Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
01 13

V.Dambrauskas apie lietuvių įtaką futbolo pasaulyje: „Nėra mūsų, mes neegzistuojame“

Geriausiu Lietuvos treneriu tituluojamas Valdas Dambrauskas šiuo metu yra be darbo ir pripažįsta, kad naujo klubo paieškose treneriui iš Lietuvos pasas neprideda – mūsų šalies specialistai nėra vertinami futbolo pasaulyje.
Valdas Dambrauskas
Valdas Dambrauskas / OFI nuotr.

Panevėžio „Ekrane“ vyriausiojo trenerio kelią 2014-siais metais pradėjęs specialistas iš Pakruojo vėliau vadovavo Vilniaus „Žalgiriui“, Rygos RFS, „HNK Gorica“, Razgrado „Ludogorec“, Splito „Hajduk“ ir Kretos OFI komandoms.

Pastarasis V.Dambrausko etapas Heraklione truko kiek daugiau nei metus, bet menka graikiška kantrybė išseko dėl prastesnės komandos atkarpos.

Greitų sprendimų priimti šiuo metu nesirengiantis strategas 15min pasakojo, jog futbolo pasaulyje pažintys ir ryšiai dažnai yra svarbesni faktoriai nei pasiekimai prie šoninės linijos ar į viršų iškelti trofėjai.

Scanpix/Ante Cizmic/CROPIX/SIPA nuotr./Valdas Dambrauskas
Scanpix/Ante Cizmic/CROPIX/SIPA nuotr./Valdas Dambrauskas

„Taip, titulai tau labai padeda, bet net ir tai nėra kažkoks viską sprendžiantis faktorius. Galvoju, kad daug lemia tavo pažintys. Žiūrėk, man yra 18 metų, sakykim, aš Gvidas Gineitis. Nuo jauno amžiaus aš esu „Serie A“, tai įsivaizduok, kiek per karjerą susirenku ryšių, kontaktų, mane žino ir panašiai. Po 10 metų nebus žaidėjo, kurio nepažįsti ar nežinai.

Tada kažkas baigia karjeras, tampa sporto direktoriais ar kitais futbolo žmonėmis. O kai tu esi Dambrauskas iš Lietuvos 25 metų, tu tada dar net treniruoti nebuvai pradėjęs. 27-erių gavai pirmą licenciją, pradėjai treniruoti ir viso to, ką kalbėjau ką tik, neturi. Iš kur tą gauti? Tada tavo žinios, titulai… Trūksta tos kitos dalies.“

O ir buvimas treneriu lietuviu dažniausiai yra trūkumas, ne privalumas žvalgantis darbo futbole.

Neimant žaidėjų, kalbant apie valdymą, treniravimą, Europos futbole mūsų nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius