Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Dambrausko atleidimas siutina „Ludogorec“ sirgalius: „Didžiausia kvailystė!“

Valdas Dambrauskas priverstas krautis lagaminus ir palikti Razgrado „Ludogorec“, tačiau šios ekipos aistruoliai su klubo vadovybės sprendimu atleisti specialistą iš Lietuvos nesutinka.
„Ludogorec“ atleidžia Valdą Dambrauską
„Ludogorec“ atleidžia Valdą Dambrauską / „Scanpix“ nuotr.

Sausio pradžioje Bulgarijos čempionų treneriu paskirtas 44-erių lietuvis neįtiko „Ludogorec“ vadovams po to, kai nepateko į UEFA Čempionų lygos grupių etapą ir patyrė nesėkmę UEFA Europos lygos rungtynėse prieš Belgrado „Crvena zvezda“.

Iš pradžių Bulgarijos žiniasklaida, o netrukus – ir pats klubas pranešė, kad su lietuviu jau derinamos sutarties nutraukimo sąlygos, o šįvakar Bulgarijos lygos rungtynėse „Ludogorec“ klubui vadovaus vietinis asistentas.

Tai įsiutino didžiąją dalį Razgrado klubo aistruolių, kurie liejo savo apmaudą klubo paskyrose socialiniuose tinkluose, nors po paskyrimo sausį lietuvį vertino atsargiai ir žvairavo į V.Dambrausko skurdoką CV.

„Apgailėtina! Jis nė kiek nekaltas dėl komandos nesėkmių. Didžiausia kaltė krenta ant Georgijaus Karamandjukovo už jo neatsakingus pasirinkimus nuo 2019 m.“, – „Ludogorec“ sporto direktoriui kaltę suvertė vienas sirgalių.

„Didžiausia kvailystė! Neturėjome tokio erudito trenerio labai ilgą laiką! Komanda buvo įgavusi kitokį veidą. Dabar turėjome duobę, bet taip atsitinka visiems. Norėčiau, kad Valdas liktų čia ilgam. Gaila!“ – rašė kitas aistruolis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Valdas Dambrauskas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Valdas Dambrauskas

„Pirmą kartą per 4-5 metus aš tikėjau, kad judame teisinga kryptimi. Maniau, kad vadovybė suprato, jog keičiant trenerius kas kelis mėnesius nesulauksime nieko pozityvaus. Bet dabar staiga vėl gavome lyg šlapiu skuduru per veidą... Ačiū! – ironiškai rašė dar vienas komandos sirgalius. – Jei nuoširdžiai, man jau nebesvarbu, koks bus kitas sprendimas. Koks normalus treneris eis į komandą, kuri AŠTUNTĄ kartą pakeitė trenerį per pastaruosius trejus metus?“

„Situacija nebėra gera, – nerimavo dar vienas „Ludogorec“ aistruolis. – Kodėl kaltinamas treneris, kai tai nėra gera komanda? Surinkote įvairius žinomus ir nežinomus „futbolininkus“ ir tikitės rezultatų?! Taip neturėtų būti. Vienintelis geras žaidėjas į klubą atvyko dėl... Dambrausko. O dabar jis atleidžiamas. Pokyčiai turėtų prasidėti nuo viršaus, nuo tų, kurie atliko visus tuos sandorius. Savininkai turėtų imtis priemonių. Liaukitės darę cirką su treneriais, tai ne jų kaltė, jūs patys esate akli!“

„Didžiulė klaida!“ – trumpai, bet aiškiai rėžė dar vienas Bulgarijos čempionų gerbėjas.

Tiesa, nors ir gerokai mažiau, yra ir tokių, kurie palaiko klubo sprendimą atleisti lietuvį.

„Stebuklas, kaip su juo mes esame Europos lygoje. Jie žaidė niekinį futbolą prieš „Midtjylland“ ir „Crvena zvezda“, jie nesurengė net trijų padorių atakų. Viskas, ką šis „specialistas“ pasiekė, yra dėl žaidėjų individualios klasės. Matėme, kad jis nesugeba sutelkti komandos, o mačai Europoje tą pademonstravo“, – griežtai rašė vienas aistruolis.

„Pats laikas! Futbolas nėra šachmatai“, – pridūrė kitas.

15min primena, kad V.Dambrauskas prie „Ludogorec“ vairo stojo praėjusio sezono viduryje ir atvedė Razgrado klubą link dešimto iš eilės Bulgarijos čempionų titulo.

„Ludogorec“ nuotr./Valdas Dambrauskas
„Ludogorec“ nuotr./Valdas Dambrauskas

Šiame sezone po septynių turų „Ludogorec“ turi 18 taškų ir užima trečiąją vietą, bet pagal prarastus taškus pirmauja vietiniame čempionate.

„Ludogorec“ taip pat praėjusiame sezone pasitraukė iš kovos dėl Bulgarijos taurės pusfinalyje, nukeliavo iki paskutinio Čempionų lygos atrankos etapo, bet ten pralaimėjo prieš „Malmo“, o pasirodymą Europos lygoje pradėjo 1 tašku per dvejas rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius