus Čirbos nuotr./Vladimiras Čeburinas
Sauliaus Čirbos nuotr./Vladimiras Čeburinas

„Sūduva“ po trenerio žodžių pradėjo paskutinę treniruotę prieš lemiamą mūšį. Ketvirtadienį paaiškės, ar V.Čeburino kariauna per praėjusius dvejus metus išaugo Europos lygos atrankos dalyvių marškinėlius.

VIDEO: „Vieni vartai“ ir „Sūduva“: istorinio Lietuvos laimėjimo belaukiant

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius